COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 316 900
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 9 930
  • БГ
Здравейте, колко дни след като си бил контактен с човек дал положителна проба  е хубаво да се направи тест? И кога евентуално биха се появили симптоми или е строго индивидуално. Благодаря.

# 9 931
Само да отбележа, че няколко пъти поствах публикации, които показват, че при хора над 65 г и още повече над 75 г. имунният отговор както от ваксиниране така и от преболедуваме обикновено e по-слаб и дори и тези хора да имат голямо количество антитела ефективността им е по-ниска отколкото при по-младите. Някаква част от тях, която е по-голяма с нарастването на възрастта, няма да имат клетъчен имунитет, а при други поради нарушенaта координация на клетъчните отговори няма да е особено ефективен в контролирането на евентуално заболяване.

По тези причини възрастните са рискова група и непрекъснaто се следят, при тях имунитетът се очаква да е по-краткотраен, а рискът от повторно заразяване след боледуване много по-голям, което беше и фокусът в обобщението на резултатите от националния мониторинг в Дания.

Така, че не си правете прибързани заключения за ваксини на базата на възрастови групи, за които се очаква на базата на опита с ваксини да имат по-слаби резултати. Казвам го по повод на разни коментари на предишните няколко страници.

Последна редакция: пт, 09 апр 2021, 07:57 от Adventurer

# 9 932
Защо се учудвате, не познавате ли хора, които се ваксинират с противогрипни ваксини и всяка година  боледуват от грип?
И даже и до антибиотици си стигат. Но пък всички твърдят, че иначе биха го карали по-зле. Предполагам, че е от опит от предходни години, когато не са слагали.

# 9 933
Свободна България стана, какъв ли Великден ще караме.Тази епидемична обстановка е до 30 април.
Гледах брифинга на запис,един читав журналистически въпрос няма, Мутафчийски се опита да е дипломатичен " крехка" стабилност, понижение, но ...

# 9 934
  • София
Е, той нали Мутафчийски бил толкова принципен, че като не бил съгласен с мерките, въобще не отивал? Аз като казвах, че това не е признак на каквото и да било, йок. Мутафчийски си присъства на всички заседания на МС с щаба, на почти всеки брифинг, колко пък да е несъгласен...
Балтов говори едно и също и той, няма какво да го слушате.

# 9 935
  • София
Според Балтов едва ли не имаме колективен имунитет. "Смятам, че повечето хора са го изкарали"..... Наглост!
Хората са уморени и не спозват мерките. Не знам как се справят във Франция, Германия, Гърция. Там как спазват мерките - с контрол. У нас контрол няма.

# 9 936
Според Балтов едва ли не имаме колективен имунитет. "Смятам, че повечето хора са го изкарали"..... Наглост!

Може на боб да гледа човекът. Никой от семейството ми не го е карал, на работа от 14 души го изкара един, никой от близките ми приятели не го е карал също, нито някой роднина. И да не ми обясняват как места по болниците има, защото още при предишната вълна ноември месец легла нямаше никъде. Хората знаят какво е да обикалят с близък, който едва си стои на краката и да се молят за прием. Ама господата не го знаят, защото за тях и близките им легла винаги ще има. Тези всички трябва да бъдат осъдени за престъпление срещу човечеството.

# 9 937
  • София
Сериозно ли разни люде от телевизора още си позволяват да говорят, че сме стигнали колективния? И, ако сме, защо Чехия, Полша, Унгария, Италия, Франция не са?!

# 9 938
  • София
Сериозно ли разни люде от телевизора още си позволяват да говорят, че сме стигнали колективния? И, ако сме, защо Чехия, Полша, Унгария, Италия, Франция не са?!

Щото не пият доматен сок Grinning
На който му е интересно за ваксините - по bTV са Богдан Кирилов и негова колежка, поне са информативни...

# 9 939
  • София
Аз едно не разбирам, щом положението е "след нас и потоп" и отварят всичко, защо продължават да въртят учениците? Или поне да ги въртят по половината в клас. Това няма никакъв смисъл сега. Ще отварят дискотеките, а някои класове са ходили 4 дни от октомври, и ще ходят пак следващия октомври.

Иначе е безумие цялото отваряне, заедно с присъственото училище. За присъственото съм, ама сега просто не е момента за нищо освен за строго затваряне за няколко седмици и поне после малко спокойствие.

# 9 940
Проф. Кожухарова: Крайно време е да престанем с противоречивите послания, ваксинирането е начинът за справяне с епидемията
https://bnt.bg/news/prof-kozhuharova-kraino-vreme-e-da-prestanem … 4-294037news.html

# 9 941
  • При семейството си
Това трябва да върви  като съобщение по всяка медия и в транспорта:
"Ваксината НЕ предпазва от заразяване, а от тежко протичане"

Локдауните, мерките не спират разпространението, не елиминират напълно вируса, а пазят здравната система.
Ваксините не спират разпространението, не елиминират напълно вируса, а пазят здравната система.

# 9 942
  • София
Не са тотално загубени нещата с ваксинацията - на 15 или 16 април ще получим 14 400 дози от Janssen. Тепърва ще видим към нея какви са настроенията...

# 9 943
Ваксината НЕ предпазва от заразяване, а от тежко протичане

Дори и от това не предпазва. Знам за двама с първа доза, единият от които е в болница на апарат, а другият едва диша у дома си.

Започвам да си мисля, че може би сме получили партида ваксина, която не става за останалата част от Европа.
Моят ЛЛ не иска да ваксинира, защото не е сигурен, предвид характеристиките на ваксините, че ще ги съхранява така, че да не се "повредят". АЗ достатъчно я компрометираха.
Успяха да посеят недоверие сред хората, които без това не бяха особено ентусиазирани първоначално, а сега хептен.

Хайде пак за неразбралите - като говорим за ваксина, имаме предвид 2 седмици СЛЕД втората доза. Всичко друго е спекулация.
А нашата лична пък твърди, че има достъпно добри условия на съхранение на Пфайзер уж.
  Вчера казала да майка ми, че ако иска може  и да изчака като дойде ваксината на Джонсън да я ваксинирала с нея . Изтъкнала като предимство, че е една доза. Не знам обаче на мен точно тази на Джонсън не ми вдъхва доверие. Тя си е като Астра Зенека.

# 9 944
  • София
Срамота е да продължаваме да оставяме бъдещето ни у дома.
Срамота е чалгата да се вихри, а децата да не учат. След години ще направят същото с нас...
Лейка, тъпото е, че осъзнах, че на практика това правим от години. Оставили сме чалгата да се вихри и вече имаме "видими резултати". Затова не можем да мислим за бъдещето. Искаме всичко тук и сега (с ракия, джинджифил и салатка от домати по възможност).

Из мрежата какви шуротии са плъзнали за ваксините...всеки втори е с тромбоза след АЗ, ако не е е в болница или умрял от Ковид или пръска зараза заради ваксината... За маските също са измислили някакви нови клипчета за червеи и боклуци в тях (явно старите аргументи против се изчерпаха или вече не хващат дикиш). И хората им пляскат "Знаехме си".  100 човека видях да се радват, че отварят кръчмите и/или игралните зали и само 1-2 за това, че детето им може да е на училище. Това ако не е чалга на мисловно ниво, не знам.

Общи условия

Активация на акаунт