COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 334 136
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 6 795
С други думи ваксините ще пазят от тежко протичане в някакъв много висок процент, което в последствие ще разберем колко е, но със сигурност няма да бъде 100%, защото такива ваксини в човешката история няма и го казвам това, защото утре ще се появи някой и друг случай на тежко протичане след ваксина и ще почнат пак драмите от типа "ама какво става бе"...
Много полезен пост, благодаря.
Разбирам, че е кофти да си в един от най-засегнатите браншове, но това останалата икономика да работи може да ти е единствено от полза. Колкото повече работещи, толкова повече постъпления в хазната, толкова повече помощи, толкова по-малко нуждаещи се от тях, толкова по-бързо възстановяване, когато нещата най-накрая приключат. Но не, като ние няма да работим и вие няма да работите. Ами съжалявам, но няма как да им съчувствам на такива. Цялото им поведение е убийствено и самоубийствено.

Помощите са козметични или ги няма. Затова хората недоволстват.
Ето, и Нова писа, последни по усвоени средства за подпомагане.
В крайна сметка, бедността е не по-малко плашеща от Ковид.

# 6 796
С повече ковид по-богати ли ще станем?

# 6 797
  • София
С повече ковид по-богати ли ще станем?

Някои хора да, но това е друга тема Simple Smile

# 6 798
Във всеки случай е по-добре здравите и работещи да не се вкарват насила в мизерия, това няма да облекчи ничий живот, нито ще възстанови нечие здраве. Мисълта ми е, че не е ок да се упрекват обикновените хора, на които е забранено да работят, а не получават никакви обезщетения от българската държава. Или ги получават козметично и с огромно закъснение.

# 6 799
Не би трябвало да се умира от ваксина. Мен ме успокоява това, че е направена по позната технология - ваксините срещу грип са на същия принцип. Те даже предпазват доста по малко - към 50-60%, но откакто баба се ваксинира с нея не е боледувала изобщо и като цяло сме много доволни.
Това не е вярно. Ваксината за грип е направена по старата и добре позната технология - убити, естествени грипни вируси се вкарват в тялото, то ги открива и произвежда антитела.
Сегашните ваксини нямат нищо общо с добрите, стари грипни ваксини. Сегашните използват някакви изчанчени методи на ГМО вирусни вектори от шимпанзета и напълно непозната досега и неизползвана широко РНК технология. В момента новите  технологии се изпитват върху хората с тези ваксини.
Имах предвид Астра Зенека, после се редактирах. Тя е векторна ваксина, ползван е умъртвен вирус от шимпанзе. Противогрипните ваксини също са векторни, ползват умъртвен инфлуенца вируса.

Уейв, и това не е вярно, мила-)))
Прочети, провери. Векторни ваксини има досега срещу Ебола, и може би някои строго специфични вируси. С векторни ваксини ваксинираме домашните си любимци (кучета).
Астра Зенека -векторна ваксина - съдържа аденовирус от шимапнзе, безвреден за човека, модифициран, с който до клетката се пренася част от кода (терминологията ми може и да не е съвсем точна) на ковид, за да изработи тялото ни тела.
Спутник - векторна ваксина - съдържа 2 човешки аденовируса (в двете дози по 1). Джонсън - векторна - с човешки аденовирус и те процедират.
Китайската ковид ваксина- Синовак, индийската Коваксон, са с Инактивиран вирус. Грипните ваксини НЕ са векторни, а с Инактивиран вирус.
В този смисъл, за обикновените хора като нас, АЗенека си е толкова нова ваксина, колкото и РНК ваксините. Аз поне не съм си слагал векторна ваксина досега.
Прав си, те са на сходен принцип, но все пак не е същото и не са векторни.

# 6 800
  • София
А какъв е смисълът да затвориш нещо, а друго не? За вируса питам, не за икономика.
В студията и салоните служител и клиент са на много близко разстояние. За мен това са едни от най-опасните места.

Смисълът е, че на някои места за един час ще се заразят 100 човека, на други - 3. Ако ще затваряме всичко, трябва да ни затворят по къщите за 3 месеца като в Китай, да го изчистим и после як контрол и тестване. Е да, ама изпуснахме момента, нямаме вече пари, а и нали ние така не можем, било фашизъм, не знам си какво, не знам си що. Еми хубаво, значи търсим баланс. Колко може да е отворено и заразата да е в поносими граници. Края на миналата година успяхме. После юруш всичко да отваряме. И сега яко болни и всичко затворено. И какъв е смисълът?

# 6 801
  • на пъпа на Златията
а накрая да отидеш за ваксина доброволно и да си заминеш от нея.
Поправка - не си заминаваш от ваксината, това е невъзможно. Заминаваш си от ковид, с който си се заразил около поставяне на ваксината. УК-ският щам, който върлува в момента, е много по-заразен и при толкова много случаи вероятността да се заразиш е много по-голяма.

Да припомним ли дефиницията на CDC - напълно ваксиниран - две седмици след втората доза. С втора доза в България в момента са към 80 хиляди души - мааалко над 1% от населението.

И още една допълнителна поправка. Умираш от акъла си.
Българският народ има една  поговорка. 'Учено  ,па шашаво."
 Кратко и ясно. На какъв език трябва да ни се говори  за да разберем някои неща. Особено пък журналистите . Те не могат една информация да предадат с  прости изречения . Справка ,   вчерашната новина за дома в Опанец .  .
Абсолютна деградация на разума.

# 6 802
  • В заешката дупка
Не може да се живее отвори-затвори при наличие на ваксини. Затварянето няма смисъл ако няма масова ваксинация.
Бихте ли ваксинирали децата си в този ред на мисли?

Да. Тианейджъри са. Но изчаквайки си реда след като всички по веригата на приоритетни се ваксинират преди тях.

# 6 803
  • София
Ангелов разби на пух и прах "прототипа на българска ваксина". Чак на мен ми стана тъжно...

# 6 804
Ако ще затваряме всичко, трябва да ни затворят по къщите за 3 месеца като в Китай, да го изчистим и после як контрол и тестване. Е да, ама изпуснахме момента,
И това, ако го направят всички страни по света едновременно и после никой никъде да не ходи, нито в Занзибар, нито на работа  из фермите в Англия. Всеки да си седи хоум. Невъзможно, нереално. Една година след появата на вируса още не можем да намерим баланс в живота си. Мое лично мнение е, че май само Швеция успява. Сигурно е до манталитет...

п.п. пети ден след игла АЗ съм жива, първи ден втрисане без Т, втори ден ОК, трети ден леко схващане над лявото рамо. Имам автоимунно и се смятам за нещо като експеримент Wink

# 6 805
https://novini.bg/bylgariya/ikonomika/653192
И това ако не малоумие....Направете магазина от 500 на 300 квадрата ,па работете ....Мерки да видиш....Ето затова говорех....Просто се затварят нехранителните и толкова....

# 6 806
Брифингът не беше свършил, но го спряха по Нова. По БНТ винаги го дават целия, а сега дават заключителното заседание в парламента.

# 6 807
Трудно се балансира нещо, което расте експоненциално и резултатите от живота с вируса меко казано не са добри, но няма какво да се оплакваме, хората са казали на каквото си постелеш, на това ще легнеш. Няма нужда сега да посочваме колко дълъг локдаун ще ни е нужен, за да поставим вируса под контрол, да сме мислили, когато това беше лесно и на 1 ръка разстояние, но тогава зорът беше да се отваря всичко бързо, без да се довърши започнатото докрай, без да се изгради система за контрол и т.н.

# 6 808
  • София
Брифингът не беше свършил, но го спряха по Нова. По БНТ винаги го дават целия, а сега дават заключителното заседание в парламента.

Нова и bTV винаги го прекъсват, не знам по какво усмотрение решават, че след определен момент вече не е информативно и интересно. БНТ винаги го дават, ама днес е по БНТ 2, даже в момента говори Мутафчийски...

# 6 809
Ангелов разби на пух и прах "прототипа на българска ваксина". Чак на мен ми стана тъжно...
Да, много грозно поведение на Ангелов. Не разбирам защо трябва да се саботира работата на българските учени, явно и там се води предизборна война. И няма значение, че се правят опити за създаване на крайно необходим и може би добър продукт. Тъжно.

Общи условия

Активация на акаунт