COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 310 025
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 8 505
  • София
Ефективността на ваксината срещу коронавируса, разработена от германската компания "Бионтех" съвместно с американската "Пфайзер", възлиза на 91,3 процента шест месеца след нейното прилагане, се казва в съобщение за медиите, публикувано на сайта на "Бионтех".
През месец ноември 2019 годна генералният директор и съучредител на "Бионтех" Угур Шахин съобщи, че ефективността на препарата е равна на 95 процента, предаде БТА.
"Компаниите "Пфайзер" и "Бионтех" обявиха обновените резултати от анализа на 927 потвърдени симптоматични случая на Ковид-19, получени по време на третата фаза на изпитанията, проведени до 13 март 2021 година. Те показаха, че препаратът BNT162b2 e бил с ефективност срещу коронавируса от 91,3 процента. Тя е била постигната от седем дни до шест месеца след въвеждането на втората доза", се казва в съобщението.

https://www.24chasa.bg/novini/article/9667758

# 8 506
  • София
С ваксините има само един проблем – няма достатъчно. Следващият проблем е тоталната липса на организация, никакъв план и резултатите са на лице – отново хората виновни. Срамота е, че възрастните хора са с най-нисък процент имунизации и не казвайте, че е понеже не искат. Рисковите са често затворени вкъщи, понякога на легло, трябва местните РЗИ-та с личните лекари да ги обиколят. У нас не са в старчески домове, за да са на едно и също място и да е толкова удобно, но пак са си рискови и не е толкова сложно да се покрият. И отделно, както каза ЧЕка информацията. Тотален хаос и дезинформация по време на цялата пандемия. За всичко. Лъжи, лъжи, замазване, противоречия. Хората у нас и без това са подозрителни и сега съвсем са объркани и уплашени. И антиваксърството не е измислено тук, доста повече процъфтява в западните страни, но тук е проникнало в уязвимите групи. Кажат по телевизията пийте сода с лимон и те пият. Възрастните хора имат дементни прояви, дори да не са с деменция и са по-наивни, по-доверчиви на реклами дори, не е толкова трудно да се вакнсинират ако личните им лекари не им казват да изчакат, например. А те го правят.

# 8 507
Добра е статистиката, с оглед ситуацията я намирам за добра. В делничен ден сме а нямаме 4 000+, процента положителни е спаднал под 20%. Вдигат ми се шансовете да се окажа прав в това което написах по рано днес че изтичат последните дни в които ще виждаме вируса толкова силен за цялата епидемия.

До неделя ще сме все с нисък брой новозаразени. Реалните бройки ще се появят от понеделник.
Но много се надявам ти да си прав, а аз да греша

# 8 508
Тромбози се разследват при всички разрешени ваксини. Просто атаката срещу британската е най-голяма.
Освен това и Германия и Щатите знаят как да ги лекуват. Германците разпратиха протокол за лечение при тромбози от ваксини. Ясно е какви са симптомите, какво е лечението.
В българска болница най много да ти се изсмеят....
Да не говорим, че лечението включва вливането на имуноглобулини, които тук би струвало към 10 000...

# 8 509
https://m.dnevnik.bg/evropa/2021/04/01/4193037_bulgariia_shte_po … ni_pfaizer_ot_es/

Ето, Балтов и Кунчев в един глас казаха.
Малка подробност, ще е в края на годината.

# 8 510
Преди няколко минути новите случаи бяха 7195, не знам дали някой е видял, после спряха сайта и след това беше сложена сегашната бройка. София беше към 3000 нови. КонспЕрация.
Т'ва верно ли първо са били обявени 7000 случая и после са били редуцирани? Колко души са видяли това нещо? Само един ли?

# 8 511
  • София
Предвид, че сигурно над 95 на сто от тестовете се правят по частни лаборатории, криенето на резултати граничи с невъзможното. Кой ще обикаля по отделните лаборатории и ще ги притиска да не подават данни?
Иначе Германия е ясна - има си собствена ваксина, не ще британската. Но можеше и да не става чак такава патаклама...

# 8 512
Тромбози се разследват при всички разрешени ваксини. Просто атаката срещу британската е най-голяма.
Освен това и Германия и Щатите знаят как да ги лекуват. Германците разпратиха протокол за лечение при тромбози от ваксини. Ясно е какви са симптомите, какво е лечението.
В българска болница най много да ти се изсмеят....
Да не говорим, че лечението включва вливането на имуноглобулини, които тук би струвало към 10 000...

Хайде сега по- сериозно и без паника. Германците уж имаха протокол, когато случаите бяха 16 и от тях три фатални. След седмица или 10 дни случаите на тромбоза станаха 31, от които 9 завършиха със смърт. Не е ли много? На фона на 2,7 милиона ваксинирани с АЗ е нищо може би, но за млади здрави жени става въпрос все пак. Сега и втора доза на вече ваксинирани с АЗ хора под 60 няма да слагат. Слагам линк, да не излезе пак, че няма такъв, а информацията всява паника.

https://www.n-tv.de/politik/Bericht-Merkel-wusste-vorab-von-Impf … icle22467266.html

Основната информация в линка е затова, че Меркел и канцеларията й са знаели четири дни преди всички останали, че може да има проблем с тази ваксина, но не са предприели абсолютно нищо.

"Федералното правителство очевидно не е търсило координация с ръководството на клиниките и ваксинационните центрове на място, въпреки знанието за подновената необходимост от адаптиране на препоръката за ваксиниране."

И за да е по- голям хаосът, всичките приказки за спиране на АЗ от два дни се превърнаха само в препоръки. Който искал, можел да се ваксинира с АЗ на негов риск. Да не се слага втора доза АЗ също е препоръка. Много категорична, но препоръка.

Последна редакция: пт, 02 апр 2021, 11:11 от Анонимен

# 8 513
Кунчев е в Нова. Виктор Николаев е много адекватен! Браво!
Виктор винаги е пренавит и изнервен, когато кани някой от тях.
Имам чувството, че едва се въздържа да им шибне  някой шамар
Напълно импонира на чувствата ми!
То май на всички ни. Щабът отдавна няма загуби респекта и уважението на аудиторията /причините не са доматите, джинджифила, лимоните..../.

# 8 514
Кунчев се държа така, като че ли знае за някаква оптимистична панацея, която, незнайно защо ни спестява.
На фона на бройките и днешната манипурация.
До вторник очаквам само розови еднорози, после ще лъсне грозната истина

# 8 515
  • София
Предвид, че сигурно над 95 на сто от тестовете се правят по частни лаборатории, криенето на резултати граничи с невъзможното. Кой ще обикаля по отделните лаборатории и ще ги притиска да не подават данни?
Иначе Германия е ясна - има си собствена ваксина, не ще британската. Но можеше и да не става чак такава патаклама...
Никой няма да обикаля никъде.
Нали в единния регистър не виждаш данните от Всички лаборатории? Обобщеното число би могло да се “пипне”.

# 8 516
  • Пловдив
Разнопосочната информация за ваксините обърка и мен, а се старая да съм информирана. Но то просто няма еднозначна информация. Четох изследвания и мнения, на български и на английски. Говорих с лекари. Мои добри познати, които са медицински лица (лекар и зъболекар) пропуснаха Файзер и сложиха АЗ - единият от тях е с автоимунно заболяване и алергии. И тъкмо решихме сина ми да отиде да го боцнат в някой зелен коридор с АЗ, дойде това с тромбозите. Е, честно казано, сега ме е страх да го поощря да сложи ваксина. Щом европейски страни я спряха под 55 години. То и аз съм под 55, но е различно - с хронични проблеми съм и ще си сложа втора доза задължително.

# 8 517
Кунчев се държа така, като че ли знае за някаква оптимистична панацея, която, незнайно защо ни спестява.
На фона на бройките и днешната манипурация.
До вторник очаквам само розови еднорози, после ще лъсне грозната истина

Те грозната истина ще я разпределят равномерно от понеделник нататък, за да не бие много на очи и да не се натовари крехката българска психика

# 8 518
  • София
То може, но ако лаборатория Рамус, например, е подала 1000 положителни проби за деня, а общата бройка в портала е 2000, дали няма някой да каже "Абе, чакайте малко, това са пълни глупости бе?!".
В дигиталния свят, в който живеем, е голям зор да се крият току-така такива данни. Не сме 1986 г. и да разчитаме само на вестниците, контролирани от Големия брат, и нечий глас да бъде заглушен ей така.
Вие представяте ли си действително да криеха бройки? Ами това всяка опозиционна партия го е надушила за нула време и е вдигнала патардия до Бога! Чудо ще настане, Костинброд по 10! И то петъка преди изборите...

# 8 519
  • София
Ами аз не съм сигурна, предвид заявените позиции на повечето спрямо пандемията, някой да взема да каже, че бройките са по-големи и се крият (то не е и сигурно изобщо, но чисто хипотетично го разглеждам). Няма да им се върже на концепцията, че здравната криза се надценява.  Кой да излезе и да каже, че сме се омазали? Защото дори и да не се крие информация е ясно, че сме се омазали, но това омазване се представя като "успех". Точно в този момент има ли някого на когото да му стиска? Хич не съм сигурна, че ако някой излезе да каже нещо подобно и ще се случи "Костинброд 2". Най-много да го нарочат, че и той се е продал, за да стресира народа Joy

Общи условия

Активация на акаунт