COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 327 816
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 8 580
Щеше да е по-добре да бяха дали възможност да се гласува по интернет.

# 8 581
  • София /Абсурдистан
Не знам какво е, но моя позната почина от тромбоза 4 дни след ваксина с АЗ. От тромбоза. Жената беше на 50 г, напълно здрава, без никакви придружаващи заболявания. Вчера я изпратиха.

Проявила ли е някакви симптоми/реакции след ваксина или просто изведнъж се е случило?
Сестра и ми каза, че внезапно е станало, без боледуване. Жената беше много разстроена и не ми беше удобно да разпитвам за подробности. Лекарите са и казали, че при аутопсията са видели много съсиреци. А аз си мислех, че починалите от ковид не ги изследват после.

# 8 582
Само преди няма и две седмици в Нидерландия ни направиха показно как се провеждат избори при сегашната ситуация.
83% избирателна активност.

Може, значи ... не е като да не може.
Ама искаме ли Wink
Май, не.
Да , ама как ще фалшифицираме резултата след това .

# 8 583
Не знам какво е, но моя позната почина от тромбоза 4 дни след ваксина с АЗ. От тромбоза. Жената беше на 50 г, напълно здрава, без никакви придружаващи заболявания. Вчера я изпратиха.

Проявила ли е някакви симптоми/реакции след ваксина или просто изведнъж се е случило?
Сестра и ми каза, че внезапно е станало, без боледуване. Жената беше много разстроена и не ми беше удобно да разпитвам за подробности. Лекарите са и казали, че при аутопсията са видели много съсиреци. А аз си мислех, че починалите от ковид не ги изследват после.
Т.е.тя е била с ковид?

# 8 584
The Iron lady, добре е да се докладва в ИАЛ, обаждат се, ако трябва да се направи проучване.

# 8 585
  • София
Тя не е била с ковид, а ваксинирана. Или?

# 8 586
  • София
Потвърди се това, което едно птиченце вчера ми беше подшушнало - https://offnews.bg/obshtestvo/prof-mutafchijski-stana-diado-7490 … bSz2AKzzUMuL-Wv9Q

# 8 587
От Турция ще пристигат ли пак автобуси с гласоподаватели или всички ще гласуват там, че Турция вече два дни докладва по 40 000 нови случаи, най-големият брой потвърдени случаи в страната от началото на пандемията?!

Турция е регистрирала 40 806 нови случая на инфекция през последните 24 часа, съобщава Ройтерс.

Това е най-големият брой потвърдени случаи в страната от началото на пандемията.

Случаите нарастват, след като правителството облекчи мерките за ограничаване на пандемията в началото на март.

Президентът Реджеп Тайип Ердоган обяви в понеделник, че в страната се очакват по-строги ограничения, включително повторното въвеждане на блокиране през уикендите преди Рамадан, който започва на 13 април.

# 8 588
Ще идват от Турция, сега слушах, само от Бурса- около 4000 човека.
Иначе в Турция за неделя е разрешено на тези с два паспорта да ходят до секциите си специално заради изборите.

# 8 589
"Обадили са се навсякъде, където са се сетили. Срещнали са безразличие. Първо са звъннали в Нова ТВ."

Докладва се в ИАЛ, а не в Нова Телевизия, това първо. Второ, малко ми е трудно да повярвам, че "забранено да отразяват новини против ваксините" при положение, че покрай скандалите с АЗ изкопаха всякакви случаи, свързани и несвързани. Съжалявам, но това не ми звучи сериозно.

# 8 590
  • София
Iron Lady, това действително е за ИАЛ, не за Нова тв. Разбирам мъката на хората иначе.

# 8 591
какви са при вас санкциите за неспазване на карантинните мерки?
Ами, ситуацията в Австрия се мени няколко пъти - като цяло локдаунът е от ноември, но имаше междувременно и облекчения.

Скрит текст:
Например за излизане ограничаваха до края на месец март само след осем вечерта, но изкараха толкова изключения, че реално всеки можеше да излезе, ако беше достатъчно убедителен и не го хванат в компания. Ако не си, глобата започва уж от 600 евро. Не съм чула обаче за глобени навън. Обикновено полицията идва и разпръсква тълпата. По-надолу пускам снимка.

За парти вкъщи познавам лично човек, който е платил 1.450 евро в края на ноември, когато според мен тук наистина беше напрегнато. Също така редовно влизат в заведенията и проверяват всички помещения за "нелегални гости". Ако хванат човек там, по 1.450 на заведението и човека - ако този човек пуши вътре, още повече начисляват и на двамата.

Имаше случай във вестника, в който позитивна майка води детето на училище и се спира да си приказва с други майки. Глобата беше 600 евро и нямаше обжалване.

Като цяло бизнесът не може да забрани проверка, но частният дом може да не допусне полицаи вътре. Тоест при затворена врата не може да се докаже колко човека са вътре и съответно няма глоба. Но, ако е парти, както в случая, за който знам, и е шумно - се нарушават правата на съседите и глоба има, която и трябваше да се плати.

Иначе мога да дам за сравнение, че бибиткането в колата без цел "спасяване на живот или опасност" струва 56,- евро. И познавам няколко платили глобата, та не е майтап.

ПП Потърсих все пак информация официално, до септември 2020 343 доказани случая за нарушена карантина са платили 1.450 евро на човек.

Последна редакция: пт, 02 апр 2021, 12:32 от Анонимен

# 8 592
  • София

Чакайте, чакайте....
The  Iron  Lady, може ли малко да се концертирате? Виждам, потребител сте с над 9000 мнения из форума.
Нали починала била от ваксината? А защо сте си мислели, че не правели аутопсии на починали от ковид. Нерде ваксина, нерде ковид? А Нова ТВ е казала, баш са си признали, че нещо им е забранено? Че, ако беше така - да го съобщят във вечерната емисия направо!

Моля ви се, концентрирайте се и ни разкажете какво сте разбрала пак, че май нищо не сте разбрала, като гледам как интерпретирате....

# 8 593
The Iron lady, добре е да се докладва в ИАЛ, обаждат се, ако трябва да се направи проучване.
Сега ще ме изтрият, но все пак ще го напиша. Обадили са се навсякъде, където са се сетили. Срещнали са безразличие. Първо са звъннали в Нова ТВ. От там са им казали, че не се интересуват и е забранено да отразяват новини против ваксините. Отговорите от другите места са били подобни. Хората са съсипани от мъка.
Не съм против ваксините, ползите от тях са повече от вредите, но трябва да се предупреждава все пак. Всеки човешки живот е ценен.
Относно отразяването има много добър чадър . Миналата седмица ми се наложи да ходя до общината за една справка . На място установих , че справките се правят само по телефон с вътрешна линия , ако се наложи те пускат в съответния отдел . Е , няма нужда да ви обяснявам , че всеки имаше достъп до този телефон , никой не го дезинфекцира . Дезинфектант еветуално при охраната в кабинката . Та чакам си аз разговора , минат 7-8 човека на тоя телефон , всички си махат маските , докато говорят ... Гледаха ме като полезно изкопаемо като започнах да го пръскам и бърша с лични средства ( подчертавам ) . Нито РЗИ , нито медиите проявиха интерес , то щото на тоя апарат вирОс не вирее , видиш ли. Но е важно да отразяват хората без маски в магазини и т.н.

# 8 594
Ако действително имат нареждане от Нова да не отразяват новини против ваксините, най-малкото ще излъжат нещо, но не биха си признали ей така, на непознат човек. Нещо не ми звучи достоверно на мен. Съжалявам и аз за починалата жена.....

Общи условия

Активация на акаунт