COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 333 097
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 1 470
Comirnaty е търговското название на ваксината, Pfizer и BioNTech са създателите й.
И Fosun Pharma, това бил третият участник - китайска фарма-фирма, но явно гледат да не го споменават насам-натам.
Явно не говори пак толкова добре и го спестяват.

# 1 471
Браво на Томов и Велков за смелостта да кажат истината за повишение на бройките след отваряне на училищата и за това, което ни очаква без мерки(250-400 починали на ден и 3000-6000 заболели).
Все някой трябва да извика, че” царят е гол”.

# 1 472
Я, изтървах ги. Какво точно казаха? На едно мнение ли бяха двамата.

# 1 473
Абсолютно на едно мнение бяха двамата Томов и Велков.
Много интересно поне на мен ми беше, но и страшно ...тъжно, притеснително..
Говориха не само за бройката, а и за това какво ни очаква в икономически план.
Много беше тревожно това , което казаха, но и вярно.
Полезно интервю.

# 1 474
Богдан Кирилов е казал, че в понеделник идват 21 хиляди дози на пфайзер и така щяло да бъде и следващите понеделници.
Пристигат и около 85 хиляди дози на АЗ, а се чакат за този месец и толкова от модерна.
Тоест, ще има ваксини за да се разпределят и да започнат с ваксинирането на записалите се в електронния регистър.

# 1 475
Накратко за който не е гледал.
Това поне, което аз разбрах.
Кривата ще се покачва и се очаква до 6000 заболели на ден и около 400-800 починали на ден, може и повече.
Това и двамата са единодушни.
Покачването определено идва от училищата и децата са разпространителите основно.
Говореха и за младите хора, преболедувалите, тези с леко протичане, тези без хронични заболявания, пълно е с проблеми след това и с тежки последици след месеци се проявяват. Работи с Александровка болница Томов и следи проблем на хора след прекаран ковид имало кабинет, часовете до юли заети.
И двата обръщат внимание на икономиката, защото ще има оцелели млади, но няма да са трудопсопобни, оттам икономиката страда, не само няма да са полезни , но и ще трябва държавата да се грижи и отделя средства . Много хора имат сериозни поражения, млади, в трудоспособна възраст. Дадоха пример със санитер в Германия на 20г починал след месеци изкаран ковид от инфаркт, при аутопсия се оказва , че това е поражение от болестта и така е записан. Много неща казаха, не беше дълго интервюто, но много тревожно и притеснително.
Казаха и двамата в прав текст , че сега политически се гледа на проблема, не се взимат мерки и това е недопустимо (казано обобощено)

# 1 476
  • София
Аз тръгнах с настройка да не го харесам интервюто, ама на бялото черно как да кажа. Прави са си, естествено. Аз лично не харесвам много Велков, но Томов - да и слушах повече него Simple Smile
Естествено, че ще изправим пак кривата нагоре, какво друго можем да очакваме, то не за математици, за първолаци е ясно това.
И е време да започне да се говори за дългосрочните последствия от болестта и да се работи за рехабилитация и проследяване. А не -минаха 14 дни от теста, човекът не умря, пишем го в оздравелите и викаме Ура.
Дано са верни цитираните бройки ваксини, които чакаме, на мен надеждата ми е единствено и само там.

# 1 477
Това с учениците си е вярно, дори не детските градини. Около мен хора хоум офис, които са съвестни и стриктно спазаваха хигиена, се заразиха от ученика у дома. Даже ресторантите, ако реално спазват капацитет и сте 2, 3- ма души е по-сигурно отколкото в Била или Лидл през уикенда, ни дистанция, ни нищо.

# 1 478
Данните от вторник ще са важни за да видим как се развива пандемията при нас.
Днес отчитаме около 13% положителни тестове и има спад спрямо предходните дни.
Ако и във вторник отчетем подобен процент, нещата няма да се влошат толкова бързо, макар, че пак ще има над 100 починали, заради не отчетените събота и неделя.
Ако обаче минем или сме около 20% вече ще е много притеснително.

# 1 479
Нотарис, гледай интервюто и си разбери сам. Бройката ще расте много, ако не се действа бързо.
Говориха и за грипните ваканции на децата при каква бройка се обявява, сравниха с положението сега, двойно болни , но се мълчи и пускат всичко.
Не мога да преразказвам сега интервюто, гледай си го.
Най-вече попадам за първи път така тревожно да се говори и в прав текст да се казва какви са последиците. Казаха , че се базират на други мнения от чужбина правени изследвания , както и у нас, но не е само тяхно мнение и твърдение, че след прекаран леко ковод може човек дълготрайно да се увреди, че и да почине. Не искам да всявам паника и страх, просто това казаха и е хубаво човек да се замисли според тях какво следва за икономиката ни.
Витанов също бие тревога и пак за същото и е на подобно мнение какво ще се случи, ако не се вземат мерки спешно , а и хората да се предпазват, защото...виждаме какво става.
И тримата си го казват, че се действа политически , а не медицински или с мисъл за последствията. Наближават избори и това е причината да си мълчат и говорят уж това-онова, всичко е ок.
То и децата могат да видят и разберат, но как не им е неудобно не знам. Та това си е...човешки живот, много наши близки, много деца инвалиди могат да станат. Възрастта пада под 19 години се казва вече от повече хора, над 20 процента заразени са деца официално, не помня кой го казваше вече...ама аз не си водя записки все пак...
Просто се пазете, пазете най-вече децата си, а и при възможност ваксина, дано имаме време да изградим някакъв имунитет си мисля...не знам, аз поне пак се качих на черешата.((

# 1 480
  • София
250-400 или 400-800 починали да чакаме, вземете се разберете с loska кой не е предал думите от интервюто вярно. Че има голяма разлика.
Колко са бройките в Чехия и ще видим при нас какво (може би) ще стане, това не е само математика.

Сега го върнах, за да го изгледам. Очакват заразените да достигнат до 800 на 100 000. Не починалите.

# 1 481
  • на пъпа на Златията
Чавдар Ботев казал че 40 процента от населението са прекарали някакъв коронавирус и са с кръстосан имунитет .
Не зная  дали са включени прекаралите  тоя ковид. които са  около 260 хиляди. .

Двама 'занзибарци' са домъкнали  магарешка кашлица .

# 1 482
Чавдар Ботев посъветва даже не 3, ами след 6 месеца след прекаран ковид хората да се ваксинират. Каза също, че за най-добър ефект трябвало втората доза   да се сложи 4,5 месец след първата. Цитира някакви изследвания на американски учени.

# 1 483
реално процентът на заразените към броя целеви тестове на хора със симптоми е доста по-голям, като се вземе предвид броя на направените тестове с цел пътуване - само в неделния ден има поне 25 полета, дори и по 80 човека да има само в самолет /а сигурно са повече/, това са 2000 теста, които хората си правят задължително, към тях да сложим поне още 1000 за пристигащи дневно в България, които си правят тест в първите 24 часа, за да се освободят от карантина

# 1 484
  • София
Той беше имунолог, нали? Или бъркам?

Общи условия

Активация на акаунт