COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 312 065
  • 22 610
  •   2
Отговори
# 9 435
Покачването на бройките тръгна точно след като започнаха учениците февруари и всичко друго беше затворено.
Ако не ги бяха спряли. сега бройките щяха да са много по~големи.
И защо нито бройките, нито процентът на заболеваемост спада, след като тези преносители са затворени вече трета седмица?

# 9 436
Покачването на бройките тръгна точно след като започнаха учениците февруари и всичко друго беше затворено.
Ако не ги бяха спряли. сега бройките щяха да са много по~големи.
И защо нито бройките, нито процентът на заболеваемост спада, след като тези преносители са затворени вече трета седмица?
Защото набрахме инерция. Освен училища, заведения .... това, което е затворено /крайна мярка/, останалото е пълна противоположност /никакви мерки/.

# 9 437
А защо като бяха отворени училищата положителните тестове станаха от 5% над 20% и хоспитализираните растяха с по 300 човека на ден ...
Вие почнахте като Покахонтас...
От 5 месеца са затворени дискотеките, а гледайте какво стана, значи не е от тях, те са безопасни. Да ги пускаме и тях ако искате ...
Веднага да се прекратява ваканцията им за да видим до края на месеца дали може да стигнем 15 хиляди хоспитализирани

# 9 438
  • София

Веднага да се прекратява ваканцията им за да видим до края на месеца дали може да стигнем 15 хиляди хоспитализирани
То е ясно, че сега учениците не могат да ги пуснат присъствено, но не можем да твърдим, че това е единственият фактор в разпространението, все пак. А и доколкото е съществен фатор е, заради липсата на мерки при присъственото обучение. Не знам изобщо как и на кого му хрумна, че могат да са без маски и без редовно тестване в клас още от есента. Ясно е, че не може така да стане.

# 9 439
  • София
Проблем са мерките в училищата, а не самото пускане на децата. С едни дезинфектанти, дето я ги ползват, я не ги ползват, не се решава въпросът. С пускане през ден пак няма да се реши проблемът, защото през ден пак ще са скупчени по двайсет човека минимум.

# 9 440
  • София
Е, сега няма училища, няма проблем. Щото те са големият виновник, нали?

# 9 441
Нана, в края на ноември, когато се отчете спад в бройките и процента три седмици след затварянето на учениците, нямаше набрана инерция?

# 9 442
  • София
Не знам дали са виновник, но те се оказаха единственото нещо, което  затвориха.

# 9 443
  • София
Да. Явно образованието е най-маловажно. И най-опасно.

# 9 444
Колкото и да не ми се искаше да го казвам - вече статистически се доказа, че има взаимовръзка между поставянето на ваксината  на Астра Зенека и образуването на тромби. Една ваксина трябва да е на първо място безопасна и едва на второ  - ефективна.  Има едно правило в медицината, ако не можеш да помогнеш не трябва да вредиш. Това, което трябва да се направи e спирането на поставянето на Астра Зенека на млади жени най-малкото.

Дейзи, няма първо и второ. Прави се оценка на риск и ефект, като се вземат предвид ефикасността, безопасността и качеството на лекарствения продукт. Това се прави преди одобряването. Страничните ефекти постмаркет се следят и там има отделна процедура.
ЕМА прави това, което им е в компетенциите - получили са сигнал и го проучват. Ако се установи връзка между синусовите тромбози и ваксината, в зависимост от това, което установят, може да прибавят контраиндикация при определени групи, или предупреждение в листовката. Отделно, държавите, където е разрешена могат да ограничат използването и, независимо от това какво решение ще вземе ЕМА.
Честно казано не знам за държава от Западна Европа, в която броят на поставените ваксини от АЗ да превишава този на Пфайзер примерно. Примерно в Германия милиони дози от АЗ седят по складовете и не се използват.  Получилите тромбози след Астра Зенека  не са 40, 50. Това е много сериозен страничен ефект, който не може да се пренебрегне.

# 9 445
  • София
Бройките растат, защото не се спазват елементарните мерки. В тази тема непрекъснато се повтаря вълшебната думичка "затваряне" - това ще затворим, онова ще затворим и ще се оправим или поне ще навлезем в някакво митично плато. Особено пък учениците - тяхното затваряне е топ панацея. Да, ама не.
Има далеч по-елементарни неща, които не се спазват. На Кунчев се скъсаха да му се хилят за "трите Д-та", сякаш е казал най-веселия виц на света. Кое му е смешното и най-вече кое не е вярно? Дистанцията година и кусур по-късно е мираж, а тя е най-най-най-важна. Никоя маска няма да пази, ако непрекъснато се врат в теб непознати и ти подсмърчат във врата. Дезинфекция? Колко споделяха, че не ходят по заведения заради ниската хигиена. Колко хигиенично ви изглеждат хипермаркетите? Дисциплината дори няма да я почвам...
Ресторантите са затворени, учениците са затворени, бройките не мърдат. Бас държа, че ако сега отворим ресторантите и големите магазини, пак няма да мръднат. Ами няма да мръднат, много ясно. Много родители оправдаха собственото си безхаберие с децата. "Детето ме зарази" - евала, бе, епидемиолог, как го изчисли. Около мен никой не знае откъде се е заразил и дори и не го мисли. Майка ми не я броя, че тя работи с хора и е ясно.
България можеше да мине много леко през пандемията и то без кански мерки като в други страни, но не...

# 9 446
Нана, в края на ноември, когато се отчете спад в бройките и процента три седмици след затварянето на учениците, нямаше набрана инерция?
Пак имаше, но го отдавам да студеното време - хората се събираха по малко сякаш, нямаше ваксини и имаше повече страх, съответно повече предпазливост, което доведе до по бързо намаляване.
Не изключвам и това, че всяка следваща вълна става по - голяма и по трудно се "отдръпва".
И не на последно място, вируса става по устойчив /не става дума за мутация, по скоро вариация/.

Ти имаш ли някакво предположение защо се случва така!

# 9 447
Училищата не са виновни. Това са просто сгради.
Но ако някой ми обясни какво точно ще попречи на децата да се заразяват помежду си, докато прекарват часове наред във тези сгради, моля да заповяда.
      И да, повечето родители много искат мерки, стига да се спазват само от учителите и персонала. Joy

За Гърция и високите бройки...
Вчера ходихме до една кланница.
Това което видях, при положение че не съм се разхождала из всички помещения да разглеждам, беше около 15 човека и никой, ама никой с маска. Само 1-2 ми се стори че имат някаква маска под брадичката. Дистанция също никаква. Част от тези хора дори не са на постоянен договор, а се викат на надник за по няколко дена при големи поръчки.
    Та мерки има, ама кой колко спазва е друг въпрос.

# 9 448
Вчера позната ми се оплака. Тя е заразила майка й с ковид, а тя е обездвижена.  Каза, че 10 дена майка й е зле тя звъни постоянно на бърза помощ и те й отказали, когато станало късно я обвиняват защо я държала толкова време вкъщи. Вчера цял ден  ден чакала от 9:00 сутринта накрая следобяда дошла линейка най-накрая. След това вървели от болница в болница и накрая в Пирогов. Вайкаше се как за обикновения човек няма линейка на товарене системата.

Последна редакция: ср, 07 апр 2021, 09:16 от daisy12

# 9 449
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Подозирам, че същото се е случило и с младото момче от Бургас

Общи условия

Активация на акаунт