COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 331 820
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 8 670
Как точно Швеция е направила оценка на риска от ваксината, на база собствен опит или например на база случаите от Норвегия? Защото май всеки прави свои собствени оценки и преценки. Канадците например спряха ваксината за по-младите, защото казаха, че не знаят каква точно е оценката полза/риск в тази група.

# 8 671

Бояна, проблемът не е в това, че групите по плана се ваксинират с "бързите" ваксини(според мен това е главното предимство на РНК ваксините). Проблемът е загадъчното определение кои влизат в приоритетни групи и що за план е това, при който шуренайката на някой работещ хоум офис служител на IT компания безпроблемно е с приоритет пред най-уязвимите по възраст и здравословно състояние.
Според нашият български план най-уязвимите не са приоритет. Планирани са за есента, евентуално. Така, че зелени коридори и прочее са на първо място. Без никой да е ничия шуранайка всеки може да се ваксинира.

В зелените коридори, поне в София, се предлага изключително само АЗ. Може би първите ден-два да са жертвали от кумове срама някой и друг флакон РНК за свободна употреба, колкото да се пусне слух, че да, има избор.
Иначе е публична тайна, че "модерните" ваксини се дават по списък на знайни и незнайни фирми, като в списъците им се включват всички желаещи роднини и познати на работещите. Всеки познава поне няколко такива. Да се надяваме, че след като докарат повече ваксини, ситуацията ще се промени.

# 8 672
  • София

В зелените коридори, поне в София, се предлага изключително само АЗ. Може би първите ден-два да са жертвали от кумове срама някой и друг флакон РНК за свободна употреба, колкото да се пусне слух, че да, има избор.
Иначе е публична тайна, че "модерните" ваксини се дават по списък на знайни и незнайни фирми, като в списъците им се включват всички желаещи роднини и познати на работещите. Всеки познава поне няколко такива. Да се надяваме, че след като докарат повече ваксини, ситуацията ще се промени.
И какво като е АЗ? От нея имаме повече. Това си е работеща ваксина. Не виждам смисъл някой да чака месеци за РНК ваксина. С какво е по-различна, та да не си я сложи човек? Наистина не разбирам проблема. Цели държави се оправиха само с нея и вече нямат такава драма с пандемията като нас, които седим и се чудим кой е с връзки и коя ваксина е по-скъпа. Забравили набързо, че с РНК-то щяха да ни чипират. Сигурно ако РНК бяха повече на брой щяха хората да се бият за АЗ.

# 8 673
Как точно Швеция е направила оценка на риска от ваксината, на база собствен опит или например на база случаите от Норвегия? Защото май всеки прави свои собствени оценки и преценки. Канадците например спряха ваксината за по-младите, защото казаха, че не знаят каква точно е оценката полза/риск в тази група.

Швеция има два случая на редките кръвни съсиреци - жена на 60, която почина и жена на 30 години, в много тежко състояние и още е в реанимация. Симптомите и при двете жени се появяват до 14 дена след ваксинация. И двете без придружаващи заболявания.  И двете работещи в здравеопазването. Както и обмяна на информация с Норвегия, Финландия и Дания. Като и проучване на цялата налична информация от ЕМА. Така е направила оценката си Швеция.

# 8 674
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
О.к. трия, че се обърках, да не заблудя някой и без това стреснат Simple Smile ...

Иначе...  

За странични ефекти, може да се подава и информация през страницата на Астра Зенека:

https://www.astrazeneca.bg/
https://www.azcovid-19.com/european-union.html

Последна редакция: пт, 02 апр 2021, 16:00 от Роузи

# 8 675

И какво като е АЗ? От нея имаме повече. Това си е работеща ваксина. Не виждам смисъл някой да чака месеци за РНК ваксина. С какво е по-различна, та да не си я сложи човек? Наистина не разбирам проблема. Цели държави се оправиха само с нея и вече нямат такава драма с пандемията като нас, които седим и се чудим кой е с връзки и коя ваксина е по-скъпа. Забравили набързо, че с РНК-то щяха да ни чипират. Сигурно ако РНК бяха повече на брой щяха хората да се бият за АЗ.

Няма лошо. Аз лично си сложих. По желание, за да не използвам връзки.
Лошото е начинът, по който се прави това разпределение. Като толкова са им останали РНК  от първите две групи, можеха тези остатъци да отидат не за разни инфлуенсърки, бързащи за Бали, а за хронично болни, за които е най-важно да са защитени по-бързо, а не да чакат три месеца до втората доза и после още един докато направят имунитет.

# 8 676
  • Варна
Току що, слушах по телевизия Европа, че имало ново изследване и че Астра Зенека е най-малко ефикасна от досега одобрените в ЕС ваксини , включително и на Джонсън. В Германия нямало да се предлага като втора доза на млади хора , които вече имат поставена 1-ва игла на АЗ, 2-рата игла най-вероятно ще е РНК ваксина. За съжаление в сайта им още го няма отразено за да дам линк, но го чух лично. Може би , по-късно ще тръгне по новинарските сайтове.

# 8 677
По принцип се счита, че вирусите не са живи организми, но Астра Зенеката си е "жива ваксина", в смисъл, че съдържа атенюиран вирус, в който е вградено РНК на Ковид
Атенюиран вирус значи да е прекаран многократно през животински клетки и по този начин си губи вирулентността към хората, защото се приспособява към животното. Това е жив вирус и при определени обстоятелства може да претърпи обратно развитие.
Векторните ваксини са генно модифициран вирус, който не може да се размножава и няма нищо общо с живия.

# 8 678
По принцип се счита, че вирусите не са живи организми, но Астра Зенеката си е "жива ваксина", в смисъл, че съдържа атенюиран вирус, в който е вградено РНК на Ковид

За странични ефекти, може да се подава и информация през страницата на Астра Зенека:

НЕ, не съдържа такъв вирус.

# 8 679
Точно тези дни си мислех дали и в България няма да има промяна в посока комбинация от ваксини при втората доза, когато първата е била АЗ.

# 8 680
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога

The AstraZeneca-Oxford vaccine also uses an adenovirus, in this case a monkey virus that the human immune system doesn't recognize. It delivers the gene that encodes the spike protein to human cells rather than the protein itself.

Ааа, да, разбрах разликата... Той не може да се репликира този

# 8 681
  • София
Къде мога да следя древния брой ваксинирани, където да са обявени и бройките поставени ваксини на всяка фирма поотделно?

# 8 682
Колко да са рискови съдии и адвокати?
Правосъдието като такова е част от държавния апарат - мисля, че във всички страни системата е с предимство. Мен ме учудват много повече телекомуникациите с техния хоум офис например. Няма дела в хоум офис.

Скрит текст:
И да добавя, че познавам адвокати с АЗ, та не всички са "богопомазани".

ПП В Австрия са през май наред. След рискови групи по възраст, рискови по болест, медицински персонал и съпрузи на бременни. Тогава следват държавни служители - образование, правосъдие, сигурност. И след това под 65 години.

Към днешна дата ваксинирани с една доза са 15,77% и с цялостна защита 5,93% .

Последна редакция: пт, 02 апр 2021, 15:39 от Анонимен

# 8 683

The AstraZeneca-Oxford vaccine also uses an adenovirus, in this case a monkey virus that the human immune system doesn't recognize. It delivers the gene that encodes the spike protein to human cells rather than the protein itself.

Точно така. А това, че е атенюиран вирус е твоя добавка, в случая измислица. Вирусът не може да се репликира, не е "жив", няма нищо общо с вирусите във ваксините на МПР например, които са наистина живи ваксини, съдържащи атенюирани, тоест отслабени вируси.

# 8 684
Къде мога да следя древния брой ваксинирани, където да са обявени и бройките поставени ваксини на всяка фирма поотделно?

Това е най-пазената тайна  в държавата:))))

Общи условия

Активация на акаунт