COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 317 390
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 9 945
  • София
При постоянната връзка с ЛЛ когато баща ми боледуваше, потресен сподели, че има 14 души в начална фаза на заболяването като само баща ми е "по реда си". Всички останали били с положителни тестове от аптеката и разгърната симптоматика, но категорично отказвали антигенен или ПСР.

Както знаете, татко (63г.) се разболя на 22-ри ден от АЗ като първите симтоми бяха внезапни и остри. Кръвни и урина влошени, а ЦРП -136. Подобри се на 4-ти ден, като инфекцията не засегна белият дроб. Изпи 3 антибиотика, включиха за кратко и кортикостериод + Клексан.

Майка ми (62г.) го обгрижва през цялото време, като си призна, че е почти невъзможно да спазва дистанция/изолация. На 3-ти ден хвърлила и маската (след като говорихме пак я сложи), но не прояви никаква симтоматика, а на десети ден ПСР-ът беше отрицателен. Тя беше на 21 дни от втора доза с Файзър.

Мой приятел (40г.) се зарази на 40-ти ден от първа доза АЗ. Лекува се вкъщи, вечер вдигаше няколко дни Т над 38, от няколко дни пак вечер вдига около 37,4 - 37,8. Вчера, на 8-ми ден от първите симтоми, си направи снимка заради лека и непостоянна кашлица. Снимката е чиста. Със вродено сърдечно заболяване е, преди 5 години едва го спасиха от пневмония.

Вършат си работа ваксините и предвид последната заповед на министъра и преобладаващата престъпна безотговорност на околните, остават единственият вариант за лична защита. Вчера свекърва ми се ваксинира с Модерна при ЛЛ.

# 9 946
Не знам обаче на мен точно тази на Джонсън не ми вдъхва доверие. Тя си е като Астра Зенека.
То да не се окаже накрая, че Астра Зенека е най-добрата 😸

# 9 947
Не знам обаче на мен точно тази на Джонсън не ми вдъхва доверие. Тя си е като Астра Зенека.
Предимството е единичната доза. Недостатък - нищо не знаем и дават по ниска степен на защита /тук съм с много резерви, защото не зависи само от ваксината, но и от човека - възраст, инд.особености на организма и др./

Какъв е вектора на Янсен? АЗ е от шимпанзе.

# 9 948
  • София
Приятелят ми се бъзика, че не ще ваксина от компания, която прави бебешки шампоани. Извън това ваксината е доста подобна на Астра Зенека - векторна, но е с човешки аденовирус. Който е решил, че векторните ваксини хапят, би трябвало да приложи това си схващане и върху Janssen.
Извън това ваксината вече се прилага в САЩ (които не са одобрили АЗ) и има прекрасни показатели - няма възрастови ограничения, еднодозова е. Процентите ефикасност, които се цитират като "ниски", не би трябвало да се разглеждат като непроменлива величина.

# 9 949
То да не се окаже накрая, че Астра Зенека е най-добрата 😸
Като едното нищо. Все още не знаем - АЗ се слага от повече време. Ще видим какво ще излезе в последствие за Джонсън.

# 9 950
  • София
Кунчев е порязал тези, които самоволно ще решат да не си поставят втора доза - нямало да им бъде издаден сертификат. Also, епидемичната обстановка сигурно ще бъде удължена - https://offnews.bg/izbori/bez-vtora-doza-niama-da-ima-i-vaksinat … fikat-749601.html

# 9 951
  • Където морето целува небето...
А има ли някаква яснота как ще се процедира с втората доза на АЗ? Времето си наближава. През портала ли ще се записваме, при ЛЛ ли ще ходим, нови зелени коридори ли ще има? И ако някой прецени, че втората доза не е подходяща за мен (35+, приемаща противозачатъчни) то какво ще ми се предложи - да не слагам втора доза или нова ваксина.

# 9 952
  • София
Кунчев е порязал тези, които самоволно ще решат да не си поставят втора доза - нямало да им бъде издаден сертификат. Also, епидемичната обстановка сигурно ще бъде удължена - https://offnews.bg/izbori/bez-vtora-doza-niama-da-ima-i-vaksinat … fikat-749601.html
Те хубаво ще удължат обстановката, но то остана ли нещо неотворено, освен някои деца на ДО?

# 9 953
Има ли случай, при който някой се е ваксинирал с Пфайзер и след време се заразил с вируса?
Как протича заболяването при тези случаи?

# 9 954
  • София
Кунчев от къде го измисли рисковия профил за АЗ (жени под 30, с наднормено тегло, пушачки, приемащи контрацептиви)? При положение, че от ЕМА казаха, че засега не могат да определят рискови групи?

Мама Сузана, няма яснота за това какво ще се прави ако за някого преценят, че не може да му поставят втора доза. И аз това се чудя, ама явно никой от решаващите не се е замислил или просто се правят на дръж ми шапката. Всъщност, просто няма да му издадат сертификат, що ли питам Joy

Иначе, уж казаха, че би трябвало да се получи СМС за втората доза.

# 9 955
  • София
Нямам търпение вече да дойде време да си ми я сложат втората доза АЗ и да не се налага всеки ден да се чудя каква тъпотия са измислили смелите ни лидери!

# 9 956
  • София
Срамота е да продължаваме да оставяме бъдещето ни у дома.
Срамота е чалгата да се вихри, а децата да не учат. След години ще направят същото с нас...
Абсолютно вярно.

# 9 957
Нямам търпение вече да дойде време да си ми я сложат втората доза АЗ и да не се налага всеки ден да се чудя каква тъпотия са измислили смелите ни лидери!
И аз така, обаче още месец 😩

# 9 958
  • София
Всъщност Джонсън и Джонсън са лидери в производството и разработването на ваксини. Но по-популярни с бебешките шампоани. Общо взето като се ваксинира човек (не срещу Ковид) и не пита на коя фирма е ваксината. Затова и Джонсън и Джонсън не са толкова известни с ваксините си. Реално те са едни от най-добрите в тази област

# 9 959
Предимството е единичната доза. Недостатък - нищо не знаем и дават по ниска степен на защита /тук съм с много резерви, защото не зависи само от ваксината, но и от човека - възраст, инд.особености на организма и др./

Какъв е вектора на Янсен? АЗ е от шимпанзе.
Определено е предимство, но наистина я дават с по-ниска защита. По-добре две дози, но защитата да е по-висок процент. Джонсън не е аденовирус от шимпанзе, а  модифициран аденовирус.

Общи условия

Активация на акаунт