COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 310 984
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 8 010
  • София
И аз имам съобщение от банката да си взема новата карта, но ще отида чак след втората доза.
И мен ме караха са си сваля маската като си сменях лична карта, но тогава поех въздух преди да я сваля и не съм дишала : ))
Добре де, ти на работа не ходиш ли? В магазини? С хора не се ли срещаш? В никакъв случай не питам с цел да се заяждам, а защото ми стана любопитно от това свръх пазене, че даже и да не дишаш, като си ходела за личната карта... Аз колкото и да се пазя, не мога да направя така, че всяко едно мое действие да е свързано с мисълта да не ме гепи ковида. Просто ако мислех за това 24/7, щях да откача.

Между другото, притеснявам се, че около мен хората масово не желаят да се ваксинират. Не искат да си вкарват разни отрови, от които след години да развият рак и прочее страшни болести. Говоря за интелигентни хора. Масово. Явно разчитат на глупаците като мен, друго обяснение нямам.

# 8 011
Има ли пулмолог, при който може да се отиде без да се записва час, платено естествено?
едва ли, доста им е напечено... Но разгледай супердок, хийли...

# 8 012
Ама доматите с колците ли?
Водата студена ли?
Еми, казвайте ги тези неща...

# 8 013
  • Сф
Какви тромбози, какви лекарства. Кандарджиев за пореден път предлага панацеята - домати и доматен сок срещу тромби. И с малко водица, разбира се
Водица или водЧица? Признавам, замислих се. Sign Triangular Flag On Post

# 8 014
  • Стара Загора
Направо се отчаях тази сутрин, като видях броя новозаразени. Все се надявах да има спад. Най-криво ми е за децата. Дали има шанс с новото правителство да има и нов щаб? Нямам идея  на какъв принцип са ги избрали

# 8 015
Ма да пишем, да питат утре на брифинга...поне нещо полезно да каже...за водЧицата де

# 8 016
  • София
Направо се отчаях тази сутрин, като видях броя новозаразени. Все се надявах да има спад. Най-криво ми е за децата. Дали има шанс с новото правителство да има и нов щаб? Нямам идея  на какъв принцип са ги избрали

По-скоро въобще няма да има щаб...

# 8 017
Какви тромбози, какви лекарства. Кандарджиев за пореден път предлага панацеята - домати и доматен сок срещу тромби. И с малко водица, разбира се
Водица или водЧица? Признавам, замислих се. Sign Triangular Flag On Post
Аз чух водчица, но Роузи ме е поправила и затова си коригирах поста.

Ще взема да го върна сега, че да сме наясно с вярната субстанция.

# 8 018
  • Бургас
И прясна случка от Бургас.Сутринта една леля с еднопластова маска се изтърсила в лабораторията Лина да и взимат антигенен с носа навън Imp.За мое огромно съжаление вече бях запретнала ръкава и платила иначе щях да се изнеса.Така и объркаха носа на половин метър от мен и на 1 от една баба..Много съм ядосана...да поясня има специална лаборатория само за К19,която на мен ми е на 3 мин.Има и къде да се спре.Значи аз обикалям града на гладнодо др.лаборатория,а тази ...не може да иде там /в специалната/да не ръси вируси другаде!Ами съжалявам ама на доста хора  това над врата е само за украса...Rage Ей с подробно поведение никога няма да свърши пандемията у нас.
Просто няма да им стъпя в Лината и ще подам сигнал срещу тях. На 20.03 бях в тяхна лаборатория. Същата е писано, че не извършват ПСР. Т.е е обявена за чиста. Не само, че взеха ПСР, ами и в същото помещение където взимаха на мен кръв. Ще ме извинят Лината, но това си е “насир.не”. Без дистанция, без венилация, вероятно ковид болен си сваля маската на няма и два метра от мен! Ми на нищо не прилича това. Лабораторията е с общ вход с ДКЦ. Т.е чакащите за ПСР, в лабораторията където уж не провят са във входа на ДКЦто. След мен имаше бременна жена и онкоболна. Двете щяха да правят контролни кръвни. Благодарение на Лината може и други да правят скоро.
Има ли заповед или наредба за изискванията към лаборатории, които ще правят ПСР. Нещо несместване на потоци и обща манипулационна и т.н? Просто не заслужават тия от лината да им се търпи свинщината.
И не е виновна бабата, а лабораторията. Ясно са посочили къде взимат проби, но само на писания. Взимат си проби във всяка от лабораториите.

Последна редакция: ср, 31 мар 2021, 10:15 от MeMyselfI

# 8 019
Тонка, не е задължително да работиш с още двайсет човека накачулени един върху друг в малко помещение, както бяхме тогава.
Ами, ти не би се сетила, аз се сетих.
Ето например, на мен ми е странно защо се притесняваш повече от тромбоза, от това да те хване Ковид, тогава ще имаш много по-големи рискове за тромбози и за какво ли още не.

Последна редакция: ср, 31 мар 2021, 10:47 от Lemy

# 8 020
  • София
И от какво да има спад? 10 дни полумерки...
А щаба няма нищо общо, правителството взима решенията. Щаба само изказват мнение, а вече и това не правят, а припяват на правителството като се отмятат и от всичките си предишни тези, и от дипломите си дори.

# 8 021
Подай сигнал и напиши отзив. Аман от немърливост. Налага се на 3 месеца да ходим по лаборатории и лекар. Няма как години наред да не го правим. Лабораториите и болниците нямат извинение за неспазване на потоци! Аман!

# 8 022
Тонка, аз реших да пия аспирин, поне 15 дни.
Ще си сложа втората доза.

За Чорбанов.
Чест му прави, че поне постфактум е признал истината.
Много се изложиха неговите клакьори и косвено и него злепоставиха с лъжите си.

В банка и мен ме накараха да си сваля маската, за секунди, намирам го за редно.
И аз бях за банкиране, но се попълват формуляри с лични данни.

# 8 023
Моя позната си сложи Пфайзер, сега се притесняват да не и увисне лицето.
Всяка ваксина с притесненията си. : ))

# 8 024
https://tvnovini.bg/novini/zdrave/obrshchenie-ot-speshnite-medic … upravlyavashchite

След рекордните данни за нови случаи на COVID-19 , Спешните медици излязоха преди минути със обръщение към българския народ и управляващите.

Ето какво гласи то :

Обръщение от спешните медици към българския народ и управляващите, Министерство на здравеопазването отчита, ден преди разхлабването на противоепидемичните мерки за един ден 5176 новозаразени/ръст с 679човека/ ,155 починали, 9811 хоспитализирани. Всички тези показатели сочат отново ръст на заболели и усложнени пациенти, които ние трябва да диагностицираме, лекуваме, транспортираме и хоспитализираме.

Колкото повече са заразените ,толкова повече ще е броят на усложнените пациенти по време на и след КОВИД инфекцията.Това е непосилно за нашата армия от 300 мобилни екипа и около 40 спешни отделения на територията на страната.

Много от колегите ни се разболяха и работим в намален състав с извънредни дежурства .Ние сме на ръба на възможностите си и заявяваме,че отказваме да носим отговорност за закъснялата и неадекватна на нуждите на пациентите ни спешна помощ.Ние искаме пациентите ни да получават своевременна и равнопоставена спешна медицинска помощ, но нямаме материален и човешки ресурс, който да отговори на ръста на заразените.

Вината за закъсненията на мобилните ни екипи и лутането по болниците, закъснелите или нереализирани хоспитализации е на управляващите, които не осигуриха адекватни на ръста на епидемията противоепидемични мерки и своевременна масова ваксинация на населението.

Призоваваме министъра на здравеопазването незабавно да отмени заповедта за разхлабване на противоепидемичните мерки от 1.04.2021, защото считаме ,че тя е гавра с труда на всички медици на първа линия и заплаха за спасяване живота на нашите пациенти !

Д-РД.КАТЕЛИЕВА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НАРСМП

Браво! Дори ги призовавам да заплашат, че ако не се отмени разхлабването на мерките, всички ще излязат в болнични и ще откажат да работят. Защото това наистина е брутална подигравка с тези хора.

Общи условия

Активация на акаунт