COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 334 340
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 6 375
Нещо не разбирам. Ако имаме повече тестове ще имаме и повече заразени показани.
Ако се тества всеки болен и то в малките места ще се разберат и още починали от вируса според мен.
Нещо не ми се връзва обяснението на здравния министър.

"Здравният министър коментира и влизането на България в черната класация по смъртност.

"Сравняваме няколко показатели, с показатели, които са несравними. Тестовете в България са по-малки, въпреки антигентните тестове. Ако тестовете са пропорционални с другите държави, ние няма да сме сред първите места", заяви той."

https://novini.bg/zdrave/bolnici/652832?fbclid=IwAR25SqGwjKnCAH7 … Qlt8qgNDaeB9a8eUE

# 6 376
И аз така мисля, Фани.
Ако се тества повече и всички починали са с доказан КОВИД, смъртността ще е още по-висока.

# 6 377
Не знам това пускано ли е https://www.welt.de/vermischtes/live221095606/Corona-live-Sprung … _IioA1vUG0RLaTnMI

Чехия регистрира голям брой повторно заразени. 1400 повторно заразени до края на февруари със средна възраст 42г. От първото заразяване са минали средно 142 дена.
Не звучи хич добре.

# 6 378
Хич не е добре.
Теорията, че имунитета на преболедувалите е траен отиде на кино.

# 6 379
Зачестяват случите на скоро ваксинирани с положитена проба за коронавирус. Да повторим пак - трябва да се пазите добре както и до ваксинацията и след, маската е задължителен "аксесоар" както и всичко което сте правили за да се пазите и преди ваксинацията. Аз лично мисля утре да се бодна с АZ, друга не се предлага по системата със записване, от мед. центъра ми звъннаха да ми вземат пълните лични данни тъй като не са ги получили, имало и дублиране затова изместили часа. Относно лечението на коронавирусната инфекция ви предлагам един сериозен стрийм от лекари които са много в час с нещата:
https://youtu.be/eeYoXGoh96w

# 6 380
За непреболедували  със скорошна ваксина е очаквано да се заразят, ако не се пазят.

# 6 381

Четох, четох, правен текст за зелени паспорти в излиянията му не прочетох, освен в заглавието. Само измислени медицински факти.
Естествено, всеки е свободен да вярва на който иска болен мозък. То интелигентността не е задължителна.

Защото е копирано избирателно.

Начало на писмото:

Green Pass изисква разискване, а не спешно приемане.

Пишем, за да се противопоставим на приемането от страна на Парламента на „Зеления пропуск“ (Цифров зелен сертификат, въведен на 17 март 2021 г. с предложение #COM 2021 130) без задълбочен, енергичен дебат.  Въпреки че целта на Зеления пропуск е да улесни пътуването по време на пандемията COVID-19, ние се страхуваме, че ще направи точно обратното: ще задуши пътуванията и човешкото взаимодействие.

Изключително сме загрижени от предложената наредба, която ще засегне всички пътувания в Шенгенската зона, както за европейските граждани, така и за други, изисквайки от хората да докажат получаването на експериментална ваксина или подаването на експериментални тестове.

Предпоставката на предложението е, че то ще предотврати предаването на SARS-Cov-2, но то е на нестабилна научна и правна основа и изисква задълбочен дебат поради причините, изброени по-долу.

Точка 3
Зеленият пропуск е правно недопустим.

Предложените регламенти нарушават основни човешки права, включително права за пътуване, събиране, неприкосновеност на личния живот, свободно и информирано съгласие.  Последните научни изследвания поставят сериозно съмнение относно ефективността на драконовските мерки за ограничаване на разпространението на болестта, включително ограничения за пътуване и мерки за блокиране.

Прилагането на Зеления пропуск ще изисква огромни ресурси без основателни очаквания за успех.  Инвестиции на средства в болници и защити за изложени на риск биха били по-ефективни и икономични.  Най-малкото анализът на разходите и ползите е абсолютно необходим.

Точка 5
Производителите на ваксини не гарантират ефективност или безопасност.

Уважавани белгийски адвокати (линк) наскоро заключиха, че Европейската комисия е освободила от отговорност и гаранции производителите на ваксини против COVID-19.  Предвид липсата на доказателства за безопасност или ефективност, производителите изненадващо отказват да гарантират нито едното, нито другото.  Държавите-членки и в крайна сметка електоратът ще поемат тежестта на обезщетяването и грижите за жертвите на нараняване с ваксини.

Точка 6

Недостатъчна гаранция за поверителност на данните.

Въпреки че в предложения регламент се посочва, че държавите-членки ще защитават медицинските данни, тези данни могат да се използват за дискриминация на лица в нарушение на основните права и свободи.

Точка 8

Има риск зелените пропуски да станат постоянни без надлежно обмисляне.

Въпреки че Парламентът счита регламента за Зеления пропуск като временна мярка, едва ли ще бъде така.  Такива ограничения обикновено стават постоянни, което прави необходимостта от силен дебат по-важна.  Може ли по-късно да се изискват повече ваксини по Зеления пропуск?  Защо генералният директор на Световната здравна организация трябва да има властта да взема решения относно тях?  Дългосрочните последици от Зеления пропуск изискват обсъждане.

Точка 9

Европейският парламент трябва да поддържа европейските ценности.

Твърде често от началото на пандемията на коронавируса, вместо върховенството на закона, властват числа.  Малки групи от експерти, тълкуващи числата, са определили политика вместо демократичните законодателни органи и гражданското общество.  Числата и изследванията са твърде често съобразени, за да обслужват тези, които ги произвеждат.  Европа не може да процъфтява, ако разчита на математически модели, като изключва човешките модели.  На Парламента е поверено да отстоява демократичните ценности.

Моля, вземете под внимание точките по-горе и изисквайте открит дебат и анализ, преди да предприемете по-нататъшни действия по Зеления пропуск.

# 6 382
  • София
А има ли изобщо предложение за зелени паспорти в ЕС?

# 6 383
# 6 384
А има ли изобщо предложение за зелени паспорти в ЕС?
Има разбира се и ще е глобално изискване за пътуване:
Will travel be possible this summer with the EU's Digital Green Certificate?

# 6 385
  • София
Пише, че не става въпрос само за ваксини, а дали си ваксиниран или преболедувал. Във втория линк пише, че може да е и за скорошен ПСР тест.
Та не е само за ваксини. Поне засега, ще видим.
Така или иначе - ваксини няма за всички, а имунитетите не е ясно колко са трайни и в двата случая...

# 6 386
  • София
То пък какъв ли % европейци ( особено активно пътуващи) ще имат две дози до лятото, не знам...
 Аз все пак си мисля, че ДГ не се оказаха толкова голям проблем, те работеха цяло лято и не е имало повишаване н, тръгнаха учениците и лека по-лека започнаха да се увеличават случаите. Малките деца по-рядко боледуват ли, по малко-пренасят ли, не знам.

# 6 387
И аз така мисля, Фани.
Ако се тества повече и всички починали са с доказан КОВИД, смъртността ще е още по-висока.
И да, и не. Много хора не стигат до болниците и се самоизлекуват в къщи. Например едно семейство, мои приятели, не си правиха тестове, но се бяха изолирали напълно.
Вероятно малка част умират в домовете, недиагностицирани.
Разликата в процентите не е голяма, едва ли може да се заключи, че промилите значат много. Но, за съжаление, предстоящите 3-5 седмици твърде вероятно да увеличим значително загубените животи.

# 6 388
С тези зелени паспорти няма ли само да е улеснено пътуването? В смисъл без ПСР, без карантини, а не забранено без него.

# 6 389
И аз така мисля за зелените паспорти, че ще улесняват пътуването.
А идеята е за безопасност все пак.

Общи условия

Активация на акаунт