COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 316 891
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 2 145
Министър Екатерина Захариева с положителен тест, но в добро състояние.

По моя информация Файзер се слагат и на служители на съдебната система - по-конкретно съдии в някои областни градове. Не знам масово ли е. И редно ли е.
Не е редно никоя група да бъде приоритизирана с вид ваксина!Така правят хората да делят ваксините на качествени и не толкова.Учителите по-прости ли са,че за тях нямаше файзер?

# 2 146
За учителите имаше, ако не Файзер, то поне Модерна, не беше ли така?

И ето тук Кантарджиев
https://www.24zdrave.bg/Article/9593610

по сериозен, и не говори за лимони и портокали.

# 2 147
  • Немция
Министър Екатерина Захариева с положителен тест, но в добро състояние.

По моя информация Файзер се слагат и на служители на съдебната система - по-конкретно съдии в някои областни градове. Не знам масово ли е. И редно ли е.
Не е редно никоя група да бъде приоритизирана с вид ваксина!Така правят хората да делят ваксините на качествени и не толкова.Учителите по-прости ли са,че за тях нямаше файзер?
Имам информация от близка, която е учителка в детска градина, ваксинирана е с Файзър. Става дума за окръжен град в провинцията.

# 2 148
40-50 на сто от повикванията към Спешна помощ са за пациенти с ковид, казва Ангелов - https://www.24chasa.bg/novini/article/9594842
Казал го е в Бургас, не става ясно дали тези проценти са за областта или за страната, но което и да е, все е зле.

# 2 149
  • София
Емил Джасим писа, че в неговото училище са ги ваксинирали с Moderna. Бърдаров пък каза, че в Софийския ги ваксинират с Pfizer.

# 2 150
1. За ваксините - не мога да разбера в земята ли потъват тези ваксини на Пфайзер и Модерна, че все ги няма налични никъде? И защо така удобно се покриват и се слагат само на определени хора? Нали уж нямало кой знае каква разлика между АЗ и останалите две ваксини - защо е този подбор? За комисиите ми е ясно - трябва им ваксина с малък период между двете убождания. Обаче стана ясно, че доста хора от списъците за изборите няма да се ваксинират. Тогава къде ще отидат оставащите ваксини и защо няма да бъдат разпределени по пунктовете за ваксинация? Няма сила на света, която да ме убеди, че всичките ще бъдат използвани само за хората в комисиите.

2. За мерките - ако не беше трагично, щеше да е наистина комично. Извинявам се, обаче какви точно мерки ще се наложат, че не разбрах? Учениците 5 - 12 клас ДО? Ми те и сега са си ДО - 3 класа са присъствено и това е! Ресторантите ще работят до 22.00 ч.? Ми те сега си работят до 23.00 ч - какво точно си мислят, че се случва в този 1 час, който сега ще орежат - в 22.00 ч влиза някой болен и започва да кашля през следващите 60 минути до затварянето на ресторанта ли?

Аз съм в потрес от "мерките", които изобщо не са никакви мерки, но са наложени за 2 седмици. И след 2 седмици, като съвсем избуши и се срине здравната система, тогава евентуално ще налагат по-строги, за които ще чакаме да минат още 3 седмици, за да дадат резултат. А пък тези смотани ресторантьори вече не мога да ги трая - кои са пък те да казват дали ще затварят или не? Че кой ги пита пък тях бе? Ако трябва не ще затварят, ами и хоро ще играят - егати наглите хора. Как не ги е срам не знам

# 2 151
И да съм си откажела регистрацията в сайта,но друга няма да мога да си направя понеже системата давала,че всичко до края на април е заето.
Тоест не пазят дата за тези за втора игла, понеже сума ти народ трябва в началото на май да се ваксинира повторно. А на 10-ти март часовете до края на април са заети? И същевременно веднъж ваксинираните не се допускат до системата? Ако е така....явно преминаваме към някакъв друг по-особен етап на масовата ваксинация.

# 2 152
Аз знам медицински лица, дето не сложиха рнк ваксини, а Астра Зенека. Недостига доста рекламира рнк ваксините. Къде отиват, не зная. Вероятно даже хвърлят от тях, няма да се учудя.
За мерките- въвеждат се най-евтините и лесни.

# 2 153
Аз имам познати, ваксинирани с Пфайзер на пожар. Това преди повече от месец, когато основно ваксинираха медицински персонал и учители. Неявили се от записаните в списъка, а отворени флакони  и оставащи дози. Звъняли са на пожар на хора в
от списъци,а  накрая и на познати. Някой да дойде, на момента и да се сложат оставащите дози.

# 2 154
Барба, леко и бързо да минава при сина ти! Flowers Four Leaf Clover
Дано вие да се разминете, пазете се!

Аз имам познати, ваксинирани с Пфайзер на пожар. Това преди повече от месец, когато основно ваксинираха медицински персонал и учители. Неявили се от записаните в списъка, а отворени флакони  и оставащи дози. Звъняли са на пожар на хора в
от списъци,а  накрая и на познати. Някой да дойде, на момента и да се сложат оставащите дози.

Сега няма.
Мен и днес не ме ваксинираха, аман от бюрокрация и бумащина!
Не можели от ГРАО да ми дадат бележка, че съм в СИК, за да ида в РЗИ.
А могат да ми звънят по телефона и да ми казват кога има дата за ваксинация???
Пълен абсурд!

Сега ме отчаяхте с инфото за платформата.
Аз имам час за 12, все ми е тая коя ваксина, но дали изобщо ще има някаква?

# 2 155
  • Където морето целува небето...
От местната преса:

Ето какви конкретни мерки ще предложи директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров на заседанието на Областния кризисен щаб в 15 ч. днес:

-онлайн обучение за ученицицте от 5 до 12 клас за две седмици, считано от този петък;
-задължително носене на маски на открито;
-намаляне на работното време на заведенията до 22 ч. ;
-затваряне на моловете;
-затваряне на фитнесите;
-пожелателно ходене на училище от 1 до 4 клас;

Ако не беше тъжно, то щеше да е забавно. Иначе увеличават още леглата.
Чудя се какво е пожелателно ходене на училище... И защо са толкова важни тези маски на открито..

# 2 156
  • Варна
Имаме във входа семейство пенсионери на по 80 години. Децата и внуците са в щатите. Ходят само в магазина, но по 5-6 пъти дневно и на вилата, която е изолирана от други. Не са контактни, само живи са... Еее... Заразени двамата... Откъде ли? От градината, от училище, от офиса, от кръчмата??
Дано направят някакво ограничение за големите вериги магазини. Там дори и целия персонал се разхожда с маски под носа или брадата - пример СВА Варна
Малко да ги поразширят тези мерки, защото в този сектор хранителния няма почти никакви.
А и хич не е задължително и от първа необходимост да се пазарува точно  в Кауфланд и подобни.

Последна редакция: ср, 10 мар 2021, 14:29 от Danny_J

# 2 157
Когато решението за ДО е на местно ниво, родителите на деца до 14 години ще имат ли право на онази финансова помощ, която беше обещана (и надявам се изплатена) при предишното затваряне?

# 2 158
  • на пъпа на Златията
Ами аз разбрах от прочетеното за ваксините ,че  първите  е кратък периода  на реваксинация и предполагам че се образува защита по бързо. Съвсем нормално е хора заети  в обществената  сфера да се  ваксинират с тези  ваксини , за по бърз ефект . А учителите имаха  правото да се ваксинират когато са ДО  а не искаха .
Пак от прочетеното за ваксините прочетох че защита се получава макар и не пълна още след първите 2  седмици .
Мисля че АЗ  е с една седмица по дълго.
Та за това са приоритетите предполагам .

# 2 159
Барба, леко и бързо да минава при сина ти! Flowers Four Leaf Clover
Дано вие да се разминете, пазете се!

Сега няма.
Мен и днес не ме ваксинираха, аман от бюрокрация и бумащина!
Не можели от ГРАО да ми дадат бележка, че съм в СИК, за да ида в РЗИ.
А могат да ми звънят по телефона и да ми казват кога има дата за ваксинация???
Пълен абсурд!

Сега ме отчаяхте с инфото за платформата.
Аз имам час за 12, все ми е тая коя ваксина, но дали изобщо ще има някаква?
Дева, сега слушах Ангелов в Бургас. Ще има Пфайзер за секционните комисии и ваксинират членове все още. От АЗ каза 500 000 дози че има в момента, смята че е достатъчно до края на месеца. Само го цитирам, в случай че е полезно.

Общи условия

Активация на акаунт