COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 313 389
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 3 060
Кралицата е ваксинирана с АЗ, вие за лекари говорите.
Добре де, откъде имате такава информация? Втори път го чета тези дни а ясно си спомням, че когато излезе новината за нея, не пишеше с какво е ваксинирана.

Никъде няма информация с какво са ваксинирани кралските особи, но тук това се повтаря през няколко дни. Как ли пък няма точно с АЗ да са ги боцнали.

# 3 061
  • София
DeVa, на майка ми на мъжа днес късмета е бил да ваксинират човека преди него и на неговият ред да хлопнат кепенците. Казали са му, че ще се обадят другата седмица.
BTW, майка ми се ваксинира с АЗ преди две седмици, нищо и няма. На 75 е.

# 3 062
  • София
Майка ми вчера се ваксинира с АЗ, на 81 е, с много заболявания. Днес ѝ се спяло повече и усещала съвсем лека болка на мястото на ваксинация, когато го пипала. Това е.

# 3 063
В немските медии няма информация, че са починали 42 човека след Пфайзер в Австрия. За пореден път призовавам за двойна проверка на източниците. В Австрия официално информират за две починали дами - една след Астра и една след Пфайзер.

https://www.basg.gv.at/fileadmin/redakteure/05_KonsumentInnen/Im … B5%5D=astrazeneca

Информацията е от последния доклад на официалната страница на BASG отчитащ периода 27 декември 2020 - 05 март 2021

# 3 064
Да почива в мир жената, но си мисля, че каквато и ваксина да и бяха поставили.. щеше да си отиде.
Виж не мога да кажа същото, ако не беше се ваксинирала изобщо.

# 3 065
Цитат
Дозите ваксини срещу COVID-19 не се разпределят равномерно в рамките на Европейския съюз според населението на страните членки, както беше договорено, заяви австрийският канцлер Себастиан Курц в петък, призовавайки за прозрачност и разрешаване на този проблем.

Малта е на път да получи три пъти повече дози ваксини спрямо населението си до края на юни в сравнение с България, каза Курц, цитиран от "Ройтерс". Той добави, че някои държави ще са ваксинирали своите граждани до май, докато други ще имат нужда да продължават до края на лятото или есента. Австрия е приблизително по средата, добави той.

Курц каза, че с други европейски лидери са споделили данните си за доставките тази седмица, за да получат по-ясна картина, и е установил, че има нарастващи различия между държавите членки...

https://www.dnevnik.bg/sviat/2021/03/12/4185158_malta_shte_poluc … ef=home_NaiNovoto

На Дневник преводът не е наред  или нарочно са цитирали Курц избирателно.

"Като пример Курц посочи Малта, която ще получи около три пъти повече дози ваксини от България до лятото спрямо населението.  Спрямо населението си Холандия ще получи повече дози от Германия и два пъти повече от Хърватия до края на юни.  Австрия е в средата на терена.
Много държави-членки бяха изненадани от неравномерното разпределение, каза Курц.  Той призова за повече прозрачност относно непубличните договори на отделни държави-членки на ЕС с фармацевтични компании.  Трябва да се разбере кой е подписал договорите, каза Курц."

https://www.google.de/amp/s/amp.focus.de/politik/ausland/impfsto … _id_13077091.html

# 3 066
Премини към основното съдържание

Общество 12.03.2021 - 11:04

Короновиос - Драма: Погребение на свещеник с 2000 души

News Alfavita Newsroom

Аларма е подадена към здравните власти на Регионалното звено на Драма и в община Просоцани, след погребението на свещеник, което според кмета Теодорос Атанасиадис "е събрало около 2000 души"

Аларма е подадена към здравните власти на Регионалното звено на Драма и към община Просоцани, след погребението на свещеник, което според кмета Теодорос Атанасиадис "е събрало около 2000 души".

„Отец Аристидес беше много скъп на местната общност за това и около 2000 души се събраха на погребението.  Разбира се, това бяха не само от село Микрополи, но и от близките села.  Той имаше много духовни деца.  Ние от своя страна ще направим всичко необходимо, за да помогнем на ситуацията със специални стъпки на EODY, които направиха днес (11/3) бърз тест, но и следващата седмица “, подчерта г-н Атанасиадис в разговор с местните GrTimes.

Тълпата по време на погребението беше допусната и от президента на Местната общност Абрахам Дейвид.  „Да, погребението беше претъпкано, но основният обем от присъстващите вярващи беше от околните села, а не от нашето.“

Екипът на EODY проведе бърз тест

Междувременно в четвъртък в с. Микрополи в Драма беше намерена стълба на EODY, която проведе първите бързи тестове на жителите.  „В 47-те проби, дадени днес от жителите чрез бърз тест, проведен от мобилна стълба на EODY, всичко беше отрицателно“, каза Абрахам Дейвид, президент на Местната общност на Микрополис, която има 560 жители.

„Подобни тестове ще бъдат направени следващата седмица.  Знаем, че районът на Менойки е потвърдил случаи и за щастие първите проби от Микрополис не показват нищо притеснително “подчерта кметът Просоцани.

Кметът, който разговаря със SKAI в петък сутринта, каза, че погребението е станало преди няколко дни и че присъстващите са били на открито.  „Църквата, в която е, има площад отпред“, каза той характерно, докато впечатляващото е как районът страда много от коронавируса през последните месеци.

https://www.google.com/amp/s/www.alfavita.gr/koinonia/345706_kor … -2000-atoma%3famp

Да не пишат някой потребители отново, как така при строги мерки в Гърция, случаите пак растат.
Ами ето така. Всичко е до човешкото поведение и контрола върху мерките.
Особено по селата възрастното население е неграмотно, едва сричат болшинството. Знаят за вирус
Да почива в мир жената, но си мисля, че каквато и ваксина да и бяха поставили.. щеше да си отиде.
Виж не мога да кажа същото, ако не беше се ваксинирала изобщо.

# 3 067
Опааааа.  По БТВ казаха,  че ваксината на жената била от проблемната партида. Дали правилно се изрази журналистката,  незнам. Може и аз да не съм разбрал правилно,  за което се извинявам.  Да не давам грешна и фълшива информация.  Който иска и има час назад в телевизията си да погледне.

Последна редакция: пт, 12 мар 2021, 19:33 от bibobore

# 3 068
Не мога да си редактирам поста. Нещо се бъгна Rolling Eyes

# 3 069
Информацията е от последния доклад на официалната страница на BASG отчитащ периода 27 декември 2020 - 05 март 2021
Да, аз се сетих за кои числа може да става дума, ако мога утре ще прочета документа. Да не би да са смъртностите до два месеца след ваксината, от които бяха казали, че 21 човека са с изключително тежки заболявания? Пфайзер в Австрия слагаха на хората, които имат нужда от гледачи в домовете през януари. Имунизацията с АС започна късно и сред трудоспособни хора. Според мен не могат да се съпоставят резултатите.

Не съм за или против ваксините, нямам крайна позиция по този въпрос.
Скрит текст:
Просто виждам известна разлика между смъртта на една млада жена без заболявания непосредствено след ваксина и кончината на един деветдесетгодишен човек с тежки неврологични проблеми два месеца след това (примерно). И го пиша второто, точно защото ние загубихме такъв човек от естествена смърт - преди ваксина. Иначе щяха да пишат и нашия случай към тези, което на мен  не ми се струва правилно.

# 3 070
Не е нужно да четеш, целия доклад.
Шеста страница в няколко реда е споменато...
Те и тук два часа след смъртта на жената , вече заговориха, че не е от ваксината, била затлъстяла, имала операции преди не знам колко си години, нищо че била на 57 години.
Не знам кой въобще е способен да докаже смърт от ваксина.
Не знам и как може да се каже, дали починалите в рамките на месец, два след положителен тест са починали от вируса.
Някакво младо момче   във фейса е споделило , че вчера също с АЗ е преживял истински кошмар. Почти припаднал 39 температура, тресял се все едно го удря ток и че не е очаквал такова нещо.
Явно всеки организъм по различен начин може да реагира на ваксините, но май така е и с вируса в действителност.
Има преборили го без драми на по над 80 , а има и починали на по 30, 40...

Последна редакция: пт, 12 мар 2021, 19:29 от 0001

# 3 071
И аз не мисля, че е възможно да се докаже смърт от ваксина точно. Просто, ако човек има проблеми с кръвоносни съдове в мозъка, има вече лош изглед откъм лечение и това е причината за леталния край, аз не бих помислила, че е от ваксина.

# 3 072
Опааааа.  По БТВ казаха,  че ваксината на жената била от проблемната партида. Дали правилно се изрази журналистката,  незнам.
Не е била, чух го от министъра

# 3 073
Опааааа.  По БТВ казаха,  че ваксината на жената била от проблемната партида. Дали правилно се изрази журналистката,  незнам.
Не е била, чух го от министъра
Коригирах си мнението и се извинявам.  Може и аз да не съм чул правилно. Ще погледна пак на - 1 час какво точно каза.

# 3 074
От 00:00 часа на 13 март всички лица, на които е разрешено влизането в страната и които пристигат от държави и територии в Африка, се поставят под задължителна карантина за срок от 10 дни. Това нарежда министърът на здравеопазването със своя заповед, издадена днес.

За тези лица не се допуска изключението за отмяна на карантината при предоставяне на отрицателен резултат от проведен до 72 часа преди влизането в България PCR тест.

Карантината се отменя при изтичане на 10-дневния срок и предоставяне на отрицателен резултат от проведено на 10-ия ден от карантината изследване по метода на полимеразно верижна реакция за доказване на COVID-19. Резултатът се представя на директора на регионалната здравна инспекция, който е издал предписанието.

https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2021/03/12/zabra … bg_12_03_2021.pdf

Общи условия

Активация на акаунт