COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 334 362
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 6 330
  • София
Може би не съм се изказала съвсем правилно.
Личен лекар (медицинско лице) предписва Авирон и казва, че той ще ги пази и няма нужда от карантиниране, изолиране и т.н. Затова е моето възклицание, че Авиронът трябва да се забрани. Естествено, че никой няма да забранява препарата де.
И, да, естествено, че се касае за колосална безотговорност на всички по веригата!

Но това не е първият път, в който хора със симптоми пият някакви хранителни добавки и им придават чудодейни функции. Често тези добавки са предписани от лекар, а не от кого да е. Това е сектор, който според мен има нужда от лека до умерена регулация, това е.

# 6 331
Да, трябва повече информация от Благоевград.
Защо имам спомен, че у нас започнаха първите ваксинации с Пфайзер, и то единствено на учители и лекари.
Какви ще да са тези с втора игла семейства, които да не са в някоя от фазите.
Нищо не пише за професии, времеви диапазон. А пак се хвърля някаква бомба и се започват догадките.

# 6 332
  • Варна
Вчера, в тази или другата тема , някой пусна тази статия https://www.dailymail.co.uk/news/article-9388163/Coronavirus-Bri … cine-effects.html , да ме прощава потребителката ,че не запомних името
Но, обърнете внимание на това :

"The MHRA said five out of 11million Brits injected went on to develop cerebral sinus vein thrombosis (CSVT). The cases were all men aged between 19 and 59 and one was fatal. "

"MHRA съобщи, че петима от 11 милиона инжектирани британци са развили мозъчна синусова венозна тромбоза (CSVT). Случаите са всички мъже на възраст между 19 и 59 години, а един е фатален."

MHRA е Агенция за регулиране на лекарства и здравни продукти във Великобритания. Явно и там проучват и отчитат особените случаи на реакция.

# 6 333
Да, трябва повече информация от Благоевград.
Защо имам спомен, че у нас започнаха първите ваксинации с Пфайзер, и то единствено на учители и лекари.
Какви ще да са тези с втора игла семейства, които да не са в някоя от фазите.
Нищо не пише за професии, времеви диапазон. А пак се хвърля някаква бомба и се започват догадките.
Изборна администрация, хора с връзки и т.н.
Но то е ясно, че ще има такива случаи. Дано само да не са плод на неправилно съхранение.

# 6 334
  • Пловдив
Тоя Авирон трябва да се забрани със закон да го предписват на хора с коронавирус.
Сестрата на приятеля ми вчера се оказа положителна, което не е учудващо, защото живее с доказано заразен човек. Личната им лекарка им предписала Авирон и им казала, че било достатъчно и ги пазел (?!?!). И с всичкия си акъл те я послушали и се видели с родителите си по-късно през деня...
Това е някаква хранителна добавка, какви са тия глупости?!

То проблемът в случая не е в авирона, а в поведението на въпросната приятелка. Как така е решила, че щом приема авирон, не може да заразява. Нямам думи за такова отношение.

# 6 335
  • Другата България
Може би не съм се изказала съвсем правилно.
Личен лекар (медицинско лице) предписва Авирон и казва, че той ще ги пази и няма нужда от карантиниране, изолиране и т.н. Затова е моето възклицание, че Авиронът трябва да се забрани. Естествено, че никой няма да забранява препарата де.
Скрит текст:
И, да, естествено, че се касае за колосална безотговорност на всички по веригата!

Но това не е първият път, в който хора със симптоми пият някакви хранителни добавки и им придават чудодейни функции. Често тези добавки са предписани от лекар, а не от кого да е. Това е сектор, който според мен има нужда от лека до умерена регулация, това е.
Това ЕЖК и препредаване по веригата за мен не е истина.
Повече съм склонна твоите близки да не са разбрали какво им е казано, но не допускам медицинско лице да каже такова нещо на човек с положителен ПСР.
Да не говорим, че след това звънят от РЗИ, които внасят яснота в картинката за все още неразбралите, след година време в пандемия.

# 6 336
  • В заешката дупка
Колкото данни има в момета, колко се откриват, никой тук не знае. И, да, учените си знаят работата. Точно заради това нещата продължават да се проучват. Но някои вече и преди учените знаят дали има някаква специфична група, със специфични характеристики, която вероятно е по-рискова. Еми хубаво!

# 6 337
Аризона, те изборната я започнаха след 4.03, доколкото помня. Рано е за две игли за тях.

Някой помни ли кога започна ваксинацията с АЗ ? В Б-я едва ли има някой с втора игла от АЗ, освен някое изключение, което е държало на втора игла 4-та седмица. Аз трябваше на трета да се повторя, според картончето ми, но си чакам смс или обаждане, както е при другите - след 70-ти ден.

# 6 338
  • София
На 19 февруари бяха отворени зелените коридори, на 6.02. получаваме първите пратки АЗ.

# 6 339
Аз мисля, че 4-ти им беше като краен срок за първа игла.

# 6 340
Аз мисля, че 4-ти им беше като краен срок за първа игла.

После стана 10-ти. Даже ми се върти, че и след 10-и се влачеха.

# 6 341
  • София
На 19 февруари бяха отворени зелените коридори, на 6.02. получаваме първите пратки АЗ.

Първите пратки са отшли при личните лекари, които ваксинират пациенти според ваксинационния план. Напълно е възможно 2 дози АЗ с интервал 40 дни. Нали така казаха отначало - 4 седмици.

# 6 342
lovely, изключително погрешен прочит на ситуацията. Да лишиш милиони от животоспасяващ препарат заради няколко съмнителни и неизяснени случая  е нехуманно. Норвежците не са единствените, които продължават разследването. Ползата надвишава рисковете, а ваксинирането е доброволно. Всичко това са факти.

Засега рискови групи няма ясно дефинирани, просто всяка държава проявява предпазливост по нейно собствено усмотрение. Например във Франция ваксината е разрешена само за възрастни, а в съседна Испания само за млади.

Искам само да напомня, че докато ние се занимаваме с това, на острова скоро може и да забравят с пандемията.

# 6 343
Първите пратки пристигнаха и се използваха съвсем минимално до пускането на коридорите. Аз се възмущавах даже в темата.

# 6 344
milittana, новината я има в още местни сайтове.
Завеждащият вътрешно отделение, което е ковид отделение, д-р Румен Кондев е дал интервю пред радио Благоевград. Ето сайта на радиото, който със сигурност не е фейк.
 https://bnr.bg/blagoevgrad/post/101440218/v-blagoevgrad-priemat- … tora-doza-vaksina

На мен лично също ми се иска да не е вярно, защото е притеснително.
Ваксините защитават 100% от смърт и 80-90% от усложнения. Също така пълна защита има 1-3 седмици след 2 доза. За съжаление този лекар не е уточнил кога след 2 доза се случва това. Може да е скоро след нея или да са от тези 10-20%, при които е по-слабо ефективна.
Аз не виждам нищо притеснително, дори е добре, че са се ваксинирали, защото очевидно са предразположени към тежко изкарване на ковид.

Общи условия

Активация на акаунт