COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 315 740
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 2 490
  • София
Скрит текст:
Всяка ваксина е по-добра от никаква ваксина. Идеята на ваксините е най-вече да пазят от усложненията. Нали проблемът с Ковид е задръстване на здравната система. Няма усложнения, няма хоспитализации.
У нас отново всички неразбрали, пък има ли възможност за избор винаги настъпва драма. Ако имахме само един вид ваксина щеше да е друго. В началото свръхестествен ужас имаше от Пфйзер и Модерна, сега от АЗ, то няма угодия.
Точно. "Защо си с шапка, защо си без шапка?"

За ваксинационните паспорти – https://www.dnes.bg/obshtestvo/2021/03/10/vaksinacionniiat-paspo … i-usloviia.482736[/spoiler]

Роналд, парацетамол.

Защо парацетамол? Срещу тромбоза??!

# 2 491
  • Немция
Оказах се права, че новите мерки отново започват от ДО. И за да не насаждам напрежение ще уточня, че да, децата не са буквално затворени, не им е забранено да излизат, но стоенето на ДО е пагубно за психосоциялното им развитие. Ако не ходят на спорт, записвайте ги, или на нещо друго групово, особено големите, защото се десоциализират, филмират се и затъват в едни неприятни неща. Ако са пубери и мълчат може и да не е толкова очевидно, но е факт, доказан научно вече в страните с подобни мерки. Организирайте срещи с приятели, ритане на топка, не знам и аз. На открито не е и против мерките по никакъв начин, но наистина е важно.
Не е ли нужно известно ограничение с контактите? Да речем контакти с един, двама приятели.
Какво записване на спорт, какви групови занимания?

# 2 492
  • София
И защо е нужно да се демонизира Астра Зенека и тук, и в социалните мрежи? За да се откажат повече хора, че да придобият естествен имунитет ли? И как пък изведнъж всеки втори се намери с лекар, който му бил ПРЕПОРЪЧАЛ РНК ваксини. Някак си не ми се вярва Не сме в магазин за дрехи или на сергия с домати и краставици, че да ги опипваме и избираме. При трета вълна и толкова болни трябва чавка да ми е изпила ума, че да имам претенции. И аз искам Спутник, ама няма. Но ако има догодина и наистина имам избор, ще предпочета него. При положение, че постоянно ни информират, че няма да могат да доставят заявеното количество ваксини, да тропаме с краче и да се цупим, че няма от нашето, е абсолютно малоумно. Положението е такова, каквото е. И не е само за нас такова. Не виждам с какво сме по-специални и уникални от останалия свят.
И да вметна нещо за прехвалената Модерна - тежки реакции и температури по 3 дни след първа доза.

# 2 493
  • на вълнолома
Здравейте!
Току що ми се обадиха от медицинския център, в който се записах за ваксинация. Съобщиха ми, че ако има желаната от мен иРНК ще ми се обадят, за да отида. Отговорих им , че съм съгласна и на АЗ, почетох доста . Не може, ми казаха! Трябва да се запишеш наново за нея!
А сега де!?
От вчера в новините слушам, че предлагат на записалите се наличната АЗ, ако откажат - чакат, ако се съгласят - отиват!
Обърках се, честно. ..

# 2 494
Да, задължително докладвайте щом имате съмнения. Вече на няколко познати са се обаждали след като са подали в ИАЛ, за да ги разпитват и потвърдят реакциите. Ще се реагира със сигурност. Няма смисъл подобни подозрения да си остават ЕЖК само във форумите.

Така е. Не докладвам тук. Исках да предупредя, не да плаша.

# 2 495
  • София
Защото тромбозата след ваксина е ЕЖК, Роналд. Официалната препоръка е за парацетамол.

# 2 496
  • на пистата
Майката на снаха ми(на 42г)преди няколко месеца се събуди и не можеши да говори.Инсулт,няма антитела,няма прекаран ковид.Двама близки между 30 и 40 г преди 5г си заминаха от инсулти светкавично.Нека не обвиняваме ваксините за всяко сполетяло ни зло.

# 2 497
  • Варна
Има брифинг в момента.

# 2 498
Здравейте!
Току що ми се обадиха от медицинския център, в който се записах за ваксинация. Съобщиха ми, че ако има желаната от мен иРНК ще ми се обадят, за да отида. Отговорих им , че съм съгласна и на АЗ, почетох доста . Не може, ми казаха! Трябва да се запишеш наново за нея!
А сега де!?
От вчера в новините слушам, че предлагат на записалите се наличната АЗ, ако откажат - чакат, ако се съгласят - отиват!
Обърках се, честно. ..

Според мен нещо не са разбрали.
Идва вашият ред, трябва да ви предложат каквото има - така обясняваха от МЗ.

# 2 499
Майката на снаха ми(на 42г)преди няколко месеца се събуди и не можеши да говори.Инсулт,няма антитела,няма прекаран ковид.Двама близки между 30 и 40 г преди 5г си заминаха от инсулти светкавично.Нека не обвиняваме ваксините за всяко сполетяло ни зло.

Но за инсултите има причина, при него не откриха такава. Не демонизирам ваксините. Просто не пречи около ваксинирането всеки да се проследи. Както и след преболедуване, впрочем.

# 2 500
  • София
Защото тромбозата след ваксина е ЕЖК, Роналд. Официалната препоръка е за парацетамол.
За конкретния пост-да, съгласен съм, но за случаите в Австрия от партидата? Там не беше ли доказано, че е от/след ваксината?

# 2 501
  • София
При мен ковид е протекъл напълно безсимптомно. Доказа се с антителата, които имам. Писала съм го и друг път. Не съм ваксинирана, датата ми е за 16-ти.

# 2 502
  • на пистата

Но за инсултите има причина, при него не откриха такава. Не демонизирам ваксините. Просто не пречи около ваксинирането всеки да се проследи.
Разбрах ви,просто и аз споделих.
При майката на снаха ми не откриха такава.Жената не работеше,радваше се на току-що роденото внуче.Никакви обременености или заболявания.Просто се събуди така.

# 2 503
  • София
Оказах се права, че новите мерки отново започват от ДО. И за да не насаждам напрежение ще уточня, че да, децата не са буквално затворени, не им е забранено да излизат, но стоенето на ДО е пагубно за психосоциялното им развитие. Ако не ходят на спорт, записвайте ги, или на нещо друго групово, особено големите, защото се десоциализират, филмират се и затъват в едни неприятни неща. Ако са пубери и мълчат може и да не е толкова очевидно, но е факт, доказан научно вече в страните с подобни мерки. Организирайте срещи с приятели, ритане на топка, не знам и аз. На открито не е и против мерките по никакъв начин, но наистина е важно.
Не е ли нужно известно ограничение с контактите? Да речем контакти с един, двама приятели.
Какво записване на спорт, какви групови занимания?
Малките нали ходят на училище присъствено? Спортовете още не са забранени. Каране на колело, футбол, баскет са възможни навън и в по-големи групи. А и говоря принципно. Не е задължително на всички да се хареса мнението ми. Винаги съм подкрепяла мерките, когато имат смисъл, но никога и не съм отричала щетите от ситуацията. Децата на ДО са щета и затова предлагам мерки за компенсиране. Иде пролет, децата често мълчат, но това не означава, че не страдат. Липсата на контакти и то ежедневни, и то с връстници, е пагубно. Това е вече цяла година и макар да може да се излиза, на ресторант включително, понякога това не е достатъчно, за да замести колектива в клас при присъствено обучение. Винаги съм била противник на хоумскулинга, социолог съм, и затова и сега отбелязвам, че е нужно да се компенсира липсата на колектив при децата, особено по-големите.

# 2 504
Не бих препоръчала на всеки ваксиниран да хукне по лекари без причина, особено пък в условията на нова вълна от вируса.

Роналд, не е доказано, че има връзка с партидата, от ЕМА смятат, че е малко вероятно, но партидата е спряна докато тече разследването.

Общи условия

Активация на акаунт