COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 334 333
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 6 315
  • Немция
Лека й пръст на Татяна Лолова. Frowning1

Значи е починала с ковид, което би трябвало също да влезе в статистиката.
Германия например отчита починалите с и от ковид. И не е само Германия така. Защото ковид може да влоши придружаващото заболяване и човек да си отиде по-рано от този свят.

# 6 316
  • В заешката дупка
Аз не изключвам вероятността на други места по света, където се ваксинират предоминантно възрастни с АЗ, проблемните случаи да са минали под радара. Има съвсем логично, статистически обяснение за такъв вариант.

Ако има тясно специфична група, в която по-често се срещат опредлени аномалия, в съвкупност, където няма или са по-малко такива аномалии, чисто статистически аномалията може да се “изгуби”. А и тук става дума за много редки случаи, и като се разпръснат из голяма съвкупност, съсвем могат да останат незабелязани. Едно е 1 смъртен случай на 10 000 (съвкупност само от рискова група), друго 1 случая на 100 000 ( съвкупност от преобладаващо нерискови групи). Примерите са измислени, за онагледяване просто.

В този смисъл ако има такива тясно специфична група - жени под 55г, примерно, то в по-ограничена съвкупност, където не се ваксинират възрастните с АЗ (Норвегия) чисто статистически има по-голяма вероятност да се открои аномалията, отколкото в съвкупност, където предоминантно се ваксинират възрастни с АЗ (Великобритания).  Понякога, за да се открие рядка аномалия в по-разнородна съвкупност, трябва да с търси специфично в групата, за която тази аномалия е характерна.

Това е просто един вариант. Не казвам, че е така.

Така или иначе, не са дефинитивни нещата още на този етап. Все още се проучва. Очевидно се работи в посока да се разбере дали има такава тясно специфична група въобще и ако има колко рискова е.

Последна редакция: вт, 23 мар 2021, 13:08 от ЧеКа

# 6 317
  • София
Д-р Аспарух Илиев:

В България дали вече има хора с втора доза от Астра Зенека? Предполагам, че става дума за една от РНК ваксините. А това, че са семейства, навежда на мисълта, че вероятно са ваксинирани на едно и също място по едно и също време, може ваксината да не е съхранявана правилно, или е била разтръсквана преди това, тези РНК ваксините са доста по-чувствителни от другите. Това е само хипотеза, разбира се. Може пък просто специално тези хора по роднинска линия да не отговарят добре на ваксините по принцип.
Този д-р Аспарух Илиев да вземе коментира случаите в Благоевград, за които писа потребителка по-горе.

ами той точно тези случаи коментира.

а лекарят, който съобщава пред медиите за тези случаи, е редно първо да ги съобщи на ИАМТ по каналния ред, за да бъдат верифицирани и проучени.

# 6 318
Стига вече с тези конспирации. Ако във Великобритания нещо се крие, то по целия свят вече се крие, дори в Европа. И не вярвам това да е официалната позиция на Норвегия, по-вероятно твои интерпретации.

Лили, тук не става дума за конспирации, а по-скоро за недоглеждане. Според мен чест прави на норвежците, че се опитват да открият причината за този незабелязан до момента тежък страничен ефект, колкото и рядък да е. Защото наистина е необяснимо съвпадение на толкова случаи на едно място веднага след ваксинацията. И хората са се захванали да ги проучат, единственият начин да се разбере, е да се разнищят повече такива случаи, за да се разбере какво ги обединява. Това може да е от нещо в гените, някой дребен кръвен показател, или приемано преди време лекарство, до най-невероятна, като алергия към мушмули или някоя съставка в храната, поета преди ваксинацията. Затова би било добре, други страни, вместо обидено да се цупят, също да попроучат тези случаи на своя територия. Да, жертвите са малко, но защо да не се избегнат и те, ако се разбере причината.

Светла и памет на Татяна Лолова. Последната останала от най-великите от близкото минало.
Дано не се развихри поредната баталия на тема дали си е отишла със или от ковид. Ясно беше казано в съобщението "усложнения след прекаран ковид". Нека всеки го тълкува за себе си, както му е угодно, но жената е заслужила името и да не се използва за аргумент в безсмислени спорове.

# 6 319
milittana, новината я има в още местни сайтове.
Завеждащият вътрешно отделение, което е ковид отделение, д-р Румен Кондев е дал интервю пред радио Благоевград. Ето сайта на радиото, който със сигурност не е фейк.
 https://bnr.bg/blagoevgrad/post/101440218/v-blagoevgrad-priemat- … tora-doza-vaksina

На мен лично също ми се иска да не е вярно, защото е притеснително.

# 6 320
Със сигурност има хора, които проверяват тези данни с много по-големи извадки. Вече споменах, че в Европа извън Великобритания ваксинираните са 5 милиона. Като се има предвид, че ваксината доскоро беше масово разрешена само зо млади, вероятно повечето от тези 5 милиона са млади хора. В България също голямо количество млади хора се ваксинираха с АЗ, въпреки че не е била забранявана за възрастни. Така че има данни, има и специалисти, които знаят как да ги анализират. Не вярвам във Великобритания или пък в ЕМА да не могат да разделят данните и да ги прегледат.

Добавка:  А и аз доколкото разбрах от един коментар на д-р Аспарух Илиев по принцип май самият анализ на данните поначало се прави по възрастови групи. Защото нормалната смъртност или някакво друго заболяване не са еднакви в различните възрастови групи.

Аз лично допускам, че ако става дума за нещо много рядко може да не е докладвано. Въпреки че е малко вероятно, все пак допускам. Сега като се вдигна шум, сигурно повече ще се внимава, докладва и т.н. ако има нещо ще го видим.

Последна редакция: вт, 23 мар 2021, 13:16 от LillyM

# 6 321
  • София
Завеждащият вътрешно отделение, което е ковид отделение, д-р Румен Кондев е дал интервю пред радио Благоевград. Ето сайта на радиото, който със сигурност не е фейк.
 https://bnr.bg/blagoevgrad/post/101440218/v-blagoevgrad-priemat- … tora-doza-vaksina

Две поставени дози означава, че е сложена РНК. С АЗ не съм чула да има с две.

# 6 322

Информацията предизвиква много съмнения. Първо - засега само в благоевградската болница. Второ - семейства?   Трето - възрастни хора, някои от които с по две ваксини. Отскоро започнаха да ваксинират възрастните хора, не е имало време за втора ваксина. Много en gros е това изказване, без подробности за вида ваксини, хронология на събитията и т.н. Така тръгват слуховете.

# 6 323
  • София
Тоя Авирон трябва да се забрани със закон да го предписват на хора с коронавирус.
Сестрата на приятеля ми вчера се оказа положителна, което не е учудващо, защото живее с доказано заразен човек. Личната им лекарка им предписала Авирон и им казала, че било достатъчно и ги пазел (?!?!). И с всичкия си акъл те я послушали и се видели с родителите си по-късно през деня...
Това е някаква хранителна добавка, какви са тия глупости?!

И какво общо има авиронът с това, че приятелката, която е положителна и вместо да си стои под карантина, се е видяла с други хора?
Ами мен Батман ме пази, ама не ходя нощем късно в определени квартали.

# 6 324
Светла и памет на Татяна Лолова. Последната останала от най-великите от близкото минало.
Дано не се развихри поредната баталия на тема дали си е отишла със или от ковид. Ясно беше казано в съобщението "усложнения след прекаран ковид". Нека всеки го тълкува за себе си, както му е угодно, но жената е заслужила името и да не се използва за аргумент в безсмислени спорове.
За съжаление отново прочетох редовното под статия зад кончината й "стига с този ковид, други болести няма ли вече". Грозна работа и такава тъжна новина ще опорочат някои хора.

# 6 325
  • Пловдив
Дали действа или не Авиронът е отделен въпрос, ама все пак лекарката не е казала "щом пиете авирон, можете да се срещате с хора". Колкото и все да ни се иска някой друг да е виновен за собствената ни глупост.

# 6 326
  • Другата България
Значи човек под карантина, с положителен тест отива да се види с родителите си, и затова е виновен Авирона?
Който "трябва да се забрани със закон"?
Според мен е най-добре без закон да се измисли лекарство за човешката глупост, но съм наясно, че дори и тогава желаешите да го приемат ще са единици.....

# 6 327
Има хора с втора ваксина вече доста и от всички възрасти и от всички видове ваксини. По въпроса, който някой зададе има ли хора с втора ваксина, заради случаите в Благоевград.
Аз аплодирам желанието на Норвегия да вникне по-надълбоко в проблема с АЗ. Абсолютно безумие е обратното. Да се тегли чертата с обяснението, че позитивите са повече от негативите и толкоз. Второто показва тотална липса на загриженост към отделния индивид и става доста тъпо, защото излиза че за общото благо е нужно някои да умрат. Ами, не мерси на такава логика. Нужно е да се нищи всяка подробност и всеки живот е ценен, ако ще шанса да е 1 към 100000.

Последна редакция: вт, 23 мар 2021, 13:24 от lovely

# 6 328
  • София
Мой познат на 50+ години си сложи втората доза на АЗ точно 4 седмици след първата. Каза, че така се чувства по-спокоен и е избрал да не чака по-голям интервал между двете дози.
Няма никакви оплаквания.

# 6 329
  • София
Това в Благоевград трябва журналистите да го проверят и проучат: коя ваксина, колко дози, евентуално колко След втората доза?

Общи условия

Активация на акаунт