COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 327 864
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 8 565
Интересно ми е тези редки тромбози от какво са се предизвиквали преди появата на ваксината АЗ, защото те не са нещо ново и невиждано.

Затова в Нидерландия няма безброй новини за тромбози по медиите, тъй като по принцип стотици хиляди са получавали това всяка година преди ваксината.

Е , дойдохме си на думата. Как се отчита по другите държави и как при нас.
Аз съм сигурна че при нас се отчитат повече хора  починали с ковид отколкото в другите държави .
И за това  в УК  в началото не се е изпробвала и не се препоръчваше ваксината за възрастни хора . Дали при тях са по малко тромбозите отколкото  при по младите?  За това и при нас  се препоръчваше при лечението  кръворазредителни препарати . При другите дали са им препоръчвали и пиели ли са?? Тук ни е настолен  аспирин протекта .
Оххх, рорик, пак свободни великибритански съчинения....Във Великобритания никога не е имало ограничение за поставянето на Астра Зенека. Просто в началото ваксинираха с Файзер, защото това имаха като доставка. После им докараха Астра Зенека и продължиха с нея. Ваксинират по приоритетни групи, здравни работници, възрастно население от ьад напред.
А това, което вероятно имаш предвид в поста си, е нещо съвсем различно. Ваксината на Астра Зенека не е тествана върху възрастни хора в тестовия период, защото не са искали да рискуват да я поставят на по-възрастни хора с повече придружаващи заболявания. Което няма нищо общо с поста, който си написала.

# 8 566
  • Варна
"Великобритания проучва 30 случая на тромбоза след ваксинация с "Астра Зенека". Извършва се подробен анализ, посочва британския здравен регулатор. И дoпълва, че към момента в страната се поставени над 18 милиона дози от ваксината. Ведомството подчертава, че подобни оплаквания няма след прилагане на препарата на "Пфайзер-Байонтек".

от тук:  https://bntnews.bg/news/velikobritaniya-prouchva-sluchai-na-trom … -1102703news.html

/ не знам дали е коментирано вече/

# 8 567
  • Варна
Преди няколко минути новите случаи бяха 7195, не знам дали някой е видял, после спряха сайта и след това беше сложена сегашната бройка. София беше към 3000 нови. КонспЕрация.
Странно ми е. Ако аз искам да манипулирам данните, ще го изпипам много добре да не ме хванат.
Защо изобщо ще публикувам високи бройки заразени, после ще ги махам, да ми засече някой лъжата!?
И то към 12,50.
Сегашните данни бяха публикувани още 12.27, защо някой след 20 минути да ги променя

Последна редакция: пт, 02 апр 2021, 12:22 от Danny_J

# 8 568
kg,
И как майка ти като е болна и карантинирана ще отиде да си пусне гласа по пощата.
Може би ти ще го пуснеш от нейно име Simple Smile
Има си приети правила в различните страни и не може два дни преди изборите по форумите да си нагласяваме нещата.
Същото се отнася за урните в дворовете. Болните да не би да се телепортират до там или голяма работа ако се срещнат с няколко съседа във входа Simple Smile
Само тезата , че преди да карантинират от РЗИ питат за кой ще гласувате не съм прочел още , но има време

# 8 569
Привет, имам един въпрос. Ако имам положителен тест за корона, да кажем за удобство от 15ти март, но 5 дена по-късно друг член на семейството ми, с когото живея излезе положителен и започне карантина, на мен почват ли да ми се броят и десетте дни за контактни? Демек карантината ми на 29ти ли ще свърши или на 30ти?

# 8 570
Вчера слушах, че няма да могат да намерят желаещи за мобилни екипи да обикалят дори записалите се карантинирани. Трябвало трима души поне в екипа и с костюми оборудвани, който после да свалят и сменят, нещо такова. Няма желаещи да се запишат и не могат да направят групите. Та дори и записаните, които искат да гласуват, подали са и са в карантина или болни няма кой да отиде и им взема гласа. Може би някои ще успеят, но за всички няма да има кой да отиде до тях. Не е само до желание, записване и т.н. , а и до човешки ресурс и възможност. Така някои карантинирани ще гласуват все пак, други не.
На мен ми е странно, да не пиша нелогично точно сега да има избори. Поне малко да се бяха успокоили нещата и да бяхме овладели, но.. Мисля май месец щеше да е най-добре, по-топло, по-безопасно, но...къде ти
Също и туристите с автобуси от съседна държава ще стане мазало за мен. Не го виждам изобщо безопасно. Празници идват, пролет пукна, що и да не се поразходят и донесат нещо.
Ми груба съм, но това е недопустимо за мен. В същото време вместо болни и стари да получат ваксини, както и хора със сериозни заболявания и рискови, минаха безброй изборни комисии и неясни списъци . Даже си мисля хората , които наистина ще работят в този ден , дали са обхванати точно те. Нямам вяра на нищо тук.
Мисля, че данните не са реални. То и не се изследват хората или го правят вкъщи, та..Казаха от аптеките тестовете свършили, значи не е да няма защо. Това, че данни не могат да се променят, ама моля ви...то къде по-важни данни се променят, та едни тестове в това време на технология.
Разбира се, че ще намаляват заразените официално. Ако прочетеш официално 7000 заразени и не знам колко си починали , дори на най-отричащия вируса ще му светне , че е опасно да се мотае и чака в коридори на училище. Вярно ще има отворени прозорци, ама пак са на тясно , разминават се , чакат, влизат един по един, но тези преди тях пак не се знае какъв е бил. Да, по-безопасно от учениците в училище как са, няма сравнение, но риск има. И числата , ако са високи дори смелчагите и хилещите се на новините ще почнат да се замислят. Отделно ще бъдат най-вероятно отвън питани защо не е отложено, не е предприето нещо за опазване на населението. Не ние, то ние сме едно нищо вече знам. Няма как да паднат бройките, не че не искам и да се надявам, но няма логика на това дето виждам да става навън.
Относно ваксините, напълно разбирам страховете на хората с АЗ. Искам да кажа, че и мен ме е страх, въпреки с Модерна сложена. Просто това е , такава е заразата, следователно и ваксината има при някои такива странични действия. Аз съм предразположена и генетично и съм със заболяване, страх си ме е. Но и от Ковид ме е страх. Не вярвам само АЗ да е така и само тя да има проблем, изобщо не ме успокоява, че съм с друга ваксина. Няма да имаме избор в бъдеще, този вирус ще е част от живота ни и много ще пострадаме, други..
Възрастните хора в БГ няма да бъдат обхванати, особено тежко болните. Имам си такъв у нас и знам, виждам какво е . То няма кой да ги погледне, да дойде, трагично е, вие за ваксини питате защо нямат и не били искали. Те и да искат няма кой да им сложи. Нито да ги лекува, това е геноцид, безумно е, равносилно на убийство е и то узаконено. Ако можех, имах сили и познания най-вече, бих съдила държавата и МЗ. Може и да съм смешна, но не е човешко и в третите страни с бананите имат поне шамани да погледнат болния. Тук е пари, пари, пари и пак си никой.

# 8 571
  • София /Абсурдистан
Не знам какво е, но моя позната почина от тромбоза 4 дни след ваксина с АЗ. От тромбоза. Жената беше на 50 г, напълно здрава, без никакви придружаващи заболявания. Вчера я изпратиха.

# 8 572
Така, след Франция и Великобритания дава сходни данни.
Една трета от изписаните след Ковид се приемат отново в болница в рамките на 4 месеца, всеки осми умира.

https://amp.theguardian.com/world/2021/apr/01/almost-third-of-uk … ithin-four-months

Превод с Гугъл:
Изследователи от Университетския колеж в Лондон, Службата за национална статистика и Университета в Лестър, сравниха медицинските досиета на близо 48 000 души, които са били на болнично лечение за Ковид и са били изписани до 31 август 2020 г., със записи от съответната контролна група от хора  в общото население.

Записите бяха използвани за проследяване на честотата на реадмисия, смъртните случаи и диагнозите за редица респираторни, сърдечни, бъбречни, чернодробни и метаболитни заболявания, като диабет.

След средно време за проследяване от 140 дни, почти една трета от пациентите на Covid, които са били изписани от болница, са били приети отново и около един на всеки осем е починал, честотите са значително по-високи от наблюдаваните в контролната група.
„Това е притеснение и трябва да го приемем сериозно“, каза д-р Амитава Банерджи от Института по здравна информатика към Университетския колеж в Лондон.  „Тук категорично показваме, че това далеч не е доброкачествено заболяване.  Трябва да наблюдаваме пациентите след Covid, за да можем рано да открием органно увреждане. "

Необясними симптоми, които продължават повече от четири месеца, често се описват като „дълъг Covid” или „синдром след Covid”, но лекарите все още разработват модели на дългосрочно увреждане на органите, които могат да бъдат причинени от инфекцията.

Новите диагнози на респираторни и сърдечни заболявания и диабет бяха повдигнати при бившите пациенти с Covid в сравнение с контролната група, както и проблемите с функцията на множество органи.  Установено е, че честотата на мултиорганната дисфункция след изписването е по-голяма при пациентите на възраст под 70 години в сравнение с тези над 70 години, а при етническите малцинства процентът е по-висок, отколкото при бялата популация.
Авторите пишат в BMJ: „Повишаването на риска не се ограничава само до възрастните хора и не е еднакво за различните етнически групи.  Диагнозата, лечението и профилактиката на синдрома след Covid изискват интегрирани, а не специфични за органите или заболяванията подходи и са необходими спешни изследвания за установяване на рисковите фактори.  Нашите констатации предполагат, че дългосрочната тежест на заболеваемостта, свързана с Covid-19, за болниците и по-широките здравни системи може да бъде значителна. "

Проучването разкрива, че докато съществуващите състояния като сърдечни заболявания, диабет и респираторни заболявания излагат хората на по-голям риск от тежка болест на Covid, самата инфекция може да причини такива медицински проблеми.

„Досега бяхме склонни да мислим за сърдечни заболявания, бъбречни заболявания и диабет като рискови фактори за пациентите с Covid, но това също са усложнения на Covid“, каза Banarjee.

Линк към изследването:
https://www.bmj.com/content/372/bmj.n693

# 8 573
  • София
Само преди няма и две седмици в Нидерландия ни направиха показно как се провеждат избори при сегашната ситуация.
83% избирателна активност.

Може, значи ... не е като да не може.
Ама искаме ли Wink
Май, не.

# 8 574
Да, показно направиха и в Португалия и Румъния с по 30-40%
Кога в България са гласували 80% , че точно по време на пандемия ще стане.
В България в нормални условия на парламентарни избори ходят около 50% до макс 60%
А в неделя на всичкото отгоре дават и гадно време с валежи и студ.
Моята прогноза е около 40% избирателна активност

# 8 575
  • На топло в неговото сърце.
Къде мога да проверя дали някой е вписан в системата на РЗИ като карантиниран?

# 8 576
Бебе се роди на испанския балеарски остров Ибиса с антитела Covid, след като майка му беше ваксинирана през последните три месеца от бременността си. Пъпната връв на бебето Бруно беше тествана за антитела след раждането му.
https://www.bbc.co.uk/news/world/europe

# 8 577
Не знам какво е, но моя позната почина от тромбоза 4 дни след ваксина с АЗ. От тромбоза. Жената беше на 50 г, напълно здрава, без никакви придружаващи заболявания. Вчера я изпратиха.

Проявила ли е някакви симптоми/реакции след ваксина или просто изведнъж се е случило?

# 8 578
  • София
Къде мога да проверя дали някой е вписан в системата на РЗИ като карантиниран?

Не може, това е поверителна информация...

# 8 579
  • София
Да, показно направиха и в Португалия и Румъния с по 30%
Кога в България са гласували 80% , че точно по време на пандемия ще стане.
В България в нормални условия на парламентарни избори ходят около 50% до макс 60%

Естествено ...
И сега ще си минат изборите. Пренатягаме обстановката излишно Simple Smile

Колко позитивни хора се разхождат свободно, някои даже не знаят, че са и позитивни - просто леко са настинали. Така че драма няма, според мен.

Днес си направих Abbott Diagn. SARS-CoV-2 IgG II QUANT (VNT) тест.
7 дни след втора доза. Ще споделя, като излезе резултатът.
Излишно любопиттство, ама Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт