COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 317 141
  • 22 610
  •   2
Отговори
# 9 975
Нямам търпение вече да дойде време да си ми я сложат втората доза АЗ и да не се налага всеки ден да се чудя каква тъпотия са измислили смелите ни лидери!

И аз така. На 2-ри май се падат 10 седмици от 1-ва доза. Надявам се дотогава да измъдрят каквото ще мъдрят, за да можем да си планираме нещата.
Моята е на 1 март, аз го смятах че ми се пада десета седмица след Великден, ти какво мислиш, дали не греша?

# 9 976
Във Франция също ще слагат втора доза РНК ваксина за тези под 55 години.

# 9 977
Има ли някаква статия или таблица относно нашето седмо място вече по смъртност?

# 9 978
Мисля, че точно 12 седмица е правилната за поставянето на втората доза на АЗ.
Проучванията на ваксината даваха тогава най-добър резултат и вдигаха ефикасността.
Вече в България имало поставени втори дози на АЗ и нямало оплаквания.

Лили не е случайно, щом по график точно на Великден трябва да те боцнат пак Wink
И ти си прав, ама знаеш ли какво означава такова чакане от трета седмица на февруари.
Има хора с лимит на търпение . Една от тях съм.
Сигурно това, да си чакаш желаната ваксина съвсем без никаква, също е напрежение, но ако сега се ваксинираш с иРНК, ще имаш втора доза преди нас.
Да не говорим, че от сутринта баща ми ми звъня да не си слагам втората доза, че така казАли по талавизора.
Те близките ми, в това число и сестра ми, направо се побъркаха за нас с мм с тази АЗ.
Като ще се тромбираме, да е по-скоро, защото имаме и хора, които ни обичат и ни мислят.

# 9 979
Коментари не съм срещала, но информацията е от
https://www.worldometers.info/coronavirus/
Сортира се по смъртност на 1 милион.

# 9 980
  • София
Мнението ми за мерките е, че се предприемат с яснота - каквото стане. Разчита се на преболедувалите и ваксинираните. Въпреки, че вторите все още са в силно рисковия период (или току що ваксинирани или без 2ра доза).
За такива като мен с дълбок личен локдаун нищо не се променя.

# 9 981
  • София
Роузи, именно де. Няма как да има вирус в носоглътката заради ваксината. Може да има, ако го е пипнал от някъде. Ама вече хората тотално се овъртолиха от всякаква информация. Всички станаха експерти по ваксините, не ни стигаха, че са  вирусолози и епидемиолози Joy

# 9 982
Проучванията на ваксината даваха тогава най-добър резултат и вдигаха ефикасността.

Лили не е случайно, щом по график точно на Великден трябва да те боцнат пак Wink
И ти си прав, ама знаеш ли какво означава такова чакане от трета седмица на февруари.
Сигурно това, да си чакаш желаната ваксина съвсем без никаква, също е напрежение, но ако сега се ваксинираш с иРНК, ще имаш втора доза преди нас.
Да не говорим, че от сутринта баща ми ми звъня да не си слагам втората доза, че така казАли по талавизора.
Те близките ми, в това число и сестра ми, направо се побъркаха за нас с мм с тази АЗ.
Като ще се тромбираме, да е по-скоро, защото имаме и хора, които ни обичат и ни мислят.

Много голям е този интервал от 3 месеца, чакането е супер изнервящо, особено ако живееш в България. Това е най-големия минус на ваксината, а не някакви редки тромбози, които са като шестица от тотото.

# 9 983
Роналд, да не си я изпил тая ваксина? Joy

# 9 984
tays,
Разумните хора като теб и след втората доза предполагам , че ще продължат да си спазват мерки. Така, че няма да е голям проблем, а би трябвало и сега да имаш над 75% защита.
Имам мой близък също с АЗ и той иска да си сложи втора доза от нея когато му дойде времето.

# 9 985
Коментари не съм срещала, но информацията е от
https://www.worldometers.info/coronavirus/
Сортира се по смъртност на 1 милион.
Благодаря ти. В българските медии изобщо не е публикувана такава информация. Една статия за това не намерих.

# 9 986
  • София
Лили, така е, ама нали 3 седмици след първата доза пак има някакво ниво на защита, не е без хич. Аз дори имам някакво чувство, че може и по-късно да се сложи втората като бустер, но за съжаление няма такива проучвания още, а и нямаме време.
Значи ще трябва да чакаме до края на април да решат за вторите дози на АЗ ли? Не разбрах. То само някой подхвърли нещо някъде, а ние гадаем.

# 9 987
Сутринта слушах Балтов, който каза, че след 15-ти април започват вторите дози на Астра Зенека и тогава вече щяло да има окончателно решение.

Иначе знам, че и първата доза дава защита, ама не е довършено, хубаво е човек да има и 2-те дози.

# 9 988
В Германия тестването е по- интензивно заради завръщащите се от пътувания по Великден и днес имаме 25 000 нови случая. Вчера бяха над 20 000, а до преди седмица бяха около 3-4 000 на ден. РКИ като по поръчка обяви две седмици преди празниците Майорка, Ибица, Менорка и Форментера за безопасна зона.

# 9 989
Скрит текст:

Много голям е този интервал от 3 месеца, чакането е супер изнервящо, особено ако живееш в България. Това е най-големия минус на ваксината, а не някакви редки тромбози, които са като шестица от тотото.
Точно. Изнервящо е, особено когато си се приготвил психически за 70 дни плюс още 2 седмици самонаблюдение, щото , нали, двойно виждане и другите "екстри" , и ти кажат с още две седмици се отлагат двете седмици.
Работата ми е свързана постоянно със срокове и преклузии.  Срокове, означава срокове. Професионална деформация си ми е.
Не вярвам някакво решение да има дотогава, факт е, че има риск и ние вече сме го приели.
Единичката, то всички сме отговорни и се пазим, но в това мазало наоколо никой за нищо не е застрахован.
За мен проблемът по-скоро е психологически.

Общи условия

Активация на акаунт