COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 332 895
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 1 590
Не зная дали е маркирано тук, но е хубаво и да се знае, че втората доза на иРНК е по-вероятно да предизвика грипоподобни симптоми, отколкото първата. За разлика от векторните, при които е обратното.

Да, коментирано е.

# 1 591
  • София
Пак ще има зелени коридори, браво!

Да, на 10-ти смятат да са приключили със СИК-овете и на 11-ти отново да пуснат коридорите. Прекрасно решение! Една приятелка е с автоимунно заболяване и са й заповядали да се реди за АстраЗенека задължително и за никоя друга, много чака милата...

# 1 592
  • София
Кой й е казал, какво е автоимунното, чак заповядал да се реди.
Аз също съм с автоимунно заболяване. Коментирала съм. Хашимото.
Ендокринологът и ЛЛ ме посъветваха, ако имам желание за ваксина да избера РНК.
Алерголог (имам конкретни проблеми и тук Simple Smile, заради това направих консултация) пък ме посъветва да не е РНК.
В крайна сметка си направих антиалергичен чадър и се ваксинирах с РНК ваксина. Кой е бил прав...

# 1 593
  • София

Аз смятам, че мартенските "мерки" бяха най-голямата недомислица досега.

Това, което за вас е недомислица, спаси човешки животи. И в условия на глобална пандемия трябва да сме готови да приемем и непопулярни мерки. А не да се вайкаме, че не можем да идем на кафе, олеле. Да се събират по домашни купони, понеже "тва е измислен вирус" и "сега се живей" и после да заразяват уязвими хора, това е недомислица.

Първо, аз никога не съм се вайкала за кафе или домашен купон. Така че, това, което се опитвате да направите, се нарича дискредитиране на опонента, вместо да се посочи оборващ аргумент.
Второ, моля да посочите колко точни човешки животи е спасила тази мярка? Защото за мен е недомислица да затвориш държавата при 4 случая, да отвориш при 2500, цяло лято да се развяваш и нищо да не правиш. Освен да приказват как контролират пандемията. Видя се колко я контролират ноември 2020 г. и колко човешки живота спасиха.
Трето, нека излезе подробната статистика за смъртността през 2020 г. и да видим кои са причините. И дали някои от смъртните случаи е можело да бъдат предотвратени. Ако се бяха взели истински мерки.

# 1 594
Моята странична реакция от Астра беше изтръпване на крайниците и интензивно напрежение във вените, сякаш кръвта се опитваше да избие от някъде. На другия ден спешно посетих ангиолог - никакъв проблем не откри. Даде милгама, но каза, че и без нея за 24 часа ще отшуми. Обадих се на Астра и съставиха доклад по моето оплакване, казаха, че е първо такова.

# 1 595
Тоест за автоимунни РНК ваксините?
А препоръчва ли се ваксиниране при автоимунни? Щото някои лекари казват не.

# 1 596
  • София
Пак Хашимото, нея пък ѝ казаха задължително векторна, не знаели как ще ѝ повлияе иРНК ваксина. Не знам къде е истината, откровено казано, но тя чака коридорите, за да се ваксинира и иска АстраЗенека, така са я убедили. Надявам се всичко да е наред...

# 1 597
Артемис, дори и пресилено, към тогавашния момент е било правилно, защото гледахме какво става в други Европейски държави.

Пак Хашимото, нея пък ѝ; казаха задължително векторна, не знаели как ще ѝ; повлияе иРНК ваксина. Не знам къде е истината, откровено казано, но тя чака коридорите, за да се ваксинира и иска АстраЗенека, така са я убедили. Надявам се всичко да е наред...

То и с ПМ е същото.
Поне тук имаше две мнения.
Един казва РНК, друг векторна.

Тепърва ще се изясняват доста неща покрай ваксините.

# 1 598
  • София
Моля, кажете за системата за васкинирането конкретно за София. В момента изобщо дава ли човек да си запише час някъде? Не питам за мен, а за близък човек - влиза с данните и като тръгне да цъка на дните и на места, не му дава никакви часове до края на март.

# 1 599
  • Бургас
Моя съседка с автоимунно заболяване каза, че се консултирала с много лекари и й препоръчали АЗ, ваксинирала се и всичко е ОК

# 1 600
Имате предвид да предизвикат хеморагична пурпура ли? А преболедували Шонлайн тогава, дали е удачно да се ваксинират?

Аз съм преболедувала Шонлайн и се ваксинирах. Нямам никакви проблеми.

# 1 601
  • София
И аз не знам. Направих "официална" консултация със специалисти, които следят драмите ми от години.
Неофициални също направих доста. В това число с роднини лекари. Категоричност на 100% не получих.

# 1 602
  • Варна
За март месец ми е ясно, някъде казвали ли са какви ваксини ще идват за април?

# 1 603
  • София
Пак Хашимото, нея пък ѝ казаха задължително векторна, не знаели как ще ѝ повлияе иРНК ваксина. Не знам къде е истината, откровено казано, но тя чака коридорите, за да се ваксинира и иска АстраЗенека, така са я убедили. Надявам се всичко да е наред...
Хм, странно. Едно от заболяванията на майка ми също е Хашимото и ендокриноложката ѝ беше казала, че за нея трябва Модерна.

# 1 604
Моля, кажете за системата за васкинирането конкретно за София. В момента изобщо дава ли човек да си запише час някъде? Не питам за мен, а за близък човек - влиза с данните и като тръгне да цъка на дните и на места, не му дава никакви часове до края на март.

След полунощ трябва да е активна датата 29.03 март за регистрация. Поне до сутринта мисля, че ще има възможност да се запише час във всеки един център.

Общи условия

Активация на акаунт