COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 331 691
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 9 105
Е колко по-лошо може да стане? Да има несъбрани трупове по улиците като в Еквадор ли? Да, това е доста кофти оптика, но този проблем отдавна беше "решен" с откриване на още и още "легла за умиране".  Да, хората не мрат по улиците, а зад вратите на болниците, наистина голяма "утеха". Все пак качествената медицинска грижа има някакъв стандарт, който не включва тъпчене на пациенти по мазета, столови и по 1 медицинска сестра на не знам си колко интензивни легла.

# 9 106
  • София
Да, но все пак има доста затворени места. Ако всичко се отвори на макс, спрат се хоум офисите и се премахнат маските не ми се мисли какво ще се случи.
Доста чужденци ще искат да почиват на нашето море, но не вярвам държавите им да позволят. Ако трябва като се приберат да плащат за карантина в хотел повече пари от самата почивка, никой няма да дойде.
А, продължаваме да се катерим на горе - вече сме осми в света по смъртност за цялата пандемия, а нямахме първа вълна...
Симидчиев гледах снощи в едно от студията, каза го много ясно, има си алгоритми, научни, как да се постъпва, вижда се държавите как постъпват и докъде стигат. У нас няма стратегия, която да е приложена другаде. Има хаос, който не води до нищо, въпреки привидните ограничения на този или онзи. Преливат болниците, на челните места сме по смъртност, очевидно това с ластика не е ок. Изобщо не ме плаши отсъствието на този ластик, а съм ЗА мерките, мзащото нещата са извън контрол без мерки, както се вижда. И искам детето ми да ходи на училище, да, затова е нужно епидемията да е под контрол.

# 9 107
Е колко по-лошо може да стане?
Дано да не разберем.

# 9 108
  • София
По телевизията на Слави се скъсаха да говорят против мерките, канеха постоянно всякакви противници, омаловажаващи ковид. Явно си заслужава народа Чорбанов с гащите на главата.

Както си заслужава и Ангелов с чувалите и Кантарджиев с ракията, содата, лимоните и доматите.

# 9 109
Е колко по-лошо може да стане?
Дано да не разберем.
https://novini.bg/bylgariya/izbori/655247 Вижте тук - има и по-лоши варианти от сегашния.

# 9 110
За да ходят учениците на училище, трябва да има много по-строги мерки. Пример - Франция, която въпреки всички опити ги спря май за месец. А там всички освен най-малките бяха постоянно с маски.

# 9 111
  • София
За да ходят учениците на училище, трябва да има много по-строги мерки. Пример - Франция, която въпреки всички опити ги спря май за месец. А там всички освен най-малките бяха постоянно с маски.
Разбира се, че ги спряха. Ние също не бива да ги пускаме точно сега. Разликата е, че в повечето други ходиха на училище досега. Британците ги спряха по Коледа, но преди това, а и сега след ваканцията им ще си ходят. У нас за някои е цяла година ДО, с някакви малки прекъсвания. И отгоре на всичко се омазваме за втори път и то още по-жестоко. Аз съм привърженик на мерките и то до степен тук да ме обвиняваха, а след това и във ФБ да ме преследваха, с обвинения, че съм от диванната армия. Ама съм за мерки, от които има смисъл и не са бекрайни. Мерки част от някаква стратегия. А не да имаш екип учени и да ги докараш да ти припяват, докато се вслушваш в хора, вярно, със справедливи свои претенции, но без ценз да се изказват по въпросите свързани с контрола на епидемията.

# 9 112
Вчера много тъжно ми стана като видях репортаж как хора от реанимация болни от ковид, с помощ от лекари и сестри, отиват да гласуват. Видях във фейсбук роптаещи, че нови болни от последните няколко дни не са успяли да попадат заявления за мобилна урна.

# 9 113
  • София
Толкова години вече, а не направиха една добра организация да не се струпват хора и да вървят бързо нещата при предаването на бюлетините...
И аз да съм на ресторантите и на моловете, виждайки липсата на всякакви мерки- ще настоявам за отваряне... Аз и в Кауфланд такова струпване не съм виждала.

# 9 114
  • София
Ангелов и компания слънце ще ви се видят, а НОЩ ще бъде разформирован в първия възможен момент. Корона, чао...
НОЩ-ниците трябва да бъдат разпуснати час по-скоро. Резултатите от “успеха” им са видими: хем пълни болници, хем изобилие от бедни, отчаяни и безработни.

С нетърпение очаквам хвалебствия за  за министър  на здравеопазването Мангъров .
Мангърчо и компания ги намангърчихме! Никакъв шанс за НС

# 9 115
Аз съм от тези подлагащи всичко на съмнение. Обаче спазвам правилата -нося маска, не се бутам с хора, изгоряха ми ръцете от дезинфектант. И ако миналата година бяха подходили организирано към пандемията, без огромната паника сега нямаше да се отнасям към казаното с недоверие. Не към вируса недоверие, към тези които уж се грижат за нас. Не може да пуснеш над 200 хил души да се приберат и да не ги карантинираш, не може един ден да казваш едно, на другия друго, не може да затваряш бизнеси , а в магазина да сме един върху друг, да не носиш маска и да няма последствия, да правиш купони и да няма последствия, да ти казват по тв, че сам си виновен, че си болен, че в Евеопа ваксината не се слага над 65г , но тук може и т.н и т.н Ами не няма как да вярвам и не съм само аз, затова сме на този хал. Проверяващите се били изморили ... смях. Ако бяха глобявали и следили от началото много бързо щяхме да се научим как и къде се слага маската, ако бяха затворили бознеса на първия с тайното парти други нямаше да има и така, елементарно ми се струва ама знам ли, не съм политик...

# 9 116
  • София
Скрит текст:
Разбира се, че си заслужава. Нали помните из фейсбук колко се пишеше - само да бъде свален Бойко от власт и приключваме с пандемията (в България).
Изобщо не съм фен на Борисов, но мисля, че скоро няма да видим позитивно развитие на нещата у нас. Чужди туристи, така мечтани и лелеяни от бизнеса - йок! Никой няма и да иска да дойде в Танзанията на Европа.
Английските млади туристи, които миналата година ронеха крокодилски сълзи за Слънчака, според мен на този етап дори и не си помислят за резервация у нас.

Да се даде управлението на държавата по време на световна здравна и икономическа криза в ръцете на човек без абсолютно никакъв политически опит - е това, ако не затрие България, не знам кое.
Залагам на късмета на начинаещия. Simple Smile Понякога многото опит те праща в такива дълбини, а решението е на повърхността - просто и елементарно.

Повярвай ми няма такова нещо. 20 години съм работила в държавната администрация. Всеки нов шеф /парашутист без никакъв опит/ скапваше всичко през първата една година, докато влезе в час. После една година минава, докато си напълни банковата сметка. Накрая поработи 2 години и хоп - дошъл новия. Та и тук ще стане така - просто винаги става така.

# 9 117

С нетърпение очаквам хвалебствия за  за министър  на здравеопазването Мангъров .
И по каква причина? Партията от която е кандидат е на последно, ама наистина на най-последно място. Това казва достатъчно.
Да, какъв Мангъров...🤣😂🤣
Човекът ще си прави това, в което е най-силен - ще лекува. Изобщо не го виждах в политиката, не беше
неговото.

# 9 118
Разбира се, че ги спряха. Ние също не бива да ги пускаме точно сега. Разликата е, че в повечето други ходиха на училище досега. Британците ги спряха по Коледа, но преди това, а и сега след ваканцията им ще си ходят. У нас за някои е цяла година ДО, с някакви малки прекъсвания. И отгоре на всичко се омазваме за втори път и то още по-жестоко. Аз съм привърженик на мерките и то до степен тук да ме обвиняваха, а след това и във ФБ да ме преследваха, с обвинения, че съм от диванната армия. Ама съм за мерки, от които има смисъл и не са бекрайни. Мерки част от някаква стратегия. А не да имаш екип учени и да ги докараш да ти припяват, докато се вслушваш в хора, вярно, със справедливи свои претенции, но без ценз да се изказват по въпросите свързани с контрола на епидемията.

За да не са безкрайни мерките, те трябва да са достатъчни за овладяване на положението. С нашите ластици и дългоочакваната свобода, която ни очаква, или ще сме периодично с някакви мерки(които, разбира се, не се спазват, щото сме много свободолюбиви) с години, или най-накрая ще се изпълни планът на мангъровци да си минем през естествения подбор, пък който оцелее, да си върти спокойно гюбеци в чалготеката. До следващия щам. После пак същото, и така до края на света. Или на държавата.

# 9 119
Вчера много тъжно ми стана като видях репортаж как хора от реанимация болни от ковид, с помощ от лекари и сестри, отиват да гласуват. Видях във фейсбук роптаещи, че нови болни от последните няколко дни не са успяли да попадат заявления за мобилна урна.

В репортажа, който аз гледах даваха хора, които изглеждаха в добро състояние, сами си отиваха до урната, даже отговаряха на журналистите (само един човек дадоха как го изкарват сестри с кислородна бутилка, за да гласува). С това не казвам, че няма тежки случаи, но далеч не всички бяха на умирачка.. което е радващо всъщност.

Общи условия

Активация на акаунт