COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 332 575
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 9 840
Плановият прием в болниците кога ще го разрешават, лятоска? Забавленията са по-важни и спешни, болните ще чакат.

# 9 841
Само за тия коридори сутрин нищо не измислиха Sad

# 9 842
Плановият прием в болниците кога ще го разрешават, лятоска? Забавленията са по-важни и спешни, болните ще чакат.
Болниците станаха ковид болници, какъв планов прием Confused

# 9 843
Те сигурно са забравили вече за коридора сутрин

# 9 844
Не мисля, че има места в болниците, за да има планов прием.
Аз съм в потрес от разпускането на мерките, за вас не знам.

# 9 845
Болниците станаха ковид болници, какъв планов прием Confused
Ами явно очакват с отварянето на всичко болните от ковид да намалеят и да се опразнят болниците. Не виждам друга логика как мислят за болните от други болести.

# 9 846
  • При семейството си
С пълни болници, начело на класациите за смъртност, в дъното - за ваксинации, но ще отваряме всичко 😣😣😣. Какво ни пука, като ще си ходим? Не мога да разбера защо лекарите не са вече в ефективна стачка.

С минимални компенсации (финансови ресурси) толкова. Явно си изкарахме и втората по-голяма вълна, есента ще го мислим пак.

# 9 847
  • Отвъд алеята зад шкафа
У нас, за съжаление, с мерки, без мерки, вълната си минава и си следва своя ход. Защото нито мерките са мерки, нито спазването им е спазване.

Мой приятел се разболя скоро, няма деца, работи хоум офис, не излиза, не ползва ГТ, не се среща с хора и много се пази (по повод учениците - най-големия разпространител). Та той, явно зазлял, ама зазлял като при тежък грип. И се паникьосал, звъни с гробовен глас по телефона, ще умира вече, а не го приели в болница. А то какво се оказва - на първо място излишна паника, на второ място - в болниците правят сериозна цедка кой е за при тях. И го върнали с право. Та занесох му кислороден апарат, за 3-4 дни се съвзе.

# 9 848
Цитат
Словакия твърди, че доставените й ваксини "Спутник V" се различават от тези в Русия

Словашкият държавен институт за контрол на лекарствата (SUKL) потвърди в четвъртък, че ваксините "Спутник V", съдържащи се в партидата, която наскоро е получила страната, имат различни характеристики в сравнение с партидите от проучванията, публикувани преди време в медицинското списание The Lancet и от партидите, проучвани от Европейската агенция по лекарствата (EMA), съобщава Ройтерс.

Според първоначалните констатации в списанието, "Спутник V" е между 91% и 96% ефективна за предотвратяване на COVID-19 след 21 дни от поставяне на втората доза. Ваксината "показа добър профил на безопасност и предизвика силен хуморален и клетъчен имунен отговор при участниците в проучването", се посочваше в информацията, публикувана навремето от The Lancet.

Местните медии съобщиха снощи, че Словакия временно е спряла процеса на разпространение на ваксината поради липсата на данни, тъй като институтът не е успял да даде ясен отговор дали е безопасно да се започнат ваксинациите и SUKL не може да определи ползите и рисковете от ваксината.

Словакия закупи през миналия месец 200 000 дози от Русия, което впоследствие доведе до принудителната оставка на премиера Игор Матович.

https://trud.bg/%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D0%BA%D0%B8%D1%8F … 1%81%D0%B8%D1%8F/

И сега ще излязат допълнителни въпроси - ваксината, която ми поставят същата ли е, като тази на амери....руснаците?! Нова интрига.
Те словаците се оплакват от маловажни неща. Руснаците не им давали данни от клиничните изследвания след неколкократно запитване и имало разлики в различните партиди. Важното е, че е първата в света регистрирана ваксина, а това си го пише на кашона. Какво искат повече?

# 9 849
  • София
И от първи май кой ще поеме отговорността за ситуацията?
Въпросът е, че не е изключено към тази дата отново министър Ангелов, макар и в оставка, да е принуден да взима решения....
Някой питаше за плановия прием  - очевидно няма места. Уви, никой днес на пресконференцията не се сети да попита щаба - хубаво, всичко ще се отвори, ама....бива ли така.

# 9 850
Днес на брифинга много ли съм мигала или министъра не спомена за разхлабването на повечето мерки? Лично аз чух за учениците само.

# 9 851
  • София
На брифинга казаха, че говорят с ресторантьорите и вече имат почти готово решение за големите магазини - това беше.

# 9 852
Удивително просто с тия заведения, зали, молове и пр.! Защо ги спестиха днес на брифинга? Другите ,,паднали" мерки ги обявиха. Имам чувството,че нарочно се прави това - да се натрие носа на тези, на които ще се пробнат да формират правителство. Тъкмо и 2 седмици след 16.04 вече идва май и приключва ,,извънредната обстановка" И какво правим тогава? Днес бях изумена отново от коментарите по време на излъчване на брифинга. То не бяха клетви, пожелания за смърт...сигурно 30% от коментарите бяха само такива. Как Слави щял да ги вкара в затвора и пр. Това ли е нашият народ? Толкова озлобление и желание за възмездие...от къде и защо? Къде остана грамотният, образован, трудолюбив, състрадателен, добър и миролюбив българин? Не казвам, че няма и такива, но...това минава всякакви граници!

# 9 853
Въобще не съм учудена, че се разпуска всичко.
От една година ми е жал за самите нас, с това неадекватно поведение на управляващите / щия/ кризата.
Популисткото и управление доведе и до погром в резултатите от изборите, и до дискредитиране на нашите национални капацитети, които трябваше да се гърчат от екрана да обслужват някой, който обслужва свое его и браншови договорки.
Ето ни го резултатът и да ни е честито сега. Не че с мерките ни нещо беше спасено, защото нямахме реално мерки. Пострадаха и деца, и бизнес. За съжаление, и нищо добро не ни чака.
Ваксинирайте се, хора. В държавата на абсурдите нищо колективно и обща кауза няма как да се получи, дори когато умират млади хора без придружаващи заболявания. Няма кой да се погрижи за нас, освен самите нас.

# 9 854
Е какво му е по-сигурно в лаборатория, като тестът има много прости за следване инструкции и не изисква лабораторно изследване?

0001, не знам какви пътувания визираш, но при пристигане в Германия например, се признават и антиген тестове и никъде не пише, да са направени в лаборатория, а само да са "признати", каквито са и тези на касата в супера. За други държави не знам как е и доколко въобще признават антиген тестове.
Твърди се, че в лаборатория резултата е по-точен. Имам личен  пример с позната - тест от аптеката показа фалшив отрицателен резултат. Но пак си е доста индивидуално.
По-скоро се дължи на това, че голям процент от хората не си пъхват тампона достатъчно навътре в носа, от страх от болка и нараняване. Това, съответно води до фалшиво отрицателен резултат.

Общи условия

Активация на акаунт