COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 334 125
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 6 870
Швеция ще пусне ваксината AstraZeneca засега само за хора над 65 години и повече

Андерс Тегнел, държавен епидемиолог от Шведската агенция за обществено здраве, казва, че ваксината на Astra Zeneca сега се препоръчва за хора на 65 и повече години.

- Стигнахме до извода, че Astra Zeneca е много ефективна ваксина.

- Нашата обобщена оценка е, че ваксината отново се препоръчва за хора на 65 и повече години. В тази възрастова група не сме виждали редките и сериозни странични ефекти, които ни накараха да спрем ваксината преди няколко седмици.

Паузата продължава за групата под 65 години, докато не получат информация за това как изглежда рискът.

Агенцията за медицински продукти ще предостави повече информация за това допълнително.

Иначе Швеция днес мина 1 милион ваксинирани поне с една доза.

Брой ваксинации - 1 438 715
- брой ваксинирани с поне 1 доза - 1 005 559 (12,3%)
- брой ваксинирани с 2 дози - 433 156 (5.3%)

# 6 871
  • Варна
Много хора говорят за четвърта вълна през септември уж по-поносима, хора от тия които се появяват на телевизора.
За да го говорят това, би трябвало да са сигурни, че този ужас сега ще намалее и цяло лято ще е спокойно. Дали?

# 6 872
Едва ли ще свърши, но ще затихва.
Пък и ваксинирането върви, макар и бавно.

# 6 873
Има ли изобщо някой ваксиниран с първа игла на Pfizer или Moderna в последната седмица?

Вече 2 пъти сме със записан час за РНК ваксина през онлайн портала и ни връщат....

# 6 874
През портала не може РНК.
Само АЗ.

Последна редакция: чт, 25 мар 2021, 21:25 от DeVa®

# 6 875
Не знам дали ще има 4- а вълна, но ми направи впечатление днес Силистра по новините- от месец строят фургони с допълнителни легла.
За Търново днес четох, че до средата на април няма свободни часове в онлайн портала.

# 6 876
  • Стара Загора
Само разкарват хората, да спрат избора на ваксина временно няма ли да е по - добре Sad
Брат ми е записан през портала за другата седмица, казах му да не се надява  на избраната ваксина

# 6 877
От понеделник (29 Март) в Англия ще има облекчения на някои от забраните:

• Правилото на шестимата ще се върне - така до шест души или две домакинства могат да се събират навън или в частни градини

• Съобщенията „останете у дома“ ще приключат

• Спортните съоръжения на открито, като футболни игрища и фитнес зали на открито, могат да се отворят отново

• Сватбите могат да се проведат с до шест души

# 6 878
През портата не може РНК.
Само АЗ.

Благодаря Ви! Кой има право на Pfizer, наистина ли се пази за определени групи хора и кои са те?

Какъв е смисълът тогава формулярът да ме пита коя е предпочитаната от мен ваксина...
Щом системата може да праща СМСи и имейл напомняния за часа, може да праща и за това, че няма от предпочитаната ваксина.
И защо по медиите постоянно говорят как са пристигнали дози и от Pfizer, или от Модерна, като нищо не достига до хората.

# 6 879
Какви предпочитани ваксини, хора? То и децата разбраха, че избор няма. Няма как и да има сега, защото ваксини няма достатъчно. Ако ще има избор, то ще е напред във времето, не днес.

# 6 880
  • Далечният изток
През портата не може РНК.
Само АЗ.

Благодаря Ви! Кой има право на Pfizer, наистина ли се пази за определени групи хора и кои са те?

Какъв е смисълът тогава формулярът да ме пита коя е предпочитаната от мен ваксина...
Щом системата може да праща СМСи и имейл напомняния за часа, може да праща и за това, че няма от предпочитаната ваксина.
И защо по медиите постоянно говорят как са пристигнали дози и от Pfizer, или от Модерна, като нищо не достига до хората.
Специално за София има съобщение от СРЗИ, че записаните през системата, ще бъдат ваксинирани само с АЗ.

# 6 881
Вчера личната звъня на родителите ми да ги пита желаят ли ваксинация с Модерна,за Плевен става въпрос.Така ,че явно си вървят по системата.

# 6 882
  • Стара Загора
Надяват се хората , аз си сложих АЗ в първия възможен момент. Брат ми е след лечение и иска пфайзер или модерна . Ама кофти ги подвеждат  хората с тази платформа

# 6 883
  • София
Какви предпочитани ваксини, хора? То и децата разбраха, че избор няма. Няма как и да има сега, защото ваксини няма достатъчно. Ако ще има избор, то ще е напред във времето, не днес.
Не знам колко пъти го обясниха това.
На този етап, при този недостиг, избор няма как да има, освен при някаква случайност. В темата за ваксините съфорумка наскоро писа, че се е ваксинирала с РНК през портала в не помня кой град. Тази отметка във формуляра е точно за това – ако случайно има възможност да се сложи ваксината, която си отбелязал.

# 6 884
Не знам колко пъти го обясниха това.
На този етап, при този недостиг, избор няма как да има, освен при някаква случайност. В темата за ваксините съфорумка наскоро писа, че се е ваксинирала с РНК през портала в не помня кой град. Тази отметка във формуляра е точно за това – ако случайно има възможност да се сложи ваксината, която си отбелязал.

Аз се ваксинирах с РНК ваксина през портала още на 12.03, казаха, че са останали от изборната администрация. Много от предварително желаещите не са се явили за ваксини, и че имат количества за 2-3 дни. Не става въпрос за София.

Общи условия

Активация на акаунт