COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 314 629
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 9 540
  • София
И противозачатъчните предизвикват тромбози и инсулти, но не са спрели да ги продават. Пишат в листовката и толкова. А май доста по-често се случва при тях.

Някой има ли информация какво смятат да правят с училищата от понеделник?

# 9 541
  • София
Ангелов е свикал от 18,30 Националният ваксинационен щаб, после ще има видео среща на европейските министри.
https://www.segabg.com/hot/category-zdrave/ema-potvurdi-vruzka-m … FCAEdswcCfacLIQQ8

# 9 542
  • София
В листовката на моите противозачатъчни пише, че могат да доведат до депресия и самоубийствени мисли. Сега погледнах.
Иначе и аз вече се изумявам какво се случва. Имало връзка, ама можело и да няма. Емер Кук ми звучи по-уклончиво и от български политик след избори.

# 9 543
Току що експертът от ЕМА каза, че при ваксината на Джонсън също има такива случаи на точно такава рядка тромбоза. Обаче четях нещо друго и не чух много добре, някой разбра ли по-подробно?

# 9 544
  • София
Някой може ли да ми каже каква е логиката да се изписват от болниците  хора, които все още дишат с кислородни маски? Казват им да си купят апарати за кислород за вкъщи!
В същото време в съответната болница има места.
Клиничната пътека ли свършва, що ли?
Почвам да влизам във филми, че целта е просто да се докладват намалени бройки хоспитализиран. Ама не вярвам да е така....

# 9 545
Някой може ли да ми каже каква е логиката да се изписват от болниците  хора, които все още дишат с кислородни маски? Казват им да си купят апарати за кислород за вкъщи!
В същото време в съответната болница има места.
Клиничната пътека ли свършва, що ли?
Почвам да влизам във филми, че целта е просто да се докладват намалени бройки хоспитализиран. Ама не вярвам да е така....
Докторът буквално каза - знаете ли колко млади хора чакат за вашето легло(на моя свекър). 1ва градска е претъпкана, не знам как ги смятат 60% заети.

# 9 546
  • София
Ами не е това. В съответната болница, в която е приятелката ми, в последните дни са изписали 15 човека. И леглата им са, свободни. А когато преди седмица я приеха, едва намериха легло за нея.

# 9 547
В листовката на моите противозачатъчни пише, че могат да доведат до депресия и самоубийствени мисли. Сега погледнах.
Божкее, ако знаеш какви неща пише в листовката на разни болкоуспокояващи, обаче ги изписват докторята, хората си пият, от време на време някой изпищи, и така....
Между другото, едно от най-кофтите, ако не и най, е на Пфайзер. Даже ги копирах ако ви е интересно:
Скрит текст:
Много чести нежелани лекарствени реакции, които могат да засегнат повече от 1 на 10 човека, са посочени по-долу:
•Виене на свят, уморяемост
Чести нежелани лекарствени реакции, които могат да засегнат повече от един на 100 човека, са изброени по-долу:
•Повишен апетит
•Повишено настроение, обърканост, промени в сексуалния интерес, раздразнителност
•Нарушения на вниманието, непохватност, нарушения на паметта, треперене, затруднения при говорене, мравучкане
•Замъглено виждане, двойно виждане
•Световъртеж
•Сухота в устата, запек, повръщане, образуване на газове
•Затруднена ерекция
•Подуване на крайниците, опиянение, патологична походка
•Натрупване на телесно тегло

Нечести нежелани лекарствени реакции, които могат да засегнат повече от 1 на 1000 човека, са изброени по-долу:
•Загуба на апетит
•Промяна на възприятието за самия себе си, безпокойство, депресия, възбуда, промени в настроението, влошаване на съществуващо безсъние, затруднение при намирането на думи, халюцинации, патологични сънища, пристъпи на паника, апатия
•Затруднено мислене, изтръпване, необичайно движение на очите, конвулсивни движения, потиснати рефлекси, повишена активност, виене на свят при ставане, повишена кожна чувствителност, загуба на вкус, парене, треперене при движение, потиснато съзнание, прималяване
•Сухота в очите, подуване на очите, болки в очите, слабост в очите, насълзяване
•Ускорена сърдечна честота
•Зачервяване, горещи вълни
•Затруднено дишане, сухота в носа
•Подуване на корема, повишено слюнообразуване, парене в сърдечната област, изтръпване на устните
•Изпотяване,обрив
•Мускулни потрепвалия, подуване на ставите, мускулно схващане, мускулни болки, ставни болки, болки в гърба, болки в крайник, мускулна скованост
•Затруднено или болезнено уриниране, незадържане на урината, намалено количество урина
•Слабост, падане, жажда, стягане в гръдния кош

Редки нежелани лекарствени реакции, които могат да засегнат по-малко от 1 на 1000 човека, са изброени по-долу:
•Ниско кръвно налягане, студени длани и стъпала, високо кръвно налягане
•Кашлица, запушване на носа
•Мускулно увреждане
•Болки в млечните жлези, спиране на менструацията
•Висока кръвна захар
•Повишена чувствителност към шум
•Нарушения на сърдечния ритъм

# 9 548
В отговор на това че няколко пъти вече ме триха, защото не исках да благодаря на абсолютно  всички лекари за борбата им с ковид болните, а евентуално само на заслужаващите и занимаващите се с ковид.

Изследванията които бяха направени на баща ми вчера и са лоши, трябваше да бъдат направени още миналата сряда. Голяма борба беше да се направят. Ключовият момент беше, че личния лекар трябваше да се обади по телефона в РЗИ да предупреди за съответния пациент иначе не става.
Шест дни обяснението на личния лекар беше, че не му вдигали телефона от РЗИ, че нямал време, ако му останело време ще опита пак, и то при човек който не може да говори от проблеми с дишането.
На личния лекар не му вдигали, обаче на мен винаги ми вдигаха от първия път и ми казваха че моето обаждане не върши работа, трябва да се обади личния лекар.
Дани, в кой град сте? Обаждането от ЛЛ, за да се наруши карантината ли е? В СФ има няколко центъра в болници, където могат да се направят кръвни изследвания и снимка. Аз като бях болна, на моя отговорност с лична кола отидох до такъв. В крайна сметка, това е за живота и здравето на баща Ви. Изобщо не бих чакала ЛЛ. В безумната ни държава, е ненормално единици съвестни да спазват правилата с риск за живота си. Това е напълно основателна причина баща Ви да излезе - той има право на медицинска помощ.

Последна редакция: ср, 07 апр 2021, 18:14 от TafTaf

# 9 549
06.04. - 4004 новозаразени (PCR 2507, БТА 1497), 360 863 общо
- 22,78% от 17 576 проби (PCR 10479, БТА 7097), ❗️23,92% само от PCR, 21,09% само от БТА
- 70 757 активни случаи,  59 607 карантинирани
- ❗️84 новозаразени медици, 81 новозаразени деца
- 10 355 хоспитализирани (-47), поне 85 новохоспитализирани, 755 интубирани (❗️+21)
- ❗️132 починали, 13 918 общо
- 2 759 освободени от карантина и "излекувани", 276 188 общо
- 6 087 с Комирнати, 2 196 с АЗ и 1 303 с Модерна поставени дози, 104 845 с две дози, 519 635 общо
.
Благоевград  125
Бургас  330
Варна  369
Велико Търново  85
Видин  26
Враца  72
Габрово   43
Добрич  101
Кърджали  28
Кюстендил  56
Ловеч  68
Монтана   54
Пазарджик  95
Перник  97
Плевен  106
Пловдив   334
Разград  30
Русе  165
Силистра   66
Сливен  85
Смолян  55
София  189
София (столица)  914
Стара Загора  219
Търговище  44
Хасково  142
Шумен  65
Ямбол  41

# 9 550
Искам да питам, тези от вас, които са си правили вече първа доза ваксина, но не втора още, дали някой си е правил тест за антитела - 2-3 седмици след първа доза и би ли било показателно такова изследване за степента на защита, докато се чака втора доза?

# 9 551
Значи от ЕМА прехвърлиха топката върху националните регулатори по ограничаването на АЗ по възраст. Явно е трудно да се направи оценка на ползата и риска, която да е обща за всички, защото в някои държави нивата са много ниски, докато в други са високи, което променя оценката.

# 9 552
  • sofia
Значи от ЕМА прехвърлиха топката върху националните регулатори по ограничаването на АЗ по възраст. Явно е трудно да се направи оценка на ползата и риска, която да е обща за всички, защото в някои държави нивата са много ниски, докато в други са високи, което променя оценката.
Резултата от това шикалкавене е гръмки заглавия по нашите новини за опасността от АЗ, уплаха у населението и още по-неуспешна ваксинационна кампания...

# 9 553
Здравейте,декември изкарах Ковид и оттогава съм замяна, с главоболие,скован врат ,болки и мушички в очите.Вече 4 месеца не отшумява.Ходих по всякакви лекари всеки ме изкарва в депресия...Сега ми изписаха Релаксофитол...пия го от  1 седмица ,но няма особен ефект,освен,че главата и е още по тежка.Някой с подобни симптоми,че ми писна вече...

# 9 554
Аз съм малко разочарована от ваксините да си призная. Не дават защита май голяма , пак се боледува, пак се стига до болница, че и умира. Пак си преносител май, пак трябва да се пазиш. Бях голяма оптимистка, дори много се успокоих, но продължавах да си спазвам мерките, както и преди това. С маска, гледам да съм по-далече от такива без или под брадата, всичко както преди. Вече имам 2 игли и мина време от втората. Сега пък се чудя имам ли нещо изработено , действащо поне малко, щото съм си малко карък, та...може и да съм утрепала ваксината и нищо да не е изработила.((
Попаднах на това във ФБ групата за вируса. Всъщност тази дама дето е писала, от нея копирам тук бройките за деня, много е активна, много се раздава и т.н. Може за някой да е полезно , ако е решил да си прави тест, та копирах една част. Мисля, да си направя такъв тест (то аз все тръгвам да се тествам и все нещо става, та..)

"Да Ви светна кой тест дава реална представа за това каква имунна защита сте изградили срещу Сарс-Ков-2 - това е тестът за вирус-неутрализиращи антитела по метода ELISA с название на български
- "Вирус неутрализиращи антитела - Аnti-SARS-CoV-2-VNT" или
- "Вирус-неутрализиращи антитела - Аnti-SARS-CoV-2-VNT" на компанията GenScript®,
- в оригинал cPass™ SARS-CoV-2 Virus Neutralizing Antibody test.
Тестът НЕ е количествен (като онези с десетките хиляди бройки антитела), а процентен. Това е единственият тест, признат от регулаторните органи на САЩ и ЕС, по който може да се прецени степента на защита, той се използва и в научните изследвания. Този тип тест ще се признава и в зелените паспорти.
Струва между 40 и 48 лв. в различните лаборатории, изпълнява се за 3-4 дни и не отразява просто брой/количество антитела (за който никой не знае какъв брой в каква степен е протективен), а отразява процента коронавирусни шипчета, които вашите антитела са блокирали в реална среда.
В процеса на тестване се създава модел на реална среда - АСЕ-2 рецептори и модели на шипчета на коронавируса, в която среда се пуска кръвната плазма. После се отчита какъв процент шипчета са блокирани от антителата и това е изписано в резултата.
Има го в лаборатории Кандиларов, Цибалаб, Геника, д-р Тошкина, Медика, Писанец, това ми изважда Гугъл."

Общи условия

Активация на акаунт