COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 333 238
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 1 440
Моят ЛЛ не ми отговори на мейла.
Не знам дали ваксинира.

Пехоко не иска да се ваксинира, има разлика.
Аз искам.

Обясних ти, че не почивам като нормалните хора, веднъж на 2 месеца ми се пада.
Не ми е вариант да ходя в неделя и се съобразявам с графика си.

Заветната дата е 12, дано не ми мине котка път.

# 1 441
Ирландия достигна половин милион ваксинирани. Първата доза в страната е ударена преди 63 дни.

https://www.rte.ie/news/coronavirus/2021/0306/1201319-covid-19/

"Премиерът каза, че ваксините намаляват въздействието на вируса, добавяйки: "Това може да се види в намалените нива на инфекция в нашите домове за възрастни хора и сред нашите здравни работници от първа линия.
Нивото на заболеваемост от 14 дни падна под 200 тази седмица за първи път след Коледа.
Докато здравните ни служби все още са под натиск, броят на пациентите в нашите болници и отделенията за интензивно лечение намалява значително."
Той обаче добави предупреждение, предупреждавайки, че вариантите на вируса означават, че хората не трябва да се отпускат при спазване на ограниченията."

Скрит текст:
Taoiseach Micheál Martin каза, че днес следобед е достигнат крайъгълен камък от половин милион ваксини, прилагани в Ирландия.

Г-н Мартин приветства напредъка в пандемията, като пише в Туитър че е бил информиран от изпълнителния директор на здравната служба, че страната е преминала границата 500 000. По-рано във видео, публикувано в Twitter, г-н Мартин каза, че е бил вдъхновен от неотдавнашните посещения на центрове за ваксинация, където хиляди фронтови здравни работници получават инокулацията.

Той каза, че правителството и ръководителят на здравната служба правят всичко възможно, за да осигурят доставки и да дадат ваксини на хората възможно най-бързо.

Първата ваксина срещу коронавирус в Ирландия беше дадена на пенсионерката от Дъблин Ани Линч преди 63 дни.

„Следващата седмица ще започнем да ваксинираме тези със съпътстващи здравословни състояния, както и да продължим да ваксинираме над 70-те и здравните работници“, каза г-н Мартин.

Taoiseach каза, че ваксините намаляват въздействието на вируса, добавяйки: "Това може да се види в намалените нива на инфекция в нашите домове за възрастни хора и сред нашите здравни работници от първа линия.

„Това носи надежда, заедно с продължаващия спад в броя на Covid, благодарение на жертвите, които сте направили.

„Нивото на заболеваемост от 14 дни падна под 200 тази седмица за първи път след Коледа.

"Докато здравните ни служби все още са под натиск, броят на пациентите в нашите болници и отделенията за интензивно лечение намалява значително."

Той обаче добави предупреждение, предупреждавайки, че вариантите на вируса означават, че хората не трябва да се отпускат при спазване на ограниченията.

Последни истории за коронавирус

Главният изпълнителен директор на здравната служба заяви, че се надява доставките на ваксини да се стабилизират с преминаването през второто тримесечие на годината.

Пол Рийд каза, че винаги е било известно, че първото тримесечие на годината ще бъде трудно и че до момента са настъпили промени в доставките и при трите доставчика на ваксини.

Г-н Рийд обаче заяви, че очаква по-голяма предсказуемост с доставките на 3,8 милиона дози ваксина, които са били ангажирани от производителите между април и юни.

"Надявам се да се стабилизира много по-добре, отколкото през това тримесечие," каза той днес.

Г-н Рийд говореше днес в театър "Хеликс" в DCU, където днес 1500 по-възрастни пациенти получаваха проби.

Хората от 85-годишна възраст, заедно с някои хора от следващата кохорта от 80-84 г., се изправиха на опашка пред мястото за ваксинации, като служители казаха, че са влизали и излизали след 20 минути.

Г-н Рийд каза, че въвеждането на ваксини в общността, както в DCU днес, е „истинската положителна част от това, което сме преживели през последната година“.

Целта за следващата седмица е да се извършат над 80 000 ваксинации, включително първите 10 000 от медицинско уязвимата кохорта от хора.

От това следва каква беше неравна седмица за въвеждането на ваксините, между закъсненията в доставките от някои производители на ваксини и проблемите при доставката на ваксини в кабинетите за общопрактикуващи лекари.

Шефът на HSE каза, че през последните седмици са пропуснати две доставки от AstraZeneca на 64 000 и 12 000 дози, но че компанията се е ангажирала да балансира това преди края на месеца. Налице е и спад в доставките от Moderna.

Целта за снабдяване за края на първото тримесечие беше около 1,2 милиона дози, но г-н Рийд призна, че постигането на тази цел ще бъде предизвикателство, тъй като приблизително 200 000 от тези дози трябва да пристигнат едва в последния ден на март и няма да бъдат приложена на този ден.

Той каза, че са разгледани проблемите с доставката на ваксини на общопрактикуващите лекари миналата седмица.

Шестдесет и пет общопрактикуващи лекари, които не са били в състояние да се съгласят с по-голяма практика да дават убождания на своите пациенти над 85 години, ще получат доставки през следващата седмица.

Това означава, че докато по-голямата част от тази възрастова кохорта ще получи първия си удар до края на този уикенд, останалите 750-800 пациенти ще бъдат инокулирани следващата седмица.

Нова гама от поддръжки за общопрактикуващи лекари, за да се осигури яснота около доставките на ваксини, също ще започне през следващата седмица.

Г-н Рийд каза, че HSE се надява, че решението на Европейската агенция по лекарствата дали да одобри или не ваксината Johnson & Johnson за употреба през следващата седмица е положително.

Прогнозите за второто тримесечие от 3,8 милиона дози включват 600 000 дози от J&J.

Ирландия „би могла да направи повече“ ваксини

Говорителят на Ирландската асоциация на пациентите Стивън Макмеън каза, че комуникацията за въвеждането на ваксината трябва да бъде по-прозрачна.

Говорейки в събота с RTÉ с Кейти Ханън, г-н McMahon каза също, че е писал директно на Европейската комисия, за да разбере дали има справедливост в разпределението в ЕС и плановете по отношение на доставките напред.

"Бяхме изненадани от отговора, в който се казва, че Комисията не е в състояние да разкрие броя на дозите, разпределени за определена държава, и броя на действително доставените дози за конкретна държава."

Той каза, че ако страните-членки на ЕС започнат да правят странични сделки, това ще "подкопае солидарността" за получаване на ваксини.

Говорейки по същата програма, Fine Gael TD за Limerick City Kieran O'Donnell заяви, че смята, че проблемът не е в доставките в рамките на ЕС, а в действителното снабдяване от производствените компании.

Той каза, че Министерството на здравеопазването работи с други страни, за да гарантира, че всички доставки, които постъпват в ЕС, се използват по възможно най-ефективния начин и че няма излишни запаси в една държава.

Въпреки това евродепутатът от Fianna Fáil Били Келехър коментира, че миналата седмица Германия е използвала 2,4 милиона ваксини.

"Така че някои страни имат повече, отколкото могат да администрират, докато други страни като Ирландия, които чакат ваксини на седмица, биха могли да направят повече."

Той каза, че „нямаме отчетност по държави“ по отношение на броя ваксини, които отиват във всяка държава-членка, тъй като държавите-членки „не искат тази информация“.

Той каза, че това може да се случи поради опасения, ако информационният поток показва, че някои страни получават повече ваксини, отколкото използват, това може да създаде политически затруднения.

Той също така каза, че следващите няколко седмици ще се окажат решаващи по отношение на въвеждането на ваксината.

Той каза, че компаниите започват да разширяват производствените си възможности и след това следващият въпрос ще бъде дали здравните системи в Ирландия и в целия ЕС могат да ги администрират възможно най-бързо, колкото могат.

Независимият TD за Уексфорд Верона Мърфи каза, че Ирландия е доста зад кривата по отношение на въвеждането и каза, че логистичното управление на това изглежда "катастрофално".

Тя каза, че това е важен въпрос.

"Ние залагаме всичките си надежди на ваксината и бих искала да знам какви са логистичните проблеми, защото на въпросите, които задаваме, не се отговаря", добави тя.

Заместникът О'Донъл призна "неравностите по пътя" с три крайни срокове, пропуснати с AstraZeneca.

Той каза, че целите са предизвикателни, но очаква да се случи голямо въвеждане, както е планирано през април.

„Нашата система тук е свързана с осигуряването на безопасна, ефективна и справедлива система.“

Sinn Féin TD и говорителят по въпросите на справедливостта и равенството Мартин Кени заявиха, че всички искат да видят работата на ваксината.

Той каза, че разбира проблема с получаването на ваксини, но друг сериозен проблем е с логистиката за получаването му в ръцете на личните лекари и прилагането му на хората.

# 1 442
В чужбина при под 200 на 100000 са със стабилни мерки, при нас увеличението не е от разпуснатите мерки, а от новия щам. Е и? Като е нов и по-заразен щама и не е по-смъртоносен от стария /ама не е и по-малко смъртоносен, а даже има и други мнения, че всъщност е/, значи си караме без мерки до изборите? Че и след тях като гледам всички кандидат-желаещи да работят за наше добро...

# 1 443
  • Пловдив
1426 нови от 10 473 теста.

# 1 444
  • Варна
Много направени тестове за съботен ден 10 473.

# 1 445
  • Пловдив
Много направени тестове за съботен ден 10 473.

Да. Което показва, че заразата се разраства много бързо.
Хоспитализираните към момента са 5629.

Последна редакция: нд, 07 мар 2021, 00:52 от marzeliva

# 1 446
Няма как да са хоспитализираните толкова. То няма толкова места по болниците. На 7000 връщаха миналата година.

# 1 447
  • Pierrefonds, CA
..

Последна редакция: нд, 07 мар 2021, 00:57 от E&M

# 1 448
Моят ЛЛ не ми отговори на мейла.
Не знам дали ваксинира.
Пехоко не иска да се ваксинира, има разлика.
Аз искам.
Моята ЛЛ въобще не си вдига телефона нито връща обаждане, мейл не ми е дала за какво ми въобще освен да ми пише някое направление ако не е много заета? В грешка си, искам да се ваксинирам, след около 10дни това ще се случи ако не ми мине котка път.

# 1 449
  • При семейството си
Персоналът в магазините за хранителни стоки в коя приоритетна група за ваксиниране е?
Ние сме безсмъртни.
Приоритетна група или дупка?

Като не броите бюлетини 1 ден, а всеки ден стоки от първа необходимост, така ще е.

# 1 450
  • Пловдив
Редактирах броя на хоспитализираните.

# 1 451
ЛЛ имат по 2 или 3 шишенца с ваксини - максимум 30 души можат да ваксинират. Всъщност вее са го направили. Сега нали очакваме около 200000 ваксини през март, предполагам ще се раздвижат нещата. Дано ги доставят. Но само с тези ваксини няма как да спаднат бройките - ще имаме около 500000 души, повечето със само една доза, това е нищо, ако останем без мерки.

# 1 452
В чужбина при под 200 на 100000 са със стабилни мерки, при нас увеличението не е от разпуснатите мерки, а от новия щам.
Беше страшно! През януари по време на пика нивата бяха 1400-1500 на 100 000, а в някои региони дори до 2400-2800.  Направо не ми се вярваше, че някога ще достигнем отново 200 на 100 000.
Данните от 16/01

Скрит текст:

И от 05/03

Скрит текст:

Последна редакция: нд, 07 мар 2021, 02:07 от precious*

# 1 453
  • Sofia
Здравейте,
Да питам хората, които са го карали тежко, как мина? Мъжът ми е в болница и не знам какво да очаквам. Беше 7 дни вкъщи, влошаваше се постоянно, температура 39,3 почти постоянно, повръщане, ужасна кашлица. Не беше ял нищо, едвам пиеше вода. Добре че накрая се реши да извикаме линейка, беше много зле, но сляпо вярваше на ЛЛ да не бърза. Добре че отиде, сложиха го на кислород, антибиотици, кортикостероиди и уж се пооправи. Но на другия ден пак същото, температура, гадене, задух, кашлици.
Сега му е 12-ти ден. Все още през нощта качва температура, не може да яде, не може да стане до тоалетна. Спи по 3 часа, много е изтощен физически и психически.
Имате ли идея колко още продължават тези симптоми и как протича болестта като е такова положението? Искам да се успокоя и да знам че скоро си идва Sad

# 1 454
Съжалявам за мъжа ти, дано скоро се оправи. По мое мнение не се изчаква с лекарствата с този вирус. На родителите ми им изписаха противовирусни плюс антибиотик веднага. На дъщеря ми аз дадох антибиотик по моя преценка, след като поддържаше, макар и ниска температура почти 48 часа и каза, че я болят гърдите, като диша. Стискам палци да се оправи бързо. Но не изчаквайте хора, вирусът е коварен.
Ще изчакам още няколко дни и ще похваля Астрата, ако с мъжа ми не развием симптоми.
Ваксинирайте се и се пазете.

Общи условия

Активация на акаунт