COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 313 389
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 9 285
https://www.segabg.com/hot/category-zdrave/vissh-shef-ema-ima-vr … neka-i-trombozite
И какво сега? Многоуважаваната ЕМА си сменя мнението всеки ден. Много обичам така като правят... Чудесно е!

# 9 286
Винаги ваксините са работели по-добре групово, отколкото индивидуално. В крайна сметка, дори ако не си ваксиниран, но около теб няма ковид, тогава си защитен на 100%  в сравнение с ако си ваксиниран, но около теб навсякъде щъкат болни. Ефектът на ваксините нараства заедно с броя на хората, които са ваксинирани, пазенето е най-ефективно, когато е групово, това е факт, от който не можем да избягаме.

# 9 287
  • София
Това е третият път, в който медии си позволяват данни за ваксина да идват от "един човек ни каза". Безобразие! И, не, не защитавам Астра Зенека, ако има нещо - по-добре да я спират и да я мислим как ще се оправяме. Ще трябва обаче да се мисли дали да не се приложи немската стратегия към тези с първа доза АЗ (аз ще си ударя д-то в тавана, ако това стане). Това би означавало пренасочване на бройки иРНК към пациенти с първа доза Зенека и то приоритетно...

# 9 288
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Ето сайта на Агенцията
Там следете за инфо, а не вестниците

# 9 289
  • София
Ами ЕМА не са твърдели, че няма връзка със сигурност, а че ползите превишават риска. Но много хора го тълкуваха като "няма връзка", затова сега има изненадани.

# 9 290
ЕМА казаха, че връзка не е доказана, но не може да бъде изключена и разследването продължава. Няма нещо, което от ЕМА да са казали и да не е било вярно към съответния момент.

# 9 291
  • на пъпа на Златията
Аз съм на мнение, че трябва да има ваксинационен кабинет/център.
Не да занимават ЛЛ с това.

Добре де. ЛЛ не може ли да си наеме една мед.сестра а слага днес 20 ваксини по 10 лв .
За труд обикновенно се заплаща 25 процента и ще свърши работа.

# 9 292
Ми лекинко е цинично това с ползите и риска, защото тези които ще се гътнат ще се водят необходимата жертва. И ще повторя казаното от преди седмици. В Норвегия постъпиха правилно. Щом не са наясно още, щом продължава разследване, спираш тези ваксини и променяш стратегията. Точка. Не да мънкаш още 3 седмици и накрая да се окаже, че хората си рискуват живота отивайки за ваксина.

# 9 293
Не мога да повярвам, че отново се цикли на едно и също нещо. Това за ползите и рисковете мисля, че вече го изяснихме, че не е цинично, а се прави за всеки един лекарствен препарат или медицинска интервенция и т.н.

Ами то и от аспирин се умира. Четох, че във Великобритания умират по 3 хиляди души годишно след употреба на аспирин, но не са го спряли. Защото ползите от него, надвишават рисковете.

Нека първо да изчакаме изявлението на ЕМА. Не е достатъчно само да има риск, а и да знаем какъв е той, тогава ще стане ясно дали ваксината ще бъде ограничена и най-вече за кого. Може за различните възрасти съотношението полза/риск да е различно.

# 9 294
Индия засили ваксинацията срещу коронавирус сред смъртоносна втора вълна от инфекции.

Всички над 45-годишна възраст вече имат право на ваксина.

Досега са дадени близо 80 милиона дози, най-вече на мед. работници и хора на възраст над 60 години.

Целта е да се обхване 250 милиона души до юли, но експертите казват, че темпото трябва да се ускори допълнително, за да се постигне целта.
Използват се две ваксини - едната, разработена от AstraZeneca с Оксфордския университет (Covishield) и една от индийската фирма Bharat Biotech (Covaxin).

За да увеличи мащаба на ваксинация Индия временно задържа целия износ на коронавирусната ваксина Oxford-AstraZeneca, която се прави от най-големия производител на ваксини в Индия.

Имало ли е „нежелани събития“ след ваксинацията?

Ваксините идват със странични ефекти за някои хора.

Индия има 34-годишна програма за наблюдение на такива "нежелани събития" след имунизация.

До началото на февруари Индия съобщава за 8 483 „нежелани събития“ след ваксинация. Повечето от тези събития са били "незначителни" - тревожност, световъртеж, замаяност, световъртеж, треска и болка и всички пациенти са се възстановили, заяви правителството.

Програмата за наблюдение е разгледала 412 случая на "тежки нежелани събития", включително 79 смъртни случая след ваксинация до 13 март, според висш служител.

Установено е, че "смъртните случаи са се случили в случаите, когато лицето е имало основни заболявания, включително сърдечни проблеми, високо кръвно налягане и диабет".
https://www.bbc.co.uk/news/world-asia-india-56345591

# 9 295
Има указания на СРЗИ втора астра да не се слага преди десета седмица, иначе няма да може да се отчете в портала като приключен курса.
Мъчно ми стана за Коритаров, бог да го прости! Толкова бързо всичко се е случило.

# 9 296
При толкова милиони ваксинирани, не може да се отрече ефикасността на АЗ.
Моя приятелка жива ме опя, че съм се ваксинирала с нея. Това ще продължи безкрайно.
Файзер, Спутник и Модерна също имат странични ефекти, но воят и прожекторите са само към АЗ. Чакаме ЕМА.

# 9 297
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
За мен това е следствие от политически натиск

# 9 298
Между другото защо днес се очаква изявление на ЕМА, нали ще разследват от 6-ти до 9-ти април?

# 9 299
Каквото и да е официалното становище за ваксината на АЗ, фактите са, че огромната част от хората вече не биха си я сложили. Независимо дали е рационално или не. Това трябва да се приеме и съответно да се промени ваксинационниият план към тези нагласи. Очевидно е, че ще трябва да се продължи основно с РНК ваксините, за да понапреднем с покритието на населението. Към новоизлезлите ваксини също ще има  недоверие и хората ще чакат поне няколко месеца отзиви от ефекта им в други страни. Всеки базира решението си на собственото субективно усещане полза/риск. При очаквани над 1млн. РНК ваксини до 1-2 месеца изобщо не може да се очаква много хора да се втурнат за първа доза АЗ. В България и без това процентът на нежелаещите ваксини все още е много голям. Сигурна съм, че ще спада с времето, но няма да е изведнъж.

Общи условия

Активация на акаунт