COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 331 322
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 8 745
Хора, търся колективен бг-мама акъл. 6 седмици след АЗ нямам антитела (тест Abbot, 9 при референтни 50). Мисля да ходя утре да си слагам втората, че дано да почна да правя някакви. Какво мислите?

Как понесе първата доза, имаше ли реакция?
Нали трябва и двете да се сложат, може още да е рано.
То и след боледуване се чака поне 40 дни за тест за антитела.

# 8 746
  • София
Ники, при британския щам, пишат, и по-малка доза инфекция е достатъчна.

Последна редакция: пт, 02 апр 2021, 20:40 от Ronald

# 8 747
Бърди, без да претендирам че моят съвет ще е смислен, аз бих изчакала до десет седмици за втора игла (то аз така и ще направя де). Първо може да е смотан тестът, второ да имаш друг вид имунитет, трето антителата да ти хвръкнат до небето следващите седмици....варианти разни.

# 8 748
Бърди, с личния лекар бих обсъдила кога да бъде втората доза.

# 8 749
Хора, търся колективен бг-мама акъл. 6 седмици след АЗ нямам антитела (тест Abbot, 9 при референтни 50). Мисля да ходя утре да си слагам втората, че дано да почна да правя някакви. Какво мислите?
Мислим, че е излишно да се притесняваш за тези антитела а както по-горе посочиха по-важни са Т-клетъчните имунни отговори които са добре представени при всички известни ваксини.

# 8 750
Ники, при британския щам, пишат, и по-малка инфекциозна доза е достатъчна.
Това ме притеснява, защото наистина инфекциозната доза при британският е по малка, за това говореше и Кантарджиев, но съм оптимист, че това няма да затрудни контрола над вируса през пролетта и лятото, че маски на закрито + силата на отворените прозорци ще са достатъчни да не направи нови големи поразии и тежки вълни. Защото да британеца се показа като много силен из Европа където масово се разпространи, но не сме го видяли в пролетно-лятна обстановка, убеден съм че там ще е доста по слаб.

# 8 751

Ген. Мутафчийски: След втората ваксина имам протективна доза антитела и много добър клетъчен имунитет

Преди една седмица ген. Мутафчийски си постави и втората доза ваксина на "Пфайзер". "Включих се доброволно в едно проучване към Националния център по заразни и паразитни болести, където се набираха доброволци от ваксинирането, за да се проследи как въздействат ваксините и кога се изгражда имунитет. Около 10-ия ден след първата ваксинация нямах антитела, нито клетъчен имунитет. Към 15-ия имаше съживяване на клетъчния имунитет, но нямаше антитела. След втората доза обаче имам протективна доза антитела - над 77, а трябва да бъдат над 30, за да бъдат протективни. Имам и много добър клетъчен имунитет. Тоест в момента съм защитен и ваксината работи",

https://trud.bg/%D0%B3%D0%B5%D0%BD-%D0%BC%D1%83%D1%82%D0%B0%D1%8 … 1%87%D0%B5%D0%BD/

# 8 752
  • София
Имах реакция, Дева, да.
Успокоих се аз малко де, така се шашнах първоначално.  Емма, личната ми нито ме знае, нито ме познава, не знам дали ме е виждала даже.
С познат лекар говорих, също съветва да си изчакам. При много хора се образували антитела след 2рия месец, затова е добре да си се изчака.

# 8 753
  • София
Бърди, имаш дата за втората доза, не можеш да отидеш, когато си решиш. И защо изобщо си пуска антитела?

# 8 754
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Възможно ли е да си го изкарал преди ваксината и всичко при теб с антителата да е приключило много по- бързо

В смисъл имунитета да е разпознал антигена и да го е унищожил веднага и вече да нямаш антитела

# 8 755
Скрит текст:
А има офиси и без прозорци- само с климатици.
Хванах малко сега предаването на БНТ, трябвало като влезеш да гласуваш да си свалиш маската, за да се види, че си ти. И в другите държави ли е било така? И има ли риск се чудя?🤔 Аз специално няма да гласувам, но ми стана интересно.

Само пред проверявашия паспорта за 5 секунди. Направи шегичка и толкова.
В Нидерландия изборите бяха 3 дена. 80% от населението гласува. Опашки нямаше.
Болни и в карантина можеха да дадат на съседи и роднини билета за гласуване и те гласуваха от тяхно име. 70+ по пощата, но се оказа, че от 130 000 гласа 5% бяха невалидни, заради неспазване на процедурата с плика (можеше да се види кой за кого гласува).
От една страна се влизаше. Стоеше комисията зад пластмасови прегради, с маски. Даваха молив, който не трябваше да даваш обратно.
Това в България, просто не може да се случи.

Бърди, имаш дата за втората доза, не можеш да отидеш, когато си решиш. И защо изобщо си пуска антитела?
Лабораториите и те хляб ядат. Wink

# 8 756
Попитай в темата за ваксините във фейса. Да не би тестът да не е бил правилния?
https://www.facebook.com/groups/vaksini/

# 8 757
Абе и аз бях залетяла да си пускам антитела пет седмици след първа доза, но се спрях навреме. Само ще давам пари и нищо няма да е сигурно.

# 8 758
  • София
Тъжната истина е, че и след изборите (за съжаление като гледам проучванията) нищо няма да се промени. И пак ще ядем доматите (ако има с какво да ги купим) и ще се надяваме на гол късмет. И здравословно и икономически. Жалко.

# 8 759
  • София
Бояна, аз бях от първите на зелените коридори, тогава Окръжна пишеха дата за втора игла след 4 седмици. Това беше преди МЗ да каже за 10 седмици. Така че, реално, нямам дата, ще трябва сама да си я сметна.
Иначе си правих антитела спонтанно, в смисъл бях в Рамус за контролни  изследвания по други поводи. И викам, я пуснете и едни антитела.

Много благодаря на всички, които писахте по казуса ми, кротнах се. Ще си живея все едно гк е нямало. Поне другите ми изследвания бяха супер Joy

Общи условия

Активация на акаунт