COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 314 320
  • 22 610
  •   2
Отговори
# 2 850
  • София
Не само малки деца, и възрастни не могат да носят маски повече от 30 мин.
Аз едвам издържам - 15-20 мин докато пазарувам.
Но достатъчно сме я дъвкали темата с маските.

# 2 851

Защо не могат?

# 2 852
Ваксината срещу коронавирус, произведена от американската компания „Новавакс“ (Novavax), е показала ефективност от 96,4%.

В проучването са участвали над 15 хиляди души на възраст от 18 до 84 години, като възрастта на 27% от участниците е била над 65 години, информира БНР. Ефективността на ваксината срещу британския вариант на коронавирус е била 86,3%, се уточнява в съобщението на „Новавакс“

https://novini.bg/zdrave/lekarstva/650836

# 2 853
# 2 854

Защо не могат?
Мен ме задушава , нося маска на затворени пространства , като гледам да излизам максимално бързо . Детето ми е 2- ри клас , носи маска , защото й внушихме страх . От скромното ми наблюдение над класа й , масово не се носят маски . От началото на годината децата са нон стоп болни . Сега в момента са 6 деца в клас .

# 2 855
  • София
Значи, някои възрастни индивиди "не могат" да изтраят с маска повече от 20 минути, но нямат нищо против да прехвърлят тежестта на децата да изтраят 10 месеца без нормално училище. Странни прагове на търпимост. Защото с всяко едно неспазване на мерки подпомагаме разрастването на вълната и (предвид лесно предвидимите дейности и приоритети на правителството) налагане на най-евтината мярка - ДО.

# 2 856
Значи, някои възрастни индивиди "не могат" да изтраят с маска повече от 20 минути, но нямат нищо против да прехвърлят тежестта на децата да изтраят 10 месеца без нормално училище. Странни прагове на търпимост. Защото с всяко едно неспазване на мерки подпомагаме разрастването на вълната и (предвид лесно предвидимите дейности и приоритети на правителството) налагане на най-евтината мярка - ДО.
Нека не се минава в лични нападки. Има хора, които се задушават с маска. Не могат дълго да е носят. Моя дядо е така. В болницата издържа без да си сваля маската 10, 15 минути, и почва да си я маха да си поема въздух. То е комично отстрани, защото той си носи маската, но си я повдига непрекъснато за да си диша без нея. Simple Smile Има хора които изпитват силен дискомфорт, задушават се, не го правят нарочно, да правят сечено на мерките и т.н.

# 2 857
  • София

Аз спазвам стриктно всички мерки. В магазин и гт съм с маска.
През останалото време съм вкъщи или навън. Посещавам само магазини за хранителни стоки. Всичко останало пазарувам он-лайн. В заведение или мол не съм стъпвала от повече от година.

# 2 858
Малко новини, които четох за ваксините  - по договор Джонсън, който ще се произвежда в Европа трябвало да се пълни и пакетира в Щатите и тогава да се изпраща обратно, което поставя съмнения относно срокове и обеми на доставките и т.н.
Астрата може би април ще я одобрят в Щатите, но отсега са заявили че произведена там ваксина нямало да изнасят към Европа, а тамошния завод бил един от одобрените от Ема за производство извън ЕС и явно се е разчитало на него да компенсира част от намалените доставки през второто тримесечие.

# 2 859
Аз също бях болна. За какво увиране става дума? За осъзнаването на простия факт, че всички сме смъртни и няма как да променим това? Голяма изненада.

# 2 860
Доц. Кунчев ми хареса тази сутрин по Нова. Най-сетне проумяха и си признаха, че с локдаун вируса не се бори. Самия той даде за пример поне 10 държави в които има пълен локдаун и които са с много повече болни от нас. Изводът му беше, че дори в държави в които всичко е затворено, вируса си върви по неговите си природни закони и от локдауни няма почти никакъв смисъл. Чак след една година го проумяха това, което много хора в темата отдавна говорят.

# 2 861

Защо не могат?
Мен ме задушава , нося маска на затворени пространства , като гледам да излизам максимално бързо . Детето ми е 2- ри клас , носи маска , защото й внушихме страх . От скромното ми наблюдение над класа й , масово не се носят маски . От началото на годината децата са нон стоп болни . Сега в момента са 6 деца в клас .

Ама това, че някой има личен проблем с носенето на маска(в поне 80% от случаите чисто психологичен), съвсем не значи, че "и деца и възрастни не могат да носят маски повече от 30 минути".

Защо сте внушили на детето страх, вместо да се опитате да му обясните защо се носят маските? Дали децата в класа са постоянно болни от носенето на маски или от неносенето им?

# 2 862
Доц. Кунчев ми хареса тази сутрин по БТВ. Най-сетне проумяха и си признаха, че с локдаун вируса не се бори. Самия той даде за пример поне 10 държави в които има пълен локдаун и които са с много повече болни от нас. Изводът му беше, че дори в държави в които всичко е затворене, вируса си върви по неговите си природни закони и от локдауни няма почти никакъв смисъл. Чак след една година го проумяха това, което много хора в темата отдавна говорят.

Може ли линк към изявата му?
Много се радвам, че публично е признал нещо отдавна очевидно. Все пак, макар и след доста време, професионализмът при него е надделял.

# 2 863
  • София
Едно непопулярно мнение

https://darikradio.bg/ako-izolaciata-prodalzi-bez-misal-za-psihi … at-v-zombita.html

Ако изолацията продължи без мисъл за психиката на децата, те ще се превърнат в зомбита

Ако изолацията заради пандемията продължи по-дълго, а липсва стратегия за психичното здраве на децата ни, те ще се превърнат в зомбита. Това стана ясно от интервю на психиатъра академик Дроздстой Стоянов за Дарик радио.

Теодора Симова разговаря с него за последствията върху психиката на най-малките заради социалната изолация, в която се намират.

Според академик Стоянов смъртта на един или хиляда души е несъизмерима с превръщането на и без друго дигитализираните деца в изцяло дехуманизирани субекти.

# 2 864
Много жалко това, което се случва  непрекъснато на тема ковид - това противопоставяне. За съжаление и сред близките и познатите ми това се случва. Някои хора просто не могат да разберат, че има и друго мнение извън тяхното, което по-конспиративно насочено. Най-лошото е, когато не можеш да избегнеш контакта с такива хора ти оставя само да се надяваш да не ти лепнат нещо с тяхното неглижиране на ситуацията. И да говориш или не - всеки си мисли, че е най-прав.

Общи условия

Активация на акаунт