COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 331 031
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 8 775
  • София
Аз окончателно се обърках с тази инфодемия за ваксините и отказвам вече да определям коя е по-добра. Всъщност по-добрата е сложената ваксина, пък натам каквото сабя покаже.
Всички ваксини, не само против Ковид, имат странични ефекти, описани са. Трудно може да се каже дали и кой ще ги получи, та най-добра е сложената ваксина наистина. И при малкото налични дози може и да е хубаво това с лошата организация, защото всички с АЗ ще си имат втората доза. Иначе точно от АЗ не пазят втора доза и го виждах като проблем.

# 8 776
То и от трите има полза и ефект. Сега терзанията са ми кои са по-вредни в бъдеще и могат да дадат поражения. Щото хич не ме успокоява, това за вируса и предпазването. То и преди да сложа ваксина бях наясно, както и всички, че е нещо ново и може да има проблеми при някои. Не вярвам никой да не се е замислил и поне малко притеснил. Но и ефекта от АЗ май е по-добър, ама пък защо ще я спират , бе объркана работа. То за другите както поне аз разбирам не може веднага да се разбере къде ще удари и ще има проблем, затова и още няма данни. Иначе и аз имам ваксина, не е да съм против тях, няма друг избор полезен ход в момента, ама не значи , че няма да има проблеми. Искам да разбера кое е най-добре да се следи във времето и на кое да се обърне внимание, не че нещо разбирам де...ама се мъча.

# 8 777
  • София
То и от трите има полза и ефект. Сега терзанията са ми кои са по-вредни в бъдеще и могат да дадат поражения.....
По-скоро, макар че съм с РНК, съм склонен да мисля, че точно те (РНК) крият повече неизвестност по отношение за евентуална вреда точно по-напред във времето, отколкото векторните.

Да, РНК - вероятно, с висока степен на вероятност дори, са бъдещето на ваксините, но в момента сме, така да се каже, в бета версията им...

# 8 778
Не очаквам някаква кой знае каква дългосрочна голяма вреда. Не, че не е възможно, но да речем малко вероятно.

Обаче тази статия, която Фанфанито даде сега ме накара да се замисля.

# 8 779
И да го мислиш и да не го мислиш все тая. Изключено е към момента някой да може да стигне до логично и вярно заключение.
Оставят се "вратички" , както за ефективността, така и за ефекта на ваксините. Няма да бъде изненада, ако след 5-6 месеца се окаже, че имаме вариант на вируса, който "прескача" защитата. Не е изключено и обратното - безобидна форма, без необходимост от ваксини, а защо пък и да не си отиде завинаги.

# 8 780
Аз съм учудена, че толкова бързо се взима решение да се премине към втора доза от изцяло различен вид ваксина. Значи оказва се, че някоя ваксина може да има толкова рядко срещан страничен ефект, който не само не се хваща от клиничните изпитвания, но и от пъти повече ваксинирани впоследствие, но без всякакви клинични изпитвания, ще набодат хората с различна ваксина, без никаква идея как ще взаимодействат двете...Пред такъв скок в тъмното, аз бих предпочела риска от 1:на колко стотин хиляди стана вече от тромбози. Дано и у нас не им хареса тази идея. Ето това вече е хората да са опитни зайчета.
Аз също се надявам тук, където получих първата си доза АЗ да не спрат ваксината и да приемат варианта с втора доза на друга ваксина. Твърдо съм решена, когато дойде времето да си поставя и втората доза, стига да не спрат използването на АЗ в държавата в която живея. Ако в момента живеех в Германия вероятно щях да откажа втора доза РНК и щях да си остана само с първата.

# 8 781
И аз си искам втората доза АЗ.
Дано не я спрат при нас.

# 8 782
И аз си чакам втората доза АЗ, но ако по някаква причина се наложи, ще сложа втора и от друга ваксина. Не е чак такъв скок в тъмното. Хората, които са преболедували си слагат от всички ваксини, нали? Е при тях "първата доза" е реално живата среща с вируса. Освен това се предполага, че при смесването на различни ваксини ще се повиши ефективността.

Другото, което е, веднъж завършени двете дози, при последващи бустъри с нови варианти не си "вързан" за първата ваксина, с която си се ваксинирал. Това е все едно ваксините срещу грип, има различни марки и реално всеки сезон може да се ваксинираш с различна ваксина.

# 8 783
А аз ще проверя дали имам някаква изградена защита. С Астра Зенека съм, първа доза от 6 март. Майка днес й направих в къщи бърз тест и е положителен. Тя не е ваксинирана. Тъй като имаше нужда от помощ съм много контактна. Сега чакам, моля се да не ме събори и мен, защото не знам как ще се грижа за нея.

# 8 784
И аз си чакам втората доза АЗ и бях изумена да прочета какви ги мислят германците.
За мен да се повториш с друг вид ваксина е като да боядисаш шкаф, който искаш да е бял, примерно, и първият слой боя да е бял, на водна основа, а вторият сив , с блажна боя.
И да чакаш екстра резултат.

# 8 785
Втората дата за АЗ е по-скоро ориентировъчна - имам познат, който трябваше да се яви за втора в края на март, друг - на 1 април, и двамата не са я сложили, ще чакат 11-12 седмици, по съвет на личните си лекари. Не са им звънели от РЗИ или от съответното лечебно заведение, където са слагани, както обещаваха - че ще се звъни за втората доза.

Само за информация- тук в Ирландия няма плюс-минус за втората доза, а е твърдо след 12 седмици.

# 8 786
Toва, че клиничните тестове са направени с 2 дози е единствено заради производителите за да покажат ефикасност. Напълно възможно е комбинация между различни дози и производители дори да е по-ефикасна защита.

# 8 787
Може и така да е, но пък защо да се шашка организмът с два типа ваксини?

# 8 788
Информация като тази за АЗ,няма как да вдъхва доверие,пък не ме интересува колко се е ''доказала като ефективна''.От Нидерландия:
Цитат
Нидерландската агенция "Лареб", която проучва страничните ефекти на лекарствата, съобщи по-рано днес, че е получила пет съобщения за остри тромбози след ваксинация с "АстраЗенека", вкл. за една жена, която е починала. Според агенцията проблемите са възникнали при пет жени между седмия и десетия ден сред инжекцията. "Това са жени на възраст между 25 и 65 години. Три от тях са получили масивна белодробна емболия, една е починала и една е получила мозъчен кръвоизлив".
Последно изречение звучи ли  много окуражаващо?Rolling Eyes
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/niderlandi … -pod-60-g-6123670

# 8 789
Имам усещането ,че освен тук в темата и болните, никой друг не се интересува от вируса и не спазва абсолютно никакви мерки Cry

Общи условия

Активация на акаунт