COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 313 896
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 2 955
Отварят МОЛ -овете и фитнес залите в Благоевград. Това съобщи преди минути директорът на РЗИ д-р Калоян Калоянов, който уточни, че търговските центрове ще работят до 20 часа и с капацитет 50 %.

# 2 956
  • София
В момента виждам поредица от необмислени, хаотични и абсолютно неангажирани с отговорност от приемащите ги решения, на централно и местно ниво. Има ли пилот в самолета?
Вчера ваксината беше безопасна, днес се спира, щото ... не се знае, Европата да каже.
Фитнесите бяха опасни и ги затвориха по места, а после изведнъж станаха безопасни и пак ги отвориха.
Някъде затвориха театрите и музеите, а после се сетиха, че е смешно да ги заварят като опасни, докато претъпкани хипермаркети и отворени за веселби кръчми остават да си работят.
Туроператори дължат приблизително още 60 млн. лв. на своите клиенти за предплатени, но отменените заради COVID-19 пътувания, но едновременно с това искат помощи от държавата - били платили авансово на хотели и превозвачи. А хотели и превозвачи и те плачат за пари от държавата ... а къде отидоха все пак тези 60 млн.?
Сигурно само аз не разбирам какво става...

# 2 957

А Канада не я спира.

За 70 милиона население Тайланд е регистрирал 85 смъртни случаи от ковид общо за пандемията, и 81 заразени последния ден. Могат да карат и без ваксини ако искат.

# 2 958
  • София
Е, това със спирането на Астра Зенека не е ли добра новина за всички, които искат Пфайзер или Модерна. Е, сега е моментът.

# 2 959
  • София
Е, това със спирането на Астра Зенека не е ли добра новина за всички, които искат Пфайзер или Модерна. Е, сега е моментът.
Освен да се надяваме, че като се изпълни плана на Байдън да ваксинира всички у щатско до май, да вземе да се смили и да ни прати излишните им ваксини. Все пак платихме несъществуващи все още самолети, могат да помогнат сега.

# 2 960
Сега шведското радио Ekot съобщава за още един неуспех по отношение на доставките на ваксини на Astra Zeneca.

Шведската агенция за обществено здраве вече обнови на своя сайт намалените доставки на ваксината Astra Zeneca до края на юни.

По-рано съобщихме, че доставките от фармацевтичния гигант до Швеция ще бъдат намалени наполовина през първата половина на годината. Според първоначалния план, Швеция трябваше да получи 5,4 милиона дози за първите 6 месеца на годината. Сега цифрата е редуцирана на само 2,3 млн. дози за същия период.

Това се дължи на забраните за износ на ваксината от САЩ, Великобритания и Индия.

Ето как изглеждат доставките до края на юни за Швеция - ще се разчита главно на Pfizer/BioNTech.

До края на юни Швеция очаква:

- Pfizer/BioNTech - 5 977 250 дози (близо 1 млн. от тази цифра вече е доставена)

- Moderna - 1 036 600 дози

- AstraZeneca - 2 336 400 дози (трябваше да са 5,7 млн. дози, тази цифра от 2,3 млн. дози няма да се учудя ако се редуцира за пореден път, драмите с AstraZeneca нямат край)

- Janssen - 1 374 500 дози

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott … vaccinleveranser/

# 2 961
  • София
А големият американски брат защо забранява износа на АЗ като не се слага в САЩ и не им трябва?

# 2 962
  • София
Аз друго се чудя - оттук насетне, с нарастване броя на ваксинираните, всеки смъртен случай СЛЕД ваксина, която и да е, като пряко следствие от нея ли ще се смята?

# 2 963
  • София
Прецакваме съвсем нормална и евтина ваксина, за да играем по нечия свирка. Много жалко.

orchid, зависи. Ако е след АЗ, случаят ще бъде раздут. Ако е след Модерна/Пфайзер, ще бъде удобно забравен.

# 2 964
Дали сега ще има желаещи за ваксиниране? Сигурно все по-малко.... Още като пуснаха зелените коридори ми се стори странно...

# 2 965
А с тези, които си чакат втората доза, какво ще стане?

# 2 966
Поради рязкото намаляване на броя на корона инфекциите, федералното правителство вдига ограниченията за пътуване до Майорка. От неделя най-популярният ваканционен остров за германците, като и другите Балеарски острови плюс някои испански континентални региони, вече не са рискови зони, според институтът Робърт Кох.

# 2 967
Сега шведското радио Ekot съобщава за още един неуспех по отношение на доставките на ваксини на Astra Zeneca.

Шведската агенция за обществено здраве вече обнови на своя сайт намалените доставки на ваксината Astra Zeneca до края на юни.

По-рано съобщихме, че доставките от фармацевтичния гигант до Швеция ще бъдат намалени наполовина през първата половина на годината. Според първоначалния план, Швеция трябваше да получи 5,4 милиона дози за първите 6 месеца на годината. Сега цифрата е редуцирана на само 2,3 млн. дози за същия период.

Това се дължи на забраните за износ на ваксината от САЩ, Великобритания и Индия.

Скрит текст:

Ето как изглеждат доставките до края на юни за Швеция - ще се разчита главно на Pfizer/BioNTech.

До края на юни Швеция очаква:

- Pfizer/BioNTech - 5 977 250 дози (близо 1 млн. от тази цифра вече е доставена)

- Moderna - 1 036 600 дози

- AstraZeneca - 2 336 400 дози (трябваше да са 5,7 млн. дози, тази цифра от 2,3 млн. дози няма да се учудя ако се редуцира за пореден път, драмите с AstraZeneca нямат край)

- Janssen - 1 374 500 дози

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott … vaccinleveranser/

Явно заводите на територията на ЕС не успяват да задоволят голямото търсене на ваксината АЗ в съюза.
Дори се стигна до блокиране на пратка за Австралия.
Защото и ЕС забрани износа.....

Сега последно - ваксината е калпава, или е в не достатъчно количество?

# 2 968
Питах моя ЛЛ, вдига рамене, още не се знае нищо. На мен днес ми биха АЗ, малко след това излезе по новините, че ги спират. Ще чакаме
А с тези, които си чакат втората доза, какво ще стане?

# 2 969

Има два проблема за България:

1. България не си взе пълната квота от първото споразумение с Pfizer/BioNTech и за първата половина на годината разчиташе основно на доставките от Астрата. Затова сме на последно място по брой ваксинации в ЕС, защото другите държави основно ваксинират с Pfizer/BioNTech.

2. Модерна са с много ограничени доставки за всички държави в ЕС.

Общи условия

Активация на акаунт