COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 310 889
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 8 025
  • Бургас
Едно е вероятно здрав да свали маска за секунди при мерки и дистанция. За банката иде реч.
Съвсем друго е вероятно болен да свали маска, без взети мерки и дистанция. Остава и да ти кихне след ПСРа и мазало.

# 8 026
аз пък чакам от Файзер да стана руса със сини очи.Откъде на къде само при министъра ще има такива ефекти?!?Искам и аз!

# 8 027
  • на пъпа на Златията
Направо се отчаях тази сутрин, като видях броя новозаразени. Все се надявах да има спад. Най-криво ми е за децата. Дали има шанс с новото правителство да има и нов щаб? Нямам идея  на какъв принцип са ги избрали

По-скоро въобще няма да има щаб...
И народът ще е спокоен. И Слави ще ни пее патриотични песнички  от зала Армеец и даже Мангъров нЯма  да  се появява да успокоява народа . Това ще е просто грипче.

# 8 028
Никой не коментира нещо интересно по БНТ 1 след 7.30. В студиото говореше проф. Анна Мария Борисова. Някои може би си я спомнят като един хахав здравен министър, който ББ беше харесал на една бензиностанция. За моя невероятна изненада това е първият медик, който говори както трябва, а не с бля-бля. Донесла презентация, показваха я на екрана и тя обясняваше. Основно за диабетиците и по-тежкото протичане при тях. Призова всички да се ваксинират, без значение с каква ваксина. За съжаление още няма качен запис, ето от друг сайт:
https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Endokrinolog-Vsichki-va … -1068176?amp=true

ДОБАВЯМ: появи се видеото:
https://bnt.bg/news/prof-anna-mariya-borisova-vazhno-e-diabetici … 0-293683news.html

Последна редакция: ср, 31 мар 2021, 10:34 от Недоволна

# 8 029
Пишете вие за разпасаните ни мерки, обаче в чужбината не спят и като си останем само ние да се самозаразяваме и кьорав чужденец не стъпи ни лете, ни зиме, ще ни дойде акълът. Така като гледам караме на лимони и сода и доматки и вода, чакаме пика и се кръстим да отмине вълната. Това са ни мерките. Докато медиците в СП се разкъсват от работа. Евала на Кателиева за куража и срам за някои неми лекари, които стоят с наведена глава докато ни се говорят глупости на брифингите!

# 8 030
abadjieva80, благодаря за отговора за министъра. Ми ние сме вече свикнали хора без нужното образование да заемат високи постове, дори министерски, развявайки фалшиви дипломи и сме чувствителни на такива теми. Но от няколко дни пускат такива статии и коментари има от уж лекари (аз не ги знам хората) Отделно Дончева пусна мухата в ефир и не вярвам да не е поне частично запозната, защото е адвокат и знае  за уронване на престиж какво следва си мисля. Някак..ми се вижда достоверно, но пък и не искам да се очерня човек невинен.
И все пак си мисля, че ако Мутафчийски не беше се отдръпнал нещата у нас нямаше да изглеждат такива. Нямаше да има толкова починали, нямаше дори бизнеса да пострада толкова и всички ние щяхме и по-леко сигурно да минем (с изключение на твърдите мерки, когато се дават) Той е някак на принципа според мен, ако се прави нещо да е както трябва и твърдо. Това ми харесваше, имах му доверие. Жалко.
И друг път д-р Кателиева се е изказвала и ми харесва, че е честна, пряма, дори ни е молела, че чак и сълзи в очите съм виждала в едно интервю при тази жена, като отправяше призив да се пазим и щадим лекарите от спешната. Подкрепям я.

# 8 031
А някакъв начин да се подкрепят спешните медици има ли? От обикновените хора? Подписка нещо? Някой знае ли?

# 8 032
Така, Кантарджиев в 8, 42 по БТВ - "количеството доматен сок с водКа" .
Правилно съм чула. Коментира ликопена като състав на доматите, а сока с водката е апел към мъжете след определена възраст, очевидно да ги намалят.

Каза и друго " смеете ми се за лимоните, но те са спасили хиляди българи от коронавирус".
Месец преди ваксинация с АЗ, засилване приема на домати. Каза и че АЗ е много евтина и е не по-лоша от другите ваксини, та си беше явен намек, че я компрометират умишлено.

# 8 033
В банка и мен ме накараха да си сваля маската, за секунди, намирам го за редно.
И аз бях за банкиране, но се попълват формуляри с лични данни.
А докато беше със свалена маска, диша ли? Щото ако си дишала със свалената маска си е доста рисковано и опасно. По-напред в темата, една жена каза, че докато е била със свалена маска не е дишала. Това е правилното действие според мен-докато сме без маски да не дишаме, защото иначе рискуваме с дъха си да поемем всичките вируси около нас, ако нямаме маска която да ни защитава.

# 8 034
А някакъв начин да се подкрепят спешните медици има ли? От обикновените хора? Подписка нещо? Някой знае ли?

Ако някой иска, нека направи петиция в подкрепа на медиците от СП и да я пусне тук, както и по другите Ковид теми. После ще я пратим Бтв

п.п. Врабчо нещо ми се губи - някой засичал ли я е по другите теми?

# 8 035
  • В заешката дупка
Корона епидемиятя увеличава неравенството между половете. Доклад на световния икономически форум.

Цитат
Още едно поколение жени ще трябва да изчакат равенството между половете, според доклада на Световния икономически форум за глобалната неравнопоставеност между половете за 2021 г. Тъй като въздействието на пандемията COVID-19 продължава да се усеща, затварянето на глобалната разлика между половете се е увеличило от 99,5 години до 135,6 години.

Global Gender Gap Report 2021

# 8 036
Аз си мисля, че може такава подписка да се направи, ама как става-не знам. Иначе бих подписала без грам замисляне. Напълно е права, това си е чистата истина, а не което ни говорят от екрана някои. Пълно е и с лекари от спешното , които предупреждават, описват работния си ден, дори тук мисля пуснах един такъв наскоро, а и всички попадаме на такива информации. Истината е друга и не е време за успокоение, напротив. Най-вече да се наложат поне някакви санкции и да се следи , контролира за безопасност. Аз какво , всеки път да се бия в ГТ с някой и да получавам подигравки. Вчера една седна до мен , отнякъде се пренесе по тролея и точно мен избра да говори по телефона без маска. Свърши си разговора , който доста време продължи и след 2 спирки извади маска да я сложи. През това време кръвното ми е било сигурно 200. Ама вече дума не обелвам, то ме е страх да се обаждам, имах няколко вече неприятни момента, та...

# 8 037
И прясна случка от Бургас.Сутринта една леля с еднопластова маска се изтърсила в лабораторията Лина да и взимат антигенен с носа навън Imp.За мое огромно съжаление вече бях запретнала ръкава и платила иначе щях да се изнеса.Така и объркаха носа на половин метър от мен и на 1 от една баба..Много съм ядосана...да поясня има специална лаборатория само за К19,която на мен ми е на 3 мин.Има и къде да се спре.Значи аз обикалям града на гладнодо др.лаборатория,а тази ...не може да иде там /в специалната/да не ръси вируси другаде!Ами съжалявам ама на доста хора  това над врата е само за украса...Rage Ей с подробно поведение никога няма да свърши пандемията у нас.
Просто няма да им стъпя в Лината и ще подам сигнал срещу тях. На 20.03 бях в тяхна лаборатория. Същата е писано, че не извършват ПСР. Т.е е обявена за чиста. Не само, че взеха ПСР, ами и в същото помещение където взимаха на мен кръв. Ще ме извинят Лината, но това си е “насир.не”. Без дистанция, без венилация, вероятно ковид болен си сваля маската на няма и два метра от мен! Ми на нищо не прилича това. Лабораторията е с общ вход с ДКЦ. Т.е чакащите за ПСР, в лабораторията където уж не провят са във входа на ДКЦто. След мен имаше бременна жена и онкоболна. Двете щяха да правят контролни кръвни. Благодарение на Лината може и други да правят скоро.
Има ли заповед или наредба за изискванията към лаборатории, които ще правят ПСР. Нещо несместване на потоци и обща манипулационна и т.н? Просто не заслужават тия от лината да им се търпи свинщината.
И не е виновна бабата, а лабораторията. Ясно са посочили къде взимат проби, но само на писания. Взимат си проби във всяка от лабораториите.
И аз повече няма да стъпя където и да е при тях../дано днес ми се размине-че ако се бях протегнала и аз щях да взема секрет Rage/За Ст.Стамболов става въпрос,но всички "УЖ" са чисти...А не знам къде да се оплача.Иначе и на мен точно така докато се намотат с памуци и игли и на онази и объркаха носа и гърлото за антигенен бърз.Не предполгах,че взимат навсякъде слад като изрично е написано друго Imp .Тяхното ламтене за пари  край няма,но и хората са безотговорни.Ами тя тази леля беше с 1 пласт хирургическа-даже това не знам дали изобщо и хирургическа се води-и тя къде е тръгнала болна без нищо!

# 8 038
САЩ и Германия са най-големите донори в разработването на ваксини срещу коронавирус.  Двете страни са предоставили 3,7 милиарда долара (еквивалент на 3,16 милиарда евро), според списък на Центъра за глобално здраве към Университетския институт за международни изследвания и развитие в Женева. САЩ са инвестирали почти 2,2 милиарда долара, а Германия 1,5 милиарда долара от държавните хазни.  Следва Великобритания, която е инвестирала 500 милиона долара.  Като цяло центърът изброява инвестиции от 5,9 милиарда долара.  Повече от половината пари идват от САЩ и Германия.
Най-големите получатели са компании като Moderna, Johnson & Johnson, BioNTech / Pfizer, CureVac и Университета в Оксфорд.

Според публикуваните цени ваксината от BioNTech / Pfizer струва между 6,75 и 23,50 долара на доза, препаратът Moderna между 15 и 18 долара, а на AstraZeneca между 2,50 и 8,00 долара.  Китайската ваксина Sinopharm струва между 18,55 и 35,72 долара на доза.

https://www.tagesschau.de/wirtschaft/corona-impfstoffe-investoren-101.html

# 8 039
  • София
Хората с риск от тромбоза мисля, че в пъти повече трябва да се притесняват от Ковид, отколкото от ваксината.
Но положението по отношение на информацията е скандално вече. Преди малко бях на рутинни други изследвания и подпитах в лабораторията ваксинирали ли са се, а жената на рецепция каза, че не, защото не е раждала още...
Нямам какво повече да кажа.

Общи условия

Активация на акаунт