COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 317 115
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 1 230
  • Немция
Училищата са отворени от 04 януари (да се включа и аз в каканиженето на едно и също).
Ама проблемът не е само в училищата.
Горе се изреди колко други браншове си работят.
Животът си върви без големи ограничения.

Сещам се за кадъра от онази огромна опашка пред лифта на Банско. Без дистанция, без мерки.

# 1 231
  • Бургас
А пък моя близка семейна приятелка е в болница. В началото на февруари ѝ предложиха да се ваксинира (преподавател е). Личният ѝ лекар я разубеди (!), защото щяло да ѝ се измени ДНК-то (?!). И сега...

Този е абсурд да е с редовна диплома по медицина. Такива трябва да се сигнализират и да им отнемат правото да практикуват поради невежество.
И двете си ръце слагам, че това не са думи на ЛЛ. Просто оправдаваш страха от ваксина и го прехвърляш. Отиваш и питаш дали да изчакаш, казват ти “ОК.Изчакай” и другото си го донапасваш.

За Мутафчийски: не го ли видя на брифинг, работата е лоша. Да си призная само на него реално имам доверие. Не намирам и да е правил изцепки. Просто реагира остро на журналистически тъпизми. Той е лекар, а не политик.

# 1 232
  • на пъпа на Златията
Вчера мернах из мрежата  протести от Израел . Мисля че бяха ортодоксални .  Крещяха - тялото си е мое и никой  друг няма право да право да прави каквото си иска .Ми хубаво. Прави каквото искаш . Утре отиваш в болница .

Колкото до политиците . За мен няма значение кой политик , какво казва.  . Днес е един , утре друг. Вярвай на  когото искаш . То е като вярата в кой бог вярваш . Може да ти даде чаша с отрова , ама на него вярваш.
Няма лошо.
Докторите в болниците чакат .  Ако има място ще те приемат. Ако имат сили и опит ще те лекуват колкото могат .

# 1 233
Изцепки в смисъл "много хора яко ще измрат" и хвърляне на микрофона. ПР изцепки, иначе то си се сбъдна това. И още  се сбъдва.

# 1 234
  • Бургас
Изцепки в смисъл "много хора яко ще измрат" и хвърляне на микрофона. ПР изцепки, иначе то си се сбъдна това. И още  се сбъдва.
Това си беше точно отговор на журналистически тъпизми. Ако беше политик можеше и да го замаже, но не е. Точно в това интервю разбрах колко е долна журналистката. И колко ниско падат за една сензация.
Да си призная, че затова харесвам Мутафчийски,”. Откровен е до дупка. И да, яко мрем, без значение дали ни харесва.

# 1 235
Както съм против затварянията, така ако продължават да се влошават нещата съм съгласна на ново затваряне, обаче да не е повече от три седмици и да е почти пълно затваряне, вечерни часове и всичко най строго. Другото е тежка дискриминация за някои и свободен живот за други.

Напълно подкрепям, но за 4 седмици! И през това време ваксиниране на максимални обороти - хората регистрирани в системата + отваряне на нощни зелени коридори в големите болници.

И задължителна забрана за ползване на парковете за друго, освен за разходка - нинакви скупчвания по 10 - 15 човека на всяка пейка с часове! И маски на открито.

# 1 236
Според Кунчев британския щам атакува с обилна хрема.
20% са под 20 годишни от заразените.
Признава за разпространението в училища, но не предлага мерки допълнителни.
Това сутринта го говори, ето статията, не мога да я копирам, давам линк
https://skafeto.com/%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b8%d0%bd%d0%b8/balgari … ibdinFDKrFqeaTbS4

# 1 237
ЕС се бори за повече запаси от ваксината Оксфорд / AstraZeneca, като настоява САЩ да разрешат износа на милиони дози за блока, според Financial Times.

"Вярваме, че можем да работим заедно със САЩ, за да гарантираме, че ваксините, произведени или бутилирани в САЩ за изпълнение на договорните задължения на производителите на ваксини с ЕС, ще бъдат изцяло изпълнени", цитира вестникът, цитиран от Европейската комисия.

Това се случва, след като през седмицата Италия блокира пратката на ваксини до Австралия в опит да отклони доставките за Европейския съюз.

ЕС се сблъсква с още дефицити с ваксини, след като AstraZeneca заяви, че няма да може да изпълни договорената поръчка за блока през второто тримесечие на годината.

# 1 238
Проблема на ЕС все още ли е намалените доставки на АЗ?

# 1 239
  • на пъпа на Златията
Единствената мярка, която ще ни спаси една идея по - бързо е да хлопнат училищата. Нищо друго. Може да не се харесва, но е факт. Друго няма да помогне.
Училищата са отворени от 04 януари (да се включа и аз в каканиженето на едно и също).
Големите от началото на Февруари. Малките задвижиха процеса, големите го ускориха.
Ми те сами си хлопнаха  вратата. Детските отделения  са препълнени. Един по един класовете са в карантина в къщи.
Аз гледам какво се  случва около мен . В началото учениците заразиха  родителите си и бабите и дядовците си .
И продължават да се събират всяка вечер , макар че са ДО. Никой не спазва никакви мерки .
На малцинствата им се размина . Но техни са  малките ученици , очаквам да ги удари тях .
Дори и ваксинирани  явно ви казаха че пак ще се боледува.

# 1 240
За ваксините просто няма да коментирам. Човек ваксинирал детето си, да ми реве, че била опасна ваксината. Само докато го чуя и се отказвам. Сигурно всичките са чели колко точно време и как са проучвали детските ваксини за дългосрочни ефекти. Или нас като са ни ваксинирали като бебета са проучвали тогавашните ваксини 10 години с техника последен писък на модата. От тези разговори просто няма нужда.

И аз това се чудя! Децата си ги бодем по календар и единици се интересуват с какво точно, а сега за тези ваксини ореваха всичко. Откачен народ!

# 1 241
Браво на директорката,дето взела детето на Пешева в друга група!!!Няма що!
Безхаберие на n-та степен.Кой е тоя дето изчисли точно колко дни е заразен човек преди симптоми??И като има закон,че се карантинира групата,класа и тн,значи се карантинира!Точка!
Ама тука по български си движим,затова и вече почва на всички които мислят с главата си,яко да им писва!

# 1 242
Училищата са отражение на разпространението между населението.

# 1 243

Този е абсурд да е с редовна диплома по медицина. Такива трябва да се сигнализират и да им отнемат правото да практикуват поради невежество.

Хич не е абсурд.
На майка ми ЛЛ е около 70 годишна, отдавна  ѝ се е изпарила генетиката и понятия като ДНК/РНК.

Казала, че майка е с много придружаващи заболявания и в никакъв случай да не се ваксинира.
А нали точно такива хора са с приоритет?!

# 1 244
Оня ден с една близка водихме спор. Не искаше да признае, че от училищата идва голяма част от проблема.
Училищата са фактор също, но нали те са частично отворени?

Всичко е в кюпа. Мерките специално  в България са толкова ларж, че е трудно да се определи откъде иде заразата.

Ами това покачване е от частичното отваряне. Иначе ще е още повече, ако бяха изцяло отворени.
Има и други фактори, но толкова дълго време по 30 човека в затворени помещения няма никъде. При повечето лоша хигиена и без маски.

Общи условия

Активация на акаунт