COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 333 677
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 1 560
Австрия спря ваксинирането с Астра зенека поради смъртен случай след ваксина и друг с тежки последствия.
Някой може ли даде повече информация за какво става въпрос-проверено ли е дали е от ваксината.

# 1 561
На 12-тият ден от първа доза с Астра Зенека снощи направих реакция на ръката на мястото на апликиране. Диаметърът е 7 см, кожата е осезаемо по-топла и сърби. Озадачена съм.

Скрит текст:
Имаше съфорумка в другата тема с такава реакция. Питай там. Доколкото си спомням, се оправи бързо

# 1 562
  • София
Австрия спря ваксинирането с Астра зенека поради смъртен случай след ваксина и друг с тежки последствия.
Някой може ли даде повече информация за какво става въпрос-проверено ли е дали е от ваксината.

https://bntnews.bg/news/avstriya-sprya-vaksiniraneto-s-astra-zen … -1098991news.html

# 1 563
Lombardi, някой май беше постнал такава реакция в темата, да каже с какво го е лекувал.

Сега прочетох за Австрия, спряли са само тази партида докато разследват.

Австрийските власти са спрели инокулациите с партида на ваксината срещу COVID-19 на AstraZeneca като предпазна мярка, докато разследват смъртта на един човек и заболяването на друг след ваксините, съобщи в неделя здравна агенция.

Една 49-годишна жена е починала в резултат на тежки нарушения на кръвосъсирването, докато 35-годишна жена е развила белодробна емболия и се възстановява. Белодробната емболия е остро белодробно заболяване, причинено от изместен кръвен съсирек.

„В момента няма доказателства за причинно-следствена връзка с ваксинацията“, каза BASG.

BASG заяви, че съсирването на кръвта не е сред известните странични ефекти на ваксината. Той активно разследва, за да изключи напълно всяка възможна връзка.

„Като предпазна мярка останалите запаси от засегнатата партида ваксини вече не се издават или ваксинират“, се добавя в нея.

https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-austria-nu … ath-idUSKBN2AZ0AO

Последна редакция: нд, 07 мар 2021, 16:24 от LillyM

# 1 564
Аз смятам, че мартенските "мерки" бяха най-голямата недомислица досега.
Всъщност тези мерки са според противоепидемичните планове които съществуват от много години. Не се знаеше какъв точно е вируса какво причинява и колко лесно се предава затова и се приложиха по-строгите мерки като "стойтесивкъщи", така направиха и много други държави, не сме били изключение а управниците ни дори се хвалеха колко добре се справяли и сочеха назидателно с пръст съседни държави. Сега след 1г. нагласите са по-различни, но мерките не трябва да са по-различни тъй като вече епидемията е много по-силна. Примерно в съседна Турция в Одрин се оплакват, че имат най-високата заболеваемост в страната и властите са премахнали пейките от парковете ... нещо което тук преди време предизвика буйно възмущение и коментари.

# 1 565
  • София
На 12-тият ден от първа доза с Астра Зенека снощи направих реакция на ръката на мястото на апликиране. Диаметърът е 7 см, кожата е осезаемо по-топла и сърби. Озадачена съм.

Скрит текст:

докладвайте този страничен ефект на съответния държавен орган. на картончето, което са ви дали, е даден линк.

# 1 566
Проф. Ангелов горд: В Европа вече се говори за български модел за решаване на кризата с пандемията
07 март 2021 15:21
Каквото и да кажа няма значение.
На база толкова заболели и починали.
 Какъв трябва да си, за да го изречеш това.
Как какъв - кандидат депутат, водач на листа.
Фанфанито - ако нямаш в къщи смрадлика, купи си от аптека, свари я и се жабуркай често с нея (но не се пие!). Действа много по-добре от куп антибиотици.

# 1 567
Lombardi, ето тук повече за този страничен ефект. Учените смятат, че някакви T-клетки на имунната система са отговорни за него, минава от самосебе си или в някои случаи с антихистамини или кортикостероиди.

https://www.self.com/story/covid-arm-study

# 1 568

Скрит текст:
Четох за подобна странична реакция след имунизация с Модерна. Потърсих статията, ето линк към нея:
https://trud.bg/%D0%BE%D1%82-%D0%B2%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%B8%D0%B … 0%B0%D0%BC%D0%B5/

# 1 569

Скрит текст:
Имаше съфорумка в другата тема с такава реакция. Питай там. Доколкото си спомням, се оправи бързо

при мен премина за 4 дни, като в три от тях пих по едно хапче Ериус и мазах по 2-3 пъти дневно с Фенистил за облекчаване на сърбежа; решила съм втората доза да е на същата ръка, понеже докладваните случаи на повторна реакция са по-малко спрямо тези, които са получили втора доза на другата ръка

при мен беше по-слабо червено, буквално на някаква светлина други хора не биха го забелязали хич, но пък на доста по-голям участък от ръката; днес описах доста подробно и подадох формуляра за нежелани реакции към Агенцията по лекарствата

# 1 570
  • София
lombardi, научна статия за странични реакции със зачервяване.
https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMc2102131

# 1 571
От противогрипна ваксина ми се получава така, но не чак такъв диаметър.
Зачервяване и сърбеж. Нищо не правя, минава за 3-4 дни.
За мен това е съвсем нормално.

# 1 572
  • София
Момичета, благодаря за полезните линкове. Бях чела за Covid arm преди да се появи при мен, но определено се спрягаше основно след Модерна, по-рядко след Файзер. За Астра Зенека не съм срещала..

Снощи очертах обрива, по съвет на познат лекар. Не излиза от очертанията, но е по-зачервен и пари.

Задължително ще подам обратна връзка към ИАЛ. След седмица ще пусна количествен тест за антитела да видя какво се случва.

# 1 573
Фанфанито, да, зъболекарите около мен се ваксинираха. Те директно във Фаза 1 се ваксинираха като медицински работници. Но няма как да изискват от пациентите си ваксина, това противоречи на Хипократовата клетва май.

Моята зъболекарка нямало да се ваксинират (сестрата също). Била говорила с нейн познат лекар, който и бил казал да не се ваксиниране на този етап. Иначе е умна, модерна жена, спазва мерки в кабинета, но няма да се ваксинира.

# 1 574
Момичета, благодаря за полезните линкове. Бях чела за Covid arm преди да се появи при мен, но определено се спрягаше основно след Модерна, по-рядко след Файзер. За Астра Зенека не съм срещала..

Снощи очертах обрива, по съвет на познат лекар. Не излиза от очертанията, но е по-зачервен и пари.

Задължително ще подам обратна връзка към ИАЛ. След седмица ще пусна количествен тест за антитела да видя какво се случва.
След последната ваксина ДТ (дифтерия и тетанус) получих същото нещо на ръката. Пийни някакъв антихистамин, може и да мажеш с нещо противоалергично.

Общи условия

Активация на акаунт