COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 310 899
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 8 100
Какъв народ сме не знам. Чета пак въпроси за Джъмбо във фейсбук : дали ще отварял от утре ? Без Джъмбо явно трудно се живее. Как съм оцеляла без него година и повече не ми се мисли. Жизненоважен е явно Джъмбото.

# 8 101
  • София
Те пък тия от Жжжъмбо така ли не успяха да си направят онлайн магазин? Що за история...
Това за ваксината на Pfizer и децата между 12 и 15 години са много обнадеждаващи новини. САЩ имат амбицията до есента и новата учебна година да са подхванали и ваксинацията на тях.
Въобще, светът бавно, но сигурно върви към по-светли времена. Само ние гледаме след процесията и се чудим да я последваме ли, или не. Ха дано дойдат повече ваксини, че всеки ваксино-спец да се набоде с каквото му душа иска.

# 8 102
Всеки с нещо на раменете си ще забрави в близките десетина дни и за джъмбо и за мъмбо.
В момента навлизаме в окото на бурята, опс на вируса...
Хората трябва да ограничат дори и посещенията в хранителни магазини, доколкото е възможно.
При това разпространение в момента над 1000 на 100 хиляди в големите градове, си наложете сами карантина.
Аз лично не мисля и в парковете да ходя в близките 2 седмици.

# 8 103
Ми нямат ли паркинги тези Джъмбота, значи?!?
Така са нужни на населението!
Щели да прoдават отвън. Как иначе китайските боклуци са жизненоважни са много хора като гледам.

Стана ми интересно - как по-точно ще продават отвън, след като нямат онлайн магазин?!

Разбирам онлайн да си напълниш кошницата и само да отидеш до магазина, за да си вземеш поръчката отвън, но сега не разбирам как ще продават отвън - ще изкарат всички стелажи отвън или как ще си избираш артикулите?

# 8 104
  • София
Айде сега и от вкъщи да не излизаме... Всичко трябва да е в рамките на разумното, иначе психически нищо няма да остане от нас.

# 8 105
  • Под сянката на разлистените кактуси
Хората с риск от тромбоза мисля, че в пъти повече трябва да се притесняват от Ковид, отколкото от ваксината.
Но положението по отношение на информацията е скандално вече. Преди малко бях на рутинни други изследвания и подпитах в лабораторията ваксинирали ли са се, а жената на рецепция каза, че не, защото не е раждала още...
Нямам какво повече да кажа.

За информацията - в момента при нас тече кампания "Запретни ръкави, Аризона". 30 сек клипче, появява се губернатора, демонстративно си сваля маската и благодари на ваксиниралите се вече аризонци, уверява ххората, че ваксината е ефективна и безопасна и призовава всички да изпълнят гражданския си дълг. Върти се постоянно по всички аризонски канали. Губернатора ни малко з@дник си пада, но има попадения отвреме-навреме

# 8 106
  • София
Пюр, има гише на входа на магазина, казваш какво искаш и служител ти го изнася. Поне това видях пред магазин за техника днес.
В оня хамбар Джъмбо не знам как би станало.

# 8 107
  • Vildbjerg,DK
Тук докато бяха затворени магазините, можеше да поръчаш онлайн през сайта и после да си го вземеш в рамките на два часа или съответно да го получиш с доставка. Удобно беше, защото не всичко се намираше в магазините за хранителни стоки.

# 8 108
Скрит текст:
Не разбрах защо спират Астра за по-млади хора?
Защо по-възрастните не са рискови за тромбози? Thinking

За момента не е изяснена цялата етиология на случаите, но изглежда, че тромбозите засягат основно хора под 60г и то жени. В Германия от 21 случая, 19 бяха сред жени и само 2 сред мъже. Последното, което знам, е, че подозират евентуална връзка с противозачатъчни (но това все още е чиста спекула).

Няма нищо странно  - Германия изначално даде разрешение за използване на ваксината на АЗ за хора под 65г, защото според тях данните за ефективността на ваксината над тази възраст не са достатъчни.

Та много ясно, че нямат наблюдение в/у ваксинирани с АЗ над 65г. Това обаче не дава никакво основание да се правят изводи, че тромбози има само при млади - те просто не са ваксинирали възрастни......

Изобщо всичките "заключения" са..... научни....

Много са си научни заключенията. Специално този вид тромбоза се среща предимно при жени на 30-40 год. възраст, също така влияние имат хормонални фактори. Така че е абсолютно логично в Германия да има случаи, а във Великобритания не(поне все още не). Също така е и логично да я спрат за хора под 60г. Да не мислите, че хвърлят боб учените като взимат решения?

# 8 109
Говорих днес с близка позната, която е еврейка и живее в Израел. Тя направо ахна и се възмути, когато й казах какво става в България. Каза ми, че в Израел  почти всички вече имат ваксината, има малък брой хора, които са против ваксината, само защото не вярват, че има заболяване .. Тя се ваксинирала, също баща й, брат й, приятеля й, сестрите й, съседите .. Всички. Казва, че ваксината е добра, имали по-малко болни хора, имали и по-малко смъртни случаи ..После добави, че там в Израел, започвали да се връщаме към нормалния живот вече. Явно всички, което четем и излиза като информация за Израел е вярно.
Израел днес са свалили броя активни на 7800, последно толкова "много" са имали на 30 юни, 28 април и 5и април 2020... За 2 дни имат общо 4 (четирима) починали.

# 8 110
  • Bristol
Много са си научни заключенията. Специално този вид тромбоза се среща предимно при жени на 30-40 год. възраст, също така влияние имат хормонални фактори. Така че е абсолютно логично в Германия да има случаи, а във Великобритания не(поне все още не). Също така е и логично да я спрат за хора под 60г. Да не мислите, че хвърлят боб учените като взимат решения?
Във Великобритания започнаха ваксинацията с медицинския персонал, работещите в домове за възрастни и възрастни хора и после добавиха над 18 години със здравословни проблеми. Така че много млади няма ваксинирани, освен ако не са медицински персонал или със сериозни здравословни проблеми. Точно започнаха да ваксинират хора под 50 години без здравословни проблеми, когато се появи проблемът със забавяне на доставката от Индия и спряха ваксинацията на хора под 50, сега наблягат само на горните групи първа ваксина, ако има останали и реваксинация.

# 8 111
Тук докато бяха затворени магазините, можеше да поръчаш онлайн през сайта и после да си го вземеш в рамките на два часа или съответно да го получиш с доставка. Удобно беше, защото не всичко се намираше в магазините за хранителни стоки.

Тук в Швеция хранителни и нехранителни магазини и молове никога не са затваряли, но всички много набързо въведоха Click and collect, дори и хранителните магазини, за да се намалят тълпите в магазините, както и рисковите групи да не се бутат в магазините. В моя квартал има няколко големи хранителни магазини един до друг, които монтираха или до самия вход или отвън едни огромни шкафове, които се отварят с код, който предварително си получил като смс след направената поръчка - някои шкафове поддържат минусови температури, други за охладени продукти, и трети без температура. Можеш да си поръчаш всякакви продукти - замразени, охладени и да отидеш да си ги вземеш извън магазина, без да влизаш вътре.

Ето как изглеждат - разделени са охладени, замразени продукти и т.н., съответно поръчката ти е разпръсната в няколко шкафа

Скрит текст:

# 8 112
Ваксинирах се с А.З. вчера в 11сутринта. Лекарката каза че не е засегнала вена или кръвоносен съд и нямало проблем. Походих 1 2км до вкъщи и легнах. Цял ден нищо. В 1 сутринта реших да лягам да спя вече спокойна. Още щом легнах получих средно силно втрисане, взех да треперя и ми стана студено. Всичко продължи 10 15мин, взе да ме отпуска бързо и се затоплих. Не успях да спя само. Днес имах леко главоболие 2 3 часа, пих беналгин и бързо ми мина. Днес към 17ч вече и на ръката нищо не усещам, имах лек дискомфорт като я движех. Добре съм, успех на всички и бъдете здрави

# 8 113
Аз пазарувах така от Практикер, поръчах нещата онлайн и отидох да взема готовата поръчка на място от магазина.
А хранителни продукти пазарувам предимно онлайн от Хит, много съм доволна, и сайта и обслужването са на ниво. В момента имат кампания, като поръчаш един път и след това всеки следващ получаваш код за безплатна доставка. Това за София.

# 8 114
България е една от петте страни
членки, които могат да получат
общо 2,86 млн. „ваксини на
солидарността“ на „Пфайзер“ и
„Бионтех“. Предложението е на
португалското председателство на
ЕС, а за него съобщава изданието
„Политико“.

https://www.24chasa.bg/novini/article/9664201
Което е унизително. Имахме пари да си ги купим, бяха ни предложени, но някой реши да мине тънко.

Общи условия

Активация на акаунт