COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 309 894
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 8 490
И не само това.
Освен, че другите са опитни зайчета, самите те се имат за по-хитри, да видят първо какво ще стане с опитните зайчета, пък тогава и те да се прежалят.
Като, че ли ваксинирането е дяволско творение.
Но тук отчитам масовата заблуда, че грипът е просто вирус, минава на крак и липсата на опит с противогрипните ваксини.
Ето, в Щатите хората се ваксинират редовно против грип и сега нямат драма да мислят и да се туткат с ваксините срещу КОВИД.

# 8 491
Дано най-сетне да стигнат и до хората с автоимунни, където векторните ваксини не са препоръчителни.

къде сте прочела или чула такова твърдение? не е вярно това!
всички ваксини са подходящи за хора с автоимунни заболявания. това го повтарят непрекъснато и нашите лекари-имунолози.
И аз това исках да питам. Аз съм с автоимунно и съм ваксинирана с АЗ.

# 8 492
  • София
Без да споменава името му, но с очевидна препратка към проф. Кантарджиев, здравният министър отправи следните реплики:

“Какво става в народното творчество? По време на първата вълна ядяхме джинджифил и всички ни казваха, че това е панацеята. По време на втората вълна ядяхме мед с лимон със сода. Сега ядем червени домати… Бихте ли ми казали? Живеем в непрекъснато променяща се информация. Хората са объркани, хората са уплашени, затова казвам – няма смисъл да водите вътрешни борби със самите себе си и с хората около вас и да се страхувате”, коментира той.

# 8 493
  • София
А той здравният министър наясно ли е, че е основният виновник за това да се нуждаем от народно творчество?
Риторичен въпрос, Роналд, не към теб. Просто се гневя колко извън света е.

# 8 494
  • в страната на чудесата
Ха Бърди! Въпросът за съжаление не е риторичен Simple Smile Някои наистина вярват, че са много умни. Самокритичност нула е основна х-ка в нашия етнос.

# 8 495
  • София
Ми то точно заради това виждане "дай да видим какво ще стане" изведнъж подновихме фази едно и две и Файзери и Модерни пак взеха да изтичат на някъде. Я се сетете как се тюхкахме, че лекари не искат да се имунизират, а учители пък хич. Сега видяха, че няма нищо страшно и се юрнаха на ваксините. Ние пък сме договорили още 1,2 млн. дози от скъпото, така че всичко е точно и ще правим кекс. Ако договорим още 1,2 млн. някак си, през септември можем да се съберем на жълтите павета и да си направим една маса като онази на Карловия мост.

# 8 496
Значи, в темата се шири някакъв двоен стандарт. Чорбанов не вярвал в сериозността на вируса, докато не му се случи. Но за АЗ, понеже на вас не са ви случили тромби, отричате до дупка. Те немците са по-глупави, затова е спряха до 60 год. Англичаните и те, макар че масово ваксинираха с нея, регулаторът им съобщава за случаи. В България отговорните лица, които крият тази информация, са за съд! Така, помежду другото, се промъкна: ами яжте домати, пък ако не сработи да си знаете - все пак ползите от ваксината надвишават рисковете.

https://novini.bg/zdrave/lekarstva/654607
Британският здравен регулатор съобщи вчера, че са установени 30 случая на рядка поява на кръвни съсиреци след прилагане на ковид ваксината на АстраЗенека, с 25 повече от преди.

# 8 497
  • София
Ха Бърди! Въпросът за съжаление не е риторичен Simple Smile Някои наистина вярват, че са много умни. Самокритичност нула е основна х-ка в нашия етнос.
Като цяло на мнозинството човеци е присъщо да имат силно завишена самооценка за ум, външен вид и морал. Не сме само ние. На нас малко повече ни липсват възпитание и задръжки, та повече личи понякога.

# 8 498
  • sofia
Кунчев е в Нова. Виктор Николаев е много адекватен! Браво!

# 8 499
Значи, в темата се шири някакъв двоен стандарт. Чорбанов не вярвал в сериозността на вируса, докато не му се случи. Но за АЗ, понеже на вас не са ви случили тромби, отричате до дупка. Те немците са по-глупави, затова е спряха до 60 год. Англичаните и те, макар че масово ваксинираха с нея, регулаторът им съобщава за случаи. В България отговорните лица, които крият тази информация, са за съд! Така, помежду другото, се промъкна: ами яжте домати, пък ако не сработи да си знаете - все пак ползите от ваксината надвишават рисковете.

https://novini.bg/zdrave/lekarstva/654607
Британският здравен регулатор съобщи вчера, че са установени 30 случая на рядка поява на кръвни съсиреци след прилагане на ковид ваксината на АстраЗенека, с 25 повече от преди.
Представи си, че имаше само една ваксина - АЗ, която не е съвършена, но няма друго. Дали щяха да си позволят да дават такава информация или щяха да замълчат!
Повече от ясно беше, че бързото производство на ваксини ще даде някакъв негатив /искрено се надявам, производителите да го коригират максимално бързо/, но от другата страна е заболяване, което също дава негативи и то далеч повече. Та починалите у нас на ден, са повече от съобщените случаи в света , получили тромбози от ваксина.

# 8 500
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Част от истерията покрай ваксините идва от това, че се поставят с игла. Ако са хапчета няма да има проблем, според мен... РНК, меренка

# 8 501
Виктор винаги е пренавит и изнервен, когато кани някой от тях.
Имам чувството, че едва се въздържа да им шибне  някой шамар

# 8 502
Дано най-сетне да стигнат и до хората с автоимунни, където векторните ваксини не са препоръчителни.

къде сте прочела или чула такова твърдение? не е вярно това!
всички ваксини са подходящи за хора с автоимунни заболявания. това го повтарят непрекъснато и нашите лекари-имунолози.
И аз това исках да питам. Аз съм с автоимунно и съм ваксинирана с АЗ.
Ето това е проблема - нашите “експерти” повтарят всичко, което им се спусне. Що глупости чухме.
Автоимунните заболявания са различни. При тях основното е, че автоимунната система напада части от човешкото тяло. Когато в организма навлезе вирус тогава автоимунното състояние се обостря, защото освен че се бори с вируса, имунната система засилва и атаките към това, което неправилно приема за нашественик.
Векторните ваксини вкарват истински аденовирус. За нормалните хора това не е проблем. При хора на имуносупресивна терапия обаче това не е така - дори този невинен вирус, който носи части от коронавируса може много тежко да ги събори и да боледуват тежко както и да обостри основното им състояние. Това не е проблем дори за повечето автоимунни.
Какво правим обаче ако автотелата са насочени срещу жизненоважни органи? Аденовирусът много лесно може да доведе въпросния човек до критично състояние и до лош изход. Заради това хора с компрометирана имунна система, както и възрастните, е желателно да се ваксинират с рнк или антигенна(още ги няма на пазара)
Моето автоимунно засяга дишането. Ако се обостри спешно ще трябва да ме интубират. Вероятността това да се случи при текущата ситуация с болниците е много малко вероятна...

# 8 503
  • sofia
Виктор винаги е пренавит и изнервен, когато кани някой от тях.
Имам чувството, че едва се въздържа да им шибне  някой шамар
Напълно импонира на чувствата ми!

# 8 504
  • София
Отново казвам - САЩ разследва случаи на тромбози и след иРНК ваксините, там AstraZeneca не се използва...

Общи условия

Активация на акаунт