COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 311 001
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 7 920
На Дизраели приписват лафа: “Лъжа, голяма лъжа и статистика”, сигурен съм, че го знаеш. Особено се прилага напоследък.

# 7 921
И като как точно имунизиран ще предаде вируса? Освен да си топке ръцете в някоя каца с вирус и ти да му оближеш ръцете! Несериозно е! При навлизане на вируса в кръвообращението имунните тела го убиват! Или да си го влачи в носа и той там да си кюта... до второ пришествие?!

# 7 922
  • София
Могат, но в много по-слаба степен с надежда да е направо никаква.

# 7 923
Papi6, погледнах предишните 2-3 страници, но не виждам откъде е цитатът. Има ли линк към такава статистика за Израел?

Ето го с линка

Явно Pfizer не са 100%  ефективни срещу хоспитализация и тежко протичане. В Израел към момента 11% от хоспитализираните са хора,  получили и двете си дози ваксина. От тези, които са на апаратна вентилация също не малък процент са с приключена ваксинация - 8%.
Не в ясно тези бройки хоспитализирани как се отразяват на 100-те % ефективност, защото може да е съвсем малко отклонението (например 99,5% вместо 100%).
https://www.bgonair.bg/a/4-world/221627-izrael-s-novi-polozhitel … po-malko-zarazeni

# 7 924
  • Пловдив
Нов вариант на коронавируса е идентифициран от учените в Университета в Лиеж в Белгия.
Вариантът е идентифициран и в България, Франция, Великобритания, Ирландия, Германия, Португалия, САЩ, Сенегал и Нидерландия .
Все още не е ясно дали B.1.214.2 е по-заразен или по-тежък.
Новата мутация на коронавируса се присъединява към поредицата от други, открити по целия свят - южноафриканския, британския, нюйоркския, калифорнийския,германския щам, бразилските варианти и др.

https://dnes.dir.bg/obshtestvo/otkriha-nov-variant-na-covid-19-v … e-e-i-v-balgariya

# 7 925
За първи път чувам за германски щам. Сега и български. Няма лошо. Явно всякакви ще има и ще трябва да се ваксинираме два пъти годишно, ако има с какво.

# 7 926
  • Пловдив
За първи път чувам за германски щам. Сега и български. Няма лошо. Явно всякакви ще има и ще трябва да се ваксинираме два пъти годишно, ако има с какво.

Само за уточнение - не пише , че е български, а че е засечен и в България.

# 7 927
Да ви развеселя Simple Smile
По служебни причини доста често съм в сайта Reopen Europа eu - https://reopen.europa.eu/en/map/BGR/5001
В раздела за актуална епидемична обстановка има опция да се избере конкретен регион в България.
В английската версия на сайта регионите са подадени като: Severen Tsentralen, Severoiztochen и т.н. Ами да са учили езици...
Скрит текст:

# 7 928
сега ми попадна и един preprint (дано Adventurer да не го е пускал вече Simple Smile с направено изследване и сравнение в UK за средните стойности при АЗ и Пфайзър след първа доза /а и втора/ при ваксинирани и съответните разлики, ако има такива спрямо хора, които са и боледували и ваксинирани

Цитат
Results Vaccine uptake was 80%, but less in lower-paid roles and Black, south Asian and minority ethnic groups. 3570/3610(98.9%) HCWs were seropositive >14 days post-first vaccination and prior to second vaccination, 2706/2720(99.5%) after Pfizer-BioNTech and 864/890(97.1%) following Oxford-AstraZeneca vaccines. Previously infected and younger HCWs were more likely to test seropositive post-first vaccination, with no evidence of differences by sex or ethnicity. All 470 HCWs tested >14 days after second vaccine were seropositive. Quantitative antibody responses were higher after previous infection: median(IQR) >21 days post-first Pfizer-BioNTech 14,604(7644-22,291) AU/ml vs. 1028(564-1985) AU/ml without prior infection (p<0.001). Oxford-AstraZeneca vaccine recipients had lower readings post-first dose compared to Pfizer-BioNTech, with and without previous infection, 10,095(5354-17,096) and 435(203-962) AU/ml respectively (both p<0.001 vs. Pfizer-BioNTech). Antibody responses post-second vaccination were similar to those after prior infection and one vaccine dose.

Conclusions Vaccination leads to detectable anti-spike antibodies in nearly all adult HCWs. Whether differences in response impact vaccine efficacy needs further study.

https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.03.21.21254061v1.full-text

P.S. Лили го е пуснала преди мен, съжалявам Simple Smile

# 7 929
Да, при първата доза се стимулира клетъчния имунитет, при втората "атака" се очаква и антителата да скочат и те обикновено се мерят 2 седмици след втора доза. За прекаралите вируса 1-вата доза от ваксината е все едно бустърната (втора) доза.

# 7 930
Понеже Ladybird днес попита няма ли  държавно решение относно употребата на АЗ, вместо всеки поотделно да решава какво да прави, сега министерството на  здравеопазването реши, АЗ да се ползва в Германия само за хора над 60 години.

https://www.tagesschau.de/

# 7 931
Да, при първата доза се стимулира клетъчния имунитет, при втората "атака" се очаква и антителата да скочат и те обикновено се мерят 2 седмици след втора доза. За прекаралите вируса 1-вата доза от ваксината е все едно бустърната (втора) доза.
Не видях в изследването да има данни какво става след втора доза при преболедували. И въобще, в чужбина преболедувалите ваксинират ли ги и с двете?

# 7 932
Германия спира АЗ за хора под 60, не 55. Горната граница по принцип е 69 години за АЗ в Германия, така че засега ще ваксинират само хора между 60 и 69 години с нея.

"Според решението на здравните министри, федералните провинции могат свободно да включват 60-69 годишните в кампаниите си за ваксиниране с продукта AstraZeneca."

https://www.butenunbinnen.de/nachrichten/politik/astrazeneca-imp … pfehlung-106.html

Последна редакция: вт, 30 мар 2021, 23:52 от Анонимен

# 7 933
Какво става в Гърция? При всички мерки, направо домашен затвор--близо 4500 заразени в Гърция.. Не ми е ясно какво става там.
Гърция тества яко - тези 4340 днес са от 66 000 теста! Нашите 4500 са от 19 500 теста...И, докато там са уплашени и се чудят какво мерки да въведат още, ние сме "пей сърце" - разпускаме мерките на такива цифри заразени и починали. Сериозно, не мога по никакъв начин да го проумея..сигурно целия свят ни се смее на безумието, което се случва в държавата ни.

# 7 934
  • в страната на чудесата
Ми нека ни се смее светът. В тези тъжни и отегчителни времена е хубаво да има хумор...

Общи условия

Активация на акаунт