COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 334 362
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 6 270
Още една звезда угасна....Светла й памет на жената.

# 6 271
Е, това вече и мен, като един корав човек, ме потресе.
Ужасно е. Още не мога да повярвам.

От сутринта гледам какви ги пелтечат по студиата и немея. Някакъв лекар от Софиямед пък не знае защо смъртността тук е по-висока от тази в Сърбия три пъти.
Ми то много далече от акъла защо. Лекар си, кажи какво мислиш, защо мотаеш.
Аман от демагогия и простотия в тази наша държава.
Единственото положително е, че вчера има над 7 х. ваксинирани.
Дано се употребят ваксините, защото черните хроники стават вече непосилни за приемане.

# 6 272
Fenris, на Модерна 3 фаза е 30 хиляди човека, разпределени 50:50 и е проведено само в Щатите преди да се появят други щамове. Чудят се вече какво да измислят. АЗ е сложена на над 20 милиона. Няма как нещо с честота 1:20000 да не се забележи в UK.
Отделно- проучванията в Щатите и УК/Бразилия/Южна Африка са съвсем отделни, така че участниците като ги съберем стават двойно.

Последна редакция: вт, 23 мар 2021, 09:41 от Arizona

# 6 273
Няма такива външни триажи, навън само тестват. Ако теста се потвърди - само бърза помощ и личния лекар. Това е. Да, знам как звучи.
В София Мед също има външен кабинет за тестове.
Разбирам страха ви, но най-добре да си направи някой тест и да се карантинирате и да си пиете предписаните от личната лекарства. Да се мъкнете по болници трима човека с ковид... на бебето едва ли ще му сложите маска и едва ли един лекар  ще ви преглежда всичките.

# 6 274
мен лично повече ме вълнуват данните за ефективността в реален мащаб приложено ваксиниране с нея - в UK 10 пъти повече население, съпоставим брой случаи от не смея да предполагам колко пъти повече на брой тестове и 10 пъти по-малко смъртни случаи, сравнението е с България, за вчера

# 6 275
Най добре съпругът ви да отиде на тест. Няма нужда да ходите и вие. Или пък вие, ако сте по зле със симптомите. Детенце то има ли някакви симптоми?

# 6 276
Великобритания отбелязва една година от обявяването на първото блокиране на коронавируса.

На 23 март 2020 г. Борис Джонсън очерта мерки за спиране на разпространението на Covid-19. Оттогава официалният брой на смъртните случаи във Великобритания се е увеличил от 364 на 126 172.

По обяд ще бъде запазена минута мълчание като част от ден за размисъл.

Година по-късно г-н Джонсън похвали проявения "велик дух" и изрази съболезнования на онеправданите по време на пандемията.
https://www.bbc.co.uk/news/uk-56491532

# 6 277
Затварянето има смисъл само ако ще има ваксини масово. Иначе си играем театър. Няма никаква реорганизация в офисите. Сал едни деца се видиотяват скоростно.
Зависи от работодателя - при нас работим на екипи, през седмица хоум офис. Хората в офиса са много по-малко и съответно на големи разстояния един от друг. Вентилационната система работи с външен въздух. Ако някой се окаже с положителен тест, хоум офис за 14 дни отиват на практика всички, с които е в пряк контакт. Имаме инструкции при болен член от семейството задължително пак да се остава вкъщи, дори да няма "официална" карантина. Като цяло колегите реагират адекватно и не се подвизават "само" с лека кашлица. Доста различно е от натъпкани 30 деца в стая, в която отвреме навреме се отваря прозорецът. И това бе значи, че съм за затворени училища, а за истински мерки навсякъде, вкл. и в училищата, които да позволят децата да са там.

# 6 278
Меркел: Нова пандемия, вирусът е по-заразен и по-смъртоносен
"Имаме по същество нов вирус, очевидно от същия тип, но с напълно различни характеристики", каза тя и добави, че той е по-заразен и по-смъртоносен.

https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/merkel-nov … yrtonosen-6123082

В Германия повечето магазини са затворени от 16 декември. Ресторантите, баровете и развлекателните обекти са затворени от началото на ноември.

# 6 279
И според мен данните от приложението на ваксината в реални условия са с по-голяма стойност, отколкото изпитванията вече. А досега данните от Великобритания са повече от добри.

Аризона, и аз мисля така. И не само в ЮК, в останалата част на Европа, Азия и къде ли не. 1 на 20 хиляди е рядко, но не чак толкова рядко, че да е трудно да се види.

Светла й памет на Татяна Лолова, голяма загуба.

Последна редакция: вт, 23 мар 2021, 09:59 от LillyM

# 6 280
https://www.standartnews.com/balgariya-obshtestvo/napusna-ni-vel … olova-456111.html Да почива в мир! Отиде при другите велики актьори. Confused

Последна редакция: вт, 23 мар 2021, 10:02 от daisy12

# 6 281
Затварянето има смисъл само ако ще има ваксини масово. Иначе си играем театър. Няма никаква реорганизация в офисите. Сал едни деца се видиотяват скоростно.
Зависи от работодателя - при нас работим на екипи, през седмица хоум офис. Хората в офиса са много по-малко и съответно на големи разстояния един от друг. Вентилационната система работи с външен въздух. Ако някой се окаже с положителен тест, хоум офис за 14 дни отиват на практика всички, с които е в пряк контакт. Имаме инструкции при болен член от семейството задължително пак да се остава вкъщи, дори да няма "официална" карантина. Като цяло колегите реагират адекватно и не се подвизават "само" с лека кашлица. Доста различно е от натъпкани 30 деца в стая, в която отвреме навреме се отваря прозорецът. И това бе значи, че съм за затворени училища, а за истински мерки навсякъде, вкл. и в училищата, които да позволят децата да са там.

Смисълът на затварянето е да се намали разпространението, за да не колабира здравната с-ма и да се настаняват болни по мазета, столова, стълби........

# 6 282
На Пфайзер оценката за безопасност е формирана на база на проучване също под 60 000 човека (макар и повече от АЗ, но все пак). А Модерна е тествана върху малко повече хора от АЗ. Всички са далече от желаните в Норвегия 30 000 човека да са получили доза, а не пласебо.

Пфайзер - 21 744 са получили поне една доза;
Модерна - 15 185 поне една доза;
АЗ - 12 021 поне една доза.

Да почива в мир Татяна Лолова, толкова тъжна новина.

Последна редакция: вт, 23 мар 2021, 10:13 от wild poppy

# 6 283
Мен пък нищо не може да ме убеди, че отвориха всичко тъкмо когато се знаеше, че ще пламнем по невнимание. Умишлено беше. Това е за мен ситуацията.

# 6 284
...
Но въпросните мерки които текат в момента и те са дискриминация и то задължителна.

Не знам за каква дискриминация говорите. Един от фундаментите на оцеляването на човешкия род е това, че интересът на групата стои над интереса на индивида. Позабравили сме го това в цивилизования свят и сега караме опреснителен курс. В държави като нашата май ще го караме по няколко пъти със съмнителни резултати.

Общи условия

Активация на акаунт