COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 327 941
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 8 550
  • София
Като коментирате конспирации около бройките,аз не знам манипулират ли ги,но е факт,че хиляди хора няма да могат да гласуват.Майка ми е положителна от вторник,съответно всички живеещи с нея,а записването за мобилна изборна секция е било до сряда.Тя ошашкана не е мислила за това първо,та да бърза да се запише навреме.И сега се оказва,че положителните от тази седмица изобщо нямат шанс да гласуват.

Според Избирателният кодекс гласуването е задължително. В момента няколко юристи подготвят жалба. Дори се говори, че заради ограничаване правото на глас на карантинираните  след 31.03., което е съвсем официално е възможно да се жали резултата от изборите в Страсбург.

# 8 551
Скрит текст:
Интересно ми е тези редки тромбози от какво са се предизвиквали преди появата на ваксината АЗ, защото те не са нещо ново и невиждано.

Затова в Нидерландия няма безброй новини за тромбози по медиите, тъй като по принцип стотици хиляди са получавали това всяка година преди ваксината.

Е , дойдохме си на думата. Как се отчита по другите държави и как при нас.
Аз съм сигурна че при нас се отчитат повече хора  починали с ковид отколкото в другите държави .
И за това  в УК  в началото не се е изпробвала и не се препоръчваше ваксината за възрастни хора .
Скрит текст:
Дали при тях са по малко тромбозите отколкото  при по младите?  За това и при нас  се препоръчваше при лечението  кръворазредителни препарати . При другите дали са им препоръчвали и пиели ли са?? Тук ни е настолен  аспирин протекта .

Това въобще, ама хич не е вярно. В UK първо се ваксинираха най-възрастните и най-болните.

# 8 552
  • Бургас
Габито, този линк го дадох за да покажа, че не е съвсем ясно каква точно е нормалната честота сред популацията. А нормалното в Германия например може да не е  нормалното в други части на света и т.н. Първите 5 случая във Великобритания пък са само на мъже.
Според мен и без научни публикации е ясно, че честотата би се увеличила, не просто защото сега има повече случаи, а защото сега в рамките на къс период е по - лесно да се докаже, ако се търси разбира се. Техника, натрупани знания, тестове, достъп до специалист.
Едно е да подозираш определено състояние и да има утвърден стандарт и техника за търсенето му, друго е изобщо да не ти дойде на ум, защото е 1 на милион.

Не разбирам и защо търсим преди ковид. Вече никога няма да има преди ковид и нищо не пречи след ковид тези състояния да са в пъти повече, ако има връзка. Защо ми е да ми сравняват честота преди ковид vs след ваксина? Все едно догодина ще се върне преди ковид.

# 8 553
Ето още едно проучване от Австралия, което показва по-голяма честота от 16 на милион

https://www.researchgate.net/publication/295594674_Cerebral_veno … ation-based_study

В описанието пък се споменава проучване от Нидерландия, което също показва по-голяма честота. Така че нека оставим специалистите да го разнищват.

Тези, които са спряли ваксината не са го направили, защото са установили категорична връзка, това е важно да се подчертае, а като предпазна мярка срещу потенциален риск.

# 8 554
Като коментирате конспирации около бройките,аз не знам манипулират ли ги,но е факт,че хиляди хора няма да могат да гласуват.Майка ми е положителна от вторник,съответно всички живеещи с нея,а записването за мобилна изборна секция е било до сряда.Тя ошашкана не е мислила за това първо,та да бърза да се запише навреме.И сега се оказва,че положителните от тази седмица изобщо нямат шанс да гласуват.

Според Избирателният кодекс гласуването е задължително. В момента няколко юристи подготвят жалба. Дори се говори, че заради ограничаване правото на глас на карантинираните  след 31.03., което е съвсем официално е възможно да се жали резултата от изборите в Страсбург.
Може и това да е основната цел на занятието.Да се жалят резултатите.

# 8 555
И вие как предлагате карантинираните да гласуват, като са десетки хиляди и само в събота ще има няколко хиляди нови...
Може би най-добре е в неделя да няма карантина и да си ходят кой къде иска и всеки отишъл да гласува да си прави компания с карантинирани.
Това е риска да се правят избори по време на пандемия. Няма как за всички подвижни урни и да се знае кой от тях иска да гласува, дали е в състояние да гласува и защо не се е записал ако иска.
Ами тези дето са на апаратно дишане в интензивните, може ли да оспорят изборите и да искат нови, като оздравеят...

# 8 556
Скрит текст:
Габито, този линк го дадох за да покажа, че не е съвсем ясно каква точно е нормалната честота сред популацията. А нормалното в Германия например може да не е  нормалното в други части на света и т.н. Първите 5 случая във Великобритания пък са само на мъже.
Според мен и без научни публикации е ясно, че честотата би се увеличила, не просто защото сега има повече случаи, а защото сега в рамките на къс период е по - лесно да се докаже, ако се търси разбира се. Техника, натрупани знания, тестове, достъп до специалист.
Едно е да подозираш определено състояние и да има утвърден стандарт и техника за търсенето му, друго е изобщо да не ти дойде на ум, защото е 1 на милион.

Не разбирам и защо търсим преди ковид. Вече никога няма да има преди ковид и нищо не пречи след ковид тези състояния да са в пъти повече, ако има връзка. Защо ми е да ми сравняват честота преди ковид vs след ваксина? Все едно догодина ще се върне преди ковид.

Ако не се види "преди" и "след" - как ще се открият разликите?

# 8 557
Така е, но е хубаво да помним, че става дума за нещо много рядко при всички положения, дори да има връзка и реално да има увеличение на случаите.

# 8 558
  • София
Ами недомислено е да има срок за подаване на заявления за карантинирните просто. Можеше да се измисли по друг начин. Така само се усложняват нещата и се възпрепятстват хората. Сега забелязах в сайта на ЦИК и условията за гласуване в друг град. Е, оказа се, че не можеш, ако нямаш постоянен или настоящ адрес там. Тоест, ако си в командировка или почивка - греда. Хайде, в условията на пандемия, да кажем, че тези случаи са по-малко, ама това са си правила явно от край време.

# 8 559
  • Бургас
Скрит текст:
Скрит текст:
Габито, този линк го дадох за да покажа, че не е съвсем ясно каква точно е нормалната честота сред популацията. А нормалното в Германия например може да не е  нормалното в други части на света и т.н. Първите 5 случая във Великобритания пък са само на мъже.

Ако не се види "преди" и "след" - как ще се открият разликите?
Качествени разлики биха били доказани само ако:
- преди ковид са "търсили" и изследвали със същото усърдие суспектни състояния. Съвсем възможно е един инсулт последван от смърт да не е бил просто инсулт, но никой няма да го търси какво е било.
- е доказано на 100%, че ковид сам по себе си не води до такива състояния.
Ако при ковид има подобни усложнения и то в дългосрочен план, за какъв дявол ми е да знам какво е било преди ковид. Тъй като преди ковид никога повече няма да го има е добре да информират каква е честотата на тези състояния при прекарали ковид и при ваксинирани. Мисля, че картинката ще е съвсем различна.

# 8 560
Ами аз го предлагам много лесно.
Изкарва се урна в двора, където има полицай да я охраняват. Позволява се на карантинираните да отидат от Х часа до Х часа да упражнят вота си. Все пак повечето секции са на пешеходно разстояние. Не се позволява струпване, създава се организация по времето на гласува на тези хора те да минават през отделен вход в двора, или се спират другите гласуващи.
Не може да отнемеш правото на глас на всеки, имал нещастието да се разболее или да е контактен за тези три дни.
Не е толкова трудно да се изкара една урна отпред, за да може всеки, който има право да упражни вота си.
Да не говорим, че поначало беше добре да се направи такава организация, а не да се бутат хората като овце по стаите.

# 8 561
Скрит текст:
Да добавя нещо за австрийския четвърти локдаун, което се оказа изненада за много хора. Всички магазини могат да работят на принципа click@collect. Вчера взехме цветя, както и книги по този начин, днес ще ни докарат един домакински уред - тоест само влизането физически в магазин не е разрешено. Ако магазинът няма онлайн шоп (цветята), може букетите да се огледат на тротоара.

Иначе положението последните дни сред младежите заради топлото време виждате на снимката долу - като по поръчка захладня. То и аз излизах, въпреки патерици, беше чудесно за разходка. Е, не се набутах в тълпата, естествено, но аз никога не съм обичала такива места тип "дупе до дупе".

Скрит текст:
ПП Видях, че за тромбози е ставало дума. Противозачатъчните например са голям проблем - по закон тук се дават само срещу кръвно изследване на тромбоцитите. Не можеш да получиш такова без изследване. Освен това има забранени, както например Диане 35. Според мен жени, които взимат противозачатъчни, са по-склонни на такива усложнения.

В темата постоянно се изтъква аргументът, че ето, в някои страни има много по-строги мерки, отколкото при нас, пък случаите им растат, затова с мерки или без, все тая.
Тази картинка е неоспоримо доказателство, че да, растат, ако не се спазват.

Ли Лу, можеш ли да кажеш по-подробно какви са при вас санкциите за неспазване на карантинните мерки?

# 8 562
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Предлагам ние да гласуваме в събота, карантинираните в неделя, за да са все пак след здравите. Т.е да се гласува два дена

Представям си какви опашки ще са през два метра...километрични

# 8 563
в Щатите как го направиха,гласуване по пощата!
Когато има желание,има и начин!Тука първото липсва.За урни на открито също е вариант.Както карантинираните излизат за изследвания с разрешение на рзи,така и за гласуване може.

# 8 564
Хора, добро утро.

Днес е Good Friday при нас в Англия.

Не знам дали някой е дал линк по-назад в темата (прегледах набързо и не видях). Днес най-обсъжданата тема във Файненшъл Таймс са нови 25 случая на blood clots.

Link:https://www.ft.com/content/2e52a5b0-29b9-4c7e-8cfb-97bf8edea865

Платен достъп. Коментарната секция, както обикновено, е много интересна.

Аз съм вече 2 седмици ваксинирана и врата ми е още много стегнат. Все още имам болка в рамото на мястото на ваксиниране и не мога да спя на тази страна. Единственият начин да се върна в "нормална" форма е машината ми за гребане. След около час гребане врата ми се раздвижва отново. Дано, дано този проблем скоро да изчезне!

Общи условия

Активация на акаунт