COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 331 743
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 10 245
  • София
Отричате че има починали деца в БГ от Ковид?

# 10 246
Аз днес изследвах антитела в Токуда, имах резултат след 2-3 часа . Не съм чакала изобщо, чакащите за ковид тестове са разпределени извън лабораторията, на друго място. Аз влязох веднага, нито един човек преди мен и
като цяло в Токуда беше доста сокойно. По думите на майка ми и вчера било така. Но казвам на регистратурата, че искам вирус неутрализиращи антитела за ковид и жената стои и ме гледа неразбиращо. Като обясних по-подробно тогава ме разбра. С лаборантката беше  същото положение , когато казах, че искам вирус неутрализиращи антитела. Като обясних за спайк протеина тогава чак й се изясни. Grinning За съжаление резултата ми е нисък 4 месеца след преболедуване  - 4.72. Дали са  референтната горна граница 1, но това не е достъчно. Написано е, че протективен пост-имунизационен титър се отчита при концентрацията на IgG S1/RBD aнтитела над 7.0.U/ml. Разчитах, че ще са повече, но явно и да  е  било така са намалели. Поне се радвам, че майка ми е с повече - 14 при същото изследване. Двете се боледувахме по едно и също време и бяхме в постоянен контакт, но при нея вируса мина по-тежко и беше на легло с дни. Определено мисля вече, че при по-тежко боледуване имунитета може да е по-добър и дълготраен.  Надявам се края на април най-накрая да се ваксинирам. Можеше с Астра Зенека началото на април, но нещо се разколебах. Не беше правилно, но тая ситуация с АЗ ме разколеба, плюс факта, че трябва да чакам много време за втората доза. Разчитах също тогава, че може и да имам повече антитела, но като гледам уви, не е така.

Последна редакция: сб, 10 апр 2021, 20:37 от daisy12

# 10 247
  • София
Такива като бившия колега трябва да бъдат съдени. Малоумници без извинение.

# 10 248
nadin4e, много се радвам, че детето вече е добре! Знаех за тая гадост - мултисистемен възпалителен синдром при децата - и откакто прочетох за него още преди месеци все ми е притеснено, но явно и нашите медици са на ниво, щом са се справили!
Хайде вече всичко да минава и заминава и да остава само лош спомен.
И вчера слушах по телевизията поредния “доктор” - те децата го карат безсимптомно, няма проблеми... направо ми идеше да метна нещо по него... сега като прочетох за вашите премеждия пак се сетих за това... ама повечето хора вярват на “доктора”, а не на форуми, щото нали, тука е ЕЖК...

# 10 249
  • София
Случаят при детето на Надинче е изключение, по принцип, а не правило  – този синдром се среща рядко, така че, ако лекарят (който и да е той) е твърдял, че децата в повечето случаи не го карат тежко, не е излъгал. "В повечето случаи" не означава "винаги". Нека да не се преувеличава в една или друга посока.

# 10 250
  • София

И още нещо... видях се с бивш колега, който работи като охрана в 3-та градска болница, каза, че имало и много починали деца, не му повярвах.... има ли статистика до този момент колко са децата. Последно знаех за 9.
От 3 милиона и половина преболедували деца в САЩ, с всякаква коморбидност в 10 щата няма нито едно починало дете....

Тук май пише  различни неща от вашите твърдения.... не омаловажавайте Ковид и последствията върху децата.

https://services.aap.org/en/pages/2019-novel-coronavirus-covid-1 … evel-data-report/

# 10 251
Децата като цяло не го изкарват тежко, но и при тях има дълъг ковид.

# 10 252
  • София
Всъщност, пише същото, което Бояна е написала:
"Children were 0.00%-0.19% of all COVID-19 deaths, and 10 states reported zero child deaths"

Смъртността сред децата е между 0.0 % – 0.19% от всички смъртни случаи, а в 10 щата няма смъртни случаи при децата.

# 10 253
Децата като цяло не го изкарват тежко, но и при тях има дълъг ковид.
Според мен доста деца (поне тези, които познавам) изкарват вируса почти като възрастните. Но при по-големите деца сякаш риска от пост ковид синдром е по-висок. Поне такива са ми наблюденията.

Последна редакция: сб, 10 апр 2021, 19:47 от daisy12

# 10 254
  • София
"Children were 0.00%-0.19% of all COVID-19 deaths, and 10 states reported zero child deaths"

Смъртността сред децата е между 0.0 % – 0.19% от всички смъртни случаи....
Написала е, че в 10 щата няма смъртни случаи, това не означава, че в САЩ от 3 милиона и нещо заразени няма починали деца.

# 10 255
Слави Трифонов е с ковид, вирусът добре им разказа играта на тази иначе против мерките партия, ако и той като чорбанката полежи в болница може да сменят отношението към вируса.

https://nova.bg/news/view/2021/04/10/322712/%D1%81%D0%BB%D0%B0%D … 1%80%D1%83%D1%81/

# 10 256
Слави Трифонов е с ковид, вирусът добре им разказа играта на тази иначе против мерките партия, ако и той като чорбанката полежи в болница може да сменят отношението към вируса.

https://nova.bg/news/view/2021/04/10/322712/%D1%81%D0%BB%D0%B0%D … 1%80%D1%83%D1%81/
Нали от неделя има симптоми на ковид, а чак днес съобщиха, че е заразен. Странна работа.

# 10 257
  • София

Написала е, че в 10 щата няма смъртни случаи, това не означава, че в САЩ от 3 милиона и нещо заразени няма починали деца.
А тя къде е твърдяла маркираното?
Това, на което тя реагира и което много подразни и мен, беше твърдението, че имало много починали деца. Не е твърдяла, че няма починали, а че няма много починали. Разликата между двете е огромна и е абсолютно безотговорно така да се измислят и изкривяват факти.

Не съм адвокат на Бояна и мразя да влизам в такава роля, но такива случайни или нарочни лъжи, особено когато става въпрос за деца, ме вбесяват.

# 10 258
  • София

А тя къде е твърдяла маркираното?
Това, на което тя реагира и което много подразни и мен, беше твърдението, че имало много починали деца. Не е твърдяла, че няма починали, а че няма много починали. Разликата между двете е огромна и е абсолютно безотговорно така да се измислят и изкривяват факти.

Не съм адвокат на Бояна и мразя да влизам в такава роля, но такива случайни или нарочни лъжи, особено когато става въпрос за деца, ме вбесяват.

Разликата е в това, че тя обобщава, че в САЩ има 3 милиона заразени деца, но в 10 щата няма починали... а в останалите 40 има ли?  Има, написала съм и какъв е процента. Все едно да кажем, че в БГ има 5000 заразени деца, но понеже в 2 области няма починали, това значи, че НЯМА детска смъртност от Ковид.
Попитах колко деца от Ковид има починали към момента в БГ, защото аз знам за 9 и това, което ми казват ме озадачава, Не го твърдя.
Това е последния ми пост по спора.
Пост 10265

# 10 259
Наистина чак сега съобщават за Слави Трифонов.?!
Надинче, не е само при твоя съпруг такъв случай без антитела след Ковид. Същата работа е и при близък мой. Това с антителата е много различно.
 Ама какви са тези цени по лабораториите за тестове.  Само на мен ли ми се струва че става черешката на тортата на фона на цялото изпитание.
Нали в крайна сметка се оказа, че има антитела и то доста. Явно не си разбрала.

Общи условия

Активация на акаунт