COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 315 758
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 2 415
Включване за запис в новата тема. Искам да изразя възмущението си. Записахме се за Модерна в сайта за ваксините и днес излизат със съобщение, че всички ще се ваксинират само с Астра Зенека.Нон стоп се надлъгваме в тая мършава държавица, всичко е абсолютна свинщина. И били им се дублирали часовете,тотален хаос. Излиза, че с час без час ще си висим да чакаме и по опашки...

# 2 416
Не ми стана ясно- новите мерки в България включват ли и спиране на спортове, школи, танци за деца?
Новите мерки е България ще са локални, а не общи. Всяка област ще решава за нея си. В това има резон, защото например в Пловдив новозаразените са 223, а в Разград- 18.

Днеска областният кризисен щаб ще решава за Пловдив. Надявам се да пуснат всички ученици онлайн до края на месеца. След това е пролетната им ваканция и така се събират бая дни без да щъкат децата наляво- надясно.
Според мен, ако не се вземат по- строги мерки сега, после ще е по- трудно овладяването и пак ще се  наложи локдаун.

# 2 417
A според последното публикувано изследване за британският вариант се оказва че той е около 2 пъти по-смъртоносен. Все още не е ясно дали се дължи на това, че е по-заразен и по-високият вирусен товар на заразените.

# 2 418
  • София
И мен много ме дразни тази работа с ваксините, че и тръгва Балтов да ми обяснява как хората не можели да избират, защото не разбирали. Много обичам да ми пробутват "ти си геврек". По-лошо - че съм на геврека дупката.  Приемам го лично.

# 2 419
  • София
,Много бих искала да прочета ,с автоимунно и онкологично заболяване коя ваксина е подходяща,защото лекар ми каза- всичките- но това не ме удовлетворява,надали е така...

# 2 420
Д-р Аспарух Илиев: Ситуацията е много сериозна!
Третата вълна е вече в страната. Британският вариант е по-тежък от миналогодишния. Всеки нормален човек трябва да е притеснен не само заради високата смъртност, но и заради увреждането на здравето вследствие заболяването. Ситуацията е много сериозна!
Доктор Илиев е ръководител на лаборатория в Бернския университет, експерт по безопасност на ваксините.

https://www.facebook.com/watch/?v=1028317364362423

# 2 421
  • София
Всеки лекар е със собствено мнение, а някои лекари знаят по-малко от нас тук, защото или не ги интересува, или по някакви други причини. В момента всички сме в ситуацията на несигурност и недостатъчна или противоречаща си информация. Малко е като тука има тука нема или колелото на късмета. Решенията си ги вземаме сами и си носим последствията.  Така че каквото и да ти казва този или онзи лекар - "направИ това, към което сочи сърцето".

# 2 422
  • София
Получих по е-мейл чуждо потвърждение за ваксинация през портала.
Ако случайно някой от тук си го познае, ще му препратя кода.
Вие успешно регистрирахте час за имунизация срещу COVID19 в МБАЛ ЕООД Раднево на 17.03.2021 от 09:20

За реакции след АЗ бях писала как беше с моите близки- 6 човека, но понеже пак е на дневен ред заради предстоящата вакс.кампания с АЗ, споделям:
От 6 човека на възраст 33, 39, 64, 64, 66 и 67 год, само двама дадоха реакция с висока Т и отпадналост няколко часа след ваксината, които отшумяха в рамките на 1 денонощие - М на 33 и Ж на 64.

# 2 423
Израел отчита подобрение на всички ковид фронтове
https://news.bg/disasters/po-malko-pochinali-po-malko-zarazeni-i … vid-frontove.html

# 2 424
  • София
С нашите темпове на ваксинация не знам кога ще ги стигнем ... израелците. И ваксините са недостатъчни, и организацията куца.
По въпроса какво става с дозите на тези, които не се явяват за ваксиниране:
По думите на Жени Начева, е направена организация, ако някой се откаже от часа си за ваксиниране (това може да бъде направено през електронния регистър) или не се яви, да бъдат включени хора от приоритетните групи (напр. медицински лица, преподаватели, които в последствие са се решили за ваксиниране) или такива, които са заявили желание, но не онлайн.
И как ли точно става това - издирват, информират, онези тичат и за броени часове дозите се оползотворяват? Защо ли си мисля, че в бъркотията и при целия този дефицит кой знае колко дози отиват на боклука като неизползвани в срок. Пълна глупост беше да се предложи възможност за избор на ваксина за регистриращите се, при положение, че реално такъв няма и май скоро няма да има заради втори дози на вече ваксинирани с "Пфайзер", пък и по други причини вероятно... Smirk
В понеделник в България бяха доставени 21 600 дози от ваксината на "Пфайзер"/"БиоНТех", но по думите на зам.-министъра на здравеопазването флаконите продължават да се пазят за изборната администрация. Причината е, че срокът между двете дози от този препарат е най-кратък (21 дни) и се смята, че така членовете на комисиите ще бъдат защитени от разболяване от COVID-19 до деня на вота.

# 2 425
В случай, че втората доза се пада ден преди вота, не е ли малко рисково да си в лудницата веднага след ваксинация? Не е ли по-добре да се отложи малко поставянето на втората доза?

# 2 426
В случай, че втората доза се пада ден преди вота, не е ли малко рисково да си в лудницата веднага след ваксинация? Не е ли по-добре да се отложи малко поставянето на втората доза?

По-скоро е повод за размисъл колко членове на комисии ще се явят и ще издържат до края на деня, ако наистина реакциите от Пф и М са по-чести след втората доза. Защото това е 14-24 часов труд, а може и повече време да отнеме, както е известно от предишни избори.

# 2 427
  • София
Най мразим някой да ми обяснява как трябва да имам търпимост и да съм толерантна към това, че не си е свършил работата. Ако аз не си свърша моята работа както трябва дали клиентите ще са толерантни? Значи, правят бъгаво изпълнение на бъгава идея и тръгват да ми обясняват от телевизора как всичко било наред, ставали грешки! Едно време имаше една приказка за градския транспорт - "извинявай" обувка не лъска.

# 2 428
  • София
Те, ако бяха отложили изборите, тия ваксини можеше да идат за наистина рисковите, а не за изборната комисия. Винаги гласувам, честно тая година не знам дали ще го правя... Имаме малко дете, рискови родители, записала съм се за 20ти за първа доза, ама да видим.

# 2 429
  • През девет планини в десета...
Добре, като няма значение коя ваксина ще ни сложат защо всички от щаба и лекари, политици, випове и т.н. си биха рнк ваксини. Що не беше с каквато има....

Общи условия

Активация на акаунт