COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 332 653
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 9 645
А в момента сме на 7-мо място по смъртност в света.

# 9 646
Аз вече се ваксинирах с Астра Зенека. След първата доза бях добре, не съм имала кой знае какви оплаквания, но сега ме е страх да си сложа втората доза, честно. Пффф, писна ми.

# 9 647
Моля за съвет...Мъжът ми в момента е с Ковид, с положителен тест pcr от 01.04. Кара го средно тежко според мен, при условие, че той е човек, който много рядко боледува и трудно го събаря вирус. И двамата сме на 40 год. От 2 дни тоест от 5.04 съм със суха кашлица, главоболие, отпадналост, лека Т, едно такова постоянно чувство на прах в гърлото, нощно изпотяване. Днес си направих бърз тест и е отрицателен. Възможно ли е според вас да е грешен резултат и да съм с Ковид?
Възможно е, да не кажа сигурно /още повече сте в постоянен контакт с доказано положителен, имате и симптоми/. Обадете се още утре на ЛЛ и действайте в посока изследвания и лечение. Имам приятелка, която имаше симптоми, направи ПСР тест, излезна отрицателен, пусна си и кръвни изследвания / има такъв ковид пакет изследвания/  и по тях ЛЛ й каза, че има ковид - имаше завишени д-димер, срп и интерлевкин 6 и още нещо имаше не помня. И така без положителен тест, само на база симптоми и кръвни изследвания й предписаха лечението.

Последна редакция: ср, 07 апр 2021, 22:46 от Tigar_123

# 9 648
Моля за съвет...Мъжът ми в момента е с Ковид, с положителен тест pcr от 01.04. Кара го средно тежко според мен, при условие, че той е човек, който много рядко боледува и трудно го събаря вирус. И двамата сме на 40 год. От 2 дни тоест от 5.04 съм със суха кашлица, главоболие, отпадналост, лека Т, едно такова постоянно чувство на прах в гърлото, нощно изпотяване. Днес си направих бърз тест и е отрицателен. Възможно ли е според вас да е грешен резултат и да съм с Ковид?
Възможно е, да не кажа сигурно /още повече сте в постоянен контакт с доказано положителен/. Обадете се още утре на ЛЛ и действайте в посока изследвания и лечение.
При тези симптоми и контакта, съм сигурна и аз, че тестът е отчел грешно. Нито е първият, нито последният неточен. Следете се постоянно. Моят съвет е, ако продължава така с кашлица и т.н. още ден-два, да си направите скенери и двамата. Въобще самоинициативата в този случай е много важна.

# 9 649
  • София
Лично аз си чакам китайската ваксина на Синофарм - единствената нормална ваксина засега. Създадена е по класическата и изпитана с много години технология - убит вирус се вкарва в тялото и то произвежда антитела. Такава е и ваксината срещу грип, която си слагам всяка година. Предпочитам естествен убит вирус, отколкото разни ГМО експерименти.

А такава вероятност изобщо ще има ли?
Попи, за съжаление не зная никакви детайли.

# 9 650
Аз вчера си правих бърз антиген тест, днес ЛЛ почти ми се изсмя като заявих, че е отрицателен, значи корона нямам, просто главата ми ще избухне. Направи ми PCR. Между другото, заради главоболието много щателно ме почукваха в средата на челото и между веждите. Казаха ако продължи, да отивам в болницата. Аз даже не съм ваксинирана, но явно полудяха вече с тези тромбози.

Китайската ваксина е много скъпа и едва ли ще ни огрее масово.

# 9 651
  • в страната на чудесата
Тромбози има и при к19, нали?

# 9 652
Има и то рискът е много по-голям. Да не говорим, че лечението също носи рискове.

# 9 653
И какво като е скъпа? Да я пуснат в продажба и който желае да си я закупи.

# 9 654
  • През девет планини в десета...
Същия вид тромбоза ли се получава при ковида, като при ваксинирането

# 9 655
Има, даже много, но чуйте новините и какво стига на хората до ушите. Колко се интересуват по - задълбочено? Чуват АЗ, тромбоза, смърт.
Е, поне у нас ще продължи да се прилага с особено внимание при жените под 60, каквото и да значи това.

# 9 656
И какво като е скъпа? Да я пуснат в продажба и който желае да си я закупи.

Е не става така.

# 9 657
.....

Последна редакция: чт, 08 апр 2021, 01:12 от brumm

# 9 658
  • Пловдив
Възможно е, да не кажа сигурно /още повече сте в постоянен контакт с доказано положителен, имате и симптоми/. Обадете се още утре на ЛЛ и действайте в посока изследвания и лечение. Имам приятелка, която имаше симптоми, направи ПСР тест, излезна отрицателен, пусна си и кръвни изследвания / има такъв ковид пакет изследвания/  и по тях ЛЛ й каза, че има ковид - имаше завишени д-димер, срп и интерлевкин 6 и още нещо имаше не помня. И така без положителен тест, само на база симптоми и кръвни изследвания й предписаха лечението.
Не, не сме в постоянен контакт, от 7 дни, от датата на теста му той е на друг етаж в къщата, сам изолиран и само му оставяме пред вратата храна и други необходими неща, с маска, с ръкавици...но то не пречи да ме е заразил преди това.

# 9 659
Щели да ги разпитват преди ваксинация дали взимат хормонални контрацептиви, дали пушат, имат ли наднормено тегло и хипертония. Точно тези с хипертонията и наднорменото обаче са супер рискови при Ковид, та не знам кое е по-добре.
Казаха,че тромбозите се получават след две седмици.Какво точно ще правят като наближи този срок?Много неясноти и затова агитацията за АЗ ми идва в повече.Ама някои вярвали в науката.Науката,няколко пъти си смени мнението.Как,защо да и/им вярвам?
Цитат
, заради главоболието много щателно ме почукваха в средата на челото и между веждите.
Това какво ще покаже,насочва ли към нещо?

Общи условия

Активация на акаунт