Както знаете, татко (63г.) се разболя на 22-ри ден от АЗ като първите симтоми бяха внезапни и остри. Кръвни и урина влошени, а ЦРП -136. Подобри се на 4-ти ден, като инфекцията не засегна белият дроб. Изпи 3 антибиотика, включиха за кратко и кортикостериод + Клексан.
Майка ми (62г.) го обгрижва през цялото време, като си призна, че е почти невъзможно да спазва дистанция/изолация. На 3-ти ден хвърлила и маската (след като говорихме пак я сложи), но не прояви никаква симтоматика, а на десети ден ПСР-ът беше отрицателен. Тя беше на 21 дни от втора доза с Файзър.
Мой приятел (40г.) се зарази на 40-ти ден от първа доза АЗ. Лекува се вкъщи, вечер вдигаше няколко дни Т над 38, от няколко дни пак вечер вдига около 37,4 - 37,8. Вчера, на 8-ми ден от първите симтоми, си направи снимка заради лека и непостоянна кашлица. Снимката е чиста. Със вродено сърдечно заболяване е, преди 5 години едва го спасиха от пневмония.
Вършат си работа ваксините и предвид последната заповед на министъра и преобладаващата престъпна безотговорност на околните, остават единственият вариант за лична защита. Вчера свекърва ми се ваксинира с Модерна при ЛЛ.