COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 315 988
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 10 230
  • София
Неко, нямам фб и не мога да коментирам написаното там, но като разкази чета тук и на други места и оставам без думи. Напр. "Ау, ужас, Х се ваксинира и сега е в болница" или "А се ваксинира и след 5 дни се зарази от корона"... Нали разбираш накъде бия с тези разкази и достоверността им?

# 10 231
Фани, миличка ❤, ако поне малко може да те успокои това, ето моите резултати 3 седмици след Модерна:

Браво)) Супер си))
Ма ти беше след мен, моите може и да са изветрели вече(( Шегата настрана, ама ще си правя и аз. Пиши ми къде си го правила, колко струва и какво си казала, че искаш. Много добър резултат , тройно повече си от минимума, както разбирам. Аз за Пирогов се запътих, видях някаква статия и телифон, ама.. бе то моето несериозна работа малко, докато отида то ще ми е минала защитата, ако нещо съм изградила.
Радвам се за теб, вече можеш да планираш лятото и плажа))

# 10 232
  • Стара Загора
При нас пренасочват родилките към частните в университетска ще приемат само такива в риск и с Ковид Sad https://dariknews.bg/regioni/stara-zagora/nachalnikyt-na-ag-klin … i-s-covid-2266518
https://dariknews.bg/regioni/stara-zagora/umbal-shte-prenasochva … i-v-grada-2266471

# 10 233
Имах час през платформата със заявка за рнк ваксина.Не се спазват часовете,понеже има зелен коридор.Всички стоят и гледат тъпо.Ваксината отново и естествено е АЗ,и едва ли ще има рнк скоро за платформата,коридорите с една дума за всички простосмъртни.Тръгнах си.Иначе през друг вход влизат служители на пощенска банка.За тях  не се знае ,те с каква ваксина са,но едва ли е компрометираната АЗ.Това в "Пирогов''.

# 10 234
Днес надали ще има повече от две три хиляди ваксинирани. А и не чувам да съобщават за зелени коридири, белким някой се реши да иде.

# 10 235
Аз сутринта четох, че в зелените коридори вече се взело решение за Пфайзер и Модерна само да бъдат у нас, ама сега къде беше тази статия ...не ми се търси.
Много неприятно, така хората се разочароват и някак..бе гадно си е. Съжалявам, то да ходиш, да се запишеш, да чакаш, някак подигравка с хората излиза. Ейй значи, то не стига че са отишли да се боцнат, ами...кога ще се ваксинираме повече хора, и малкото дето искат ги отказват така, обидно е много((

# 10 236
  • София
Професорката да ги каже тези работи на хората, които са в болница и на техните семейства или на тези, чиито близки си отидоха. Не знам как им се побира в устите.

# 10 237
Д-р Аспарух Илиев:

Иска ми се да оборя пореден медицински фолклор - РНК ваксините НЕ предизвикват повишение на тромбозите. Данните са от стотици милиони пациенти, независимо какво на д-р Гошо или Пешо му се е сторило на кабинет. Не е необходимо да се тествате за Д-димери, които се учеличават и при инфекции, както и ако си ударите дупето по стълбите. Не си хабете парите да се тествате по лаборатории за какво ли не без причина и оплаквания, още по-малко да пиете противосъсирващи от всякакъв вид - това са лекарства с много сериозни странични ефекти. Това поголовно ненужно подплашване около ваксините, за тестове преди и след първа и втора игла, както и предписване на доста скъпи медикаменти "за всеки случай" започва да ми понамирисва на злоупотреби.

Допълнение: препоръките за пиене на аспирин протект след ваксинация за месец и пр., което се затъпва от някои колеги, НЕ Е правилно и НЕ СЕ препоръчва от нито една международна експертна група.

https://www.facebook.com/asparouh.iliev/posts/10160827173028146

# 10 238
Barsa,  когато, през декември, си правихме семейно тестове за антитела, той и малката нямаха. Преди 20 дни, от работата му решиха да направят пак тестове за антитела, той имаше резултат 199, при граница 50, и граница 1050 неутрализиращи, в Рамус.

Малката е 3 клас, беше присъствено на училище. В класа й имаше няколко родителя, с положителни тестове, децата им се спираха от училище и до там. Когато имаше анкета за тестове при децата бях твърдо ЗА, за съжаление не се реши да се правят такива в училищата. На детето му правиха 2 пъти. Първия път пуснахме общ тест за ковид и грип, втория за прием в болница. И двата пъти каза, че я е гъдел, и че ако им правят в училище, ще е много забавно. Нямаше стрес, нямаше рев, а тя, по принцип, не търпи на болка.

Биляна14, точно същия тест ме помолиха да направя на детето, за да са сигурни, че е имала среща с вируса. Резултатът й, по същата скала, е 87%.

Фани, пуснахме го в Цибалаб, 41 лева. Резултатът излиза след няколко дни.

# 10 239
Във връзка с последната дискусия, цитирам шведската Агенция за обществено здраве:

Малко са случаите на covid-19 сред ваксинираните лица

Публикувано 30 март 2021год.

Ваксините срещу covid-19 осигуряват добра защита срещу болестта. Първата компилация от Шведската агенция за обществено здраве показва, че от няколкостотин хиляди души в Швеция, които са получили две дози ваксина, до момента около 200 души са имали положителен тест за covid-19.

Шведската агенция за обществено здраве непрекъснато наблюдава броя на така наречените пробивни инфекции в Швеция, т.е. случаите, при които хората са имали положителен тест за covid-19, след като са били ваксинирани. Това е да се получат повече знания за ефективността на ваксинациите сред населението.

- Нито една ваксина не осигурява 100% защита и за всички видове ваксини възникват пробивни инфекции. Що се отнася до ваксинацията срещу covid-19, първите анализи показват, че броят на пробивните инфекции в Швеция е в съответствие с очакванията, казва държавният епидемиолог Андерс Тегнел.

До 26 март над 1 милион души в Швеция са ваксинирани с една доза и около 430 000 души с две дози. Досега е установено, че около 6000 души имат covid-19 след първата доза ваксина. Почти 4000 от тях са положителни в първите две седмици след първата доза, т.е. преди тялото да има време да изгради защита. Установено е, че само около 200 души са заразени с covid-19 повече от две седмици след втората доза. Това съответства на 0,07 процента от общия брой случаи на covid-19 от началото на годината и 0,06 процента от всички ваксинирани с две дози.

- Фактът, че толкова малко хора са заразени след получаване на втората доза ваксина, показва, че ваксините, използвани срещу covid-19 в Швеция, работят добре. Дори една доза осигурява защита, но не толкова ефективна както двете дози, казва Андерс Тегнел.

Не е известно колко от тези, които са били ваксинирани и след това са положителни за covid-19, са имали симптоми или са се нуждаели от медицинска помощ. Събраните данни също не посочват защо на тези лица са взети проби за covid-19. Може да се е случило или поради симптоми, или във връзка със скрининг, или проследяване на инфекция около потвърдени случаи.

Тъй като разпространението на инфекцията все още е високо и все повече хора се ваксинират, ще бъдат открити още пробивни инфекции. Очаква се обаче те да съставляват много малка част от общия брой ваксинирани и да не се разболеят сериозно, тъй като ваксините covid-19 осигуряват добра защита срещу сериозни заболявания.

Тъй като хората могат да се заразят, въпреки че са ваксинирани, и все още не е ясно до каква степен ваксинираните хора могат да разпространят инфекцията, важно е всички да продължат да спазват настоящите правила и препоръки относно отговорността на всеки да намали разпространението на covid-19. Това важи и за хората, които са били ваксинирани.

Шведската агенция за обществено здраве наблюдава непрекъснато колко хора са с covid-19 известно време след като са били ваксинирани, така наречените пробивни инфекции. Това става чрез съвместна обработка на данни от националния регистър на ваксинациите и базата данни за регистрирани случаи на covid-19, SmiNet. Освен това проби от такива случаи се събират за секвениране. По този начин е възможно да се определи дали някои варианти на вируса са по-често свързани с пробивните инфекции, отколкото други.

https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarki … inerade-personer/

Значи 6000 пробивни инфекции, 4000 от тях до две седмици след първа доза, 200 пробивни инфекции след втора доза и това е в рамките на очакваното и заключението е, че ваксините работят. Това се потвърждава и от смъртната статистика на Швеция, която потъна от началото на февруари, когато вече бяха ваксинирани с две дози хосписите и домашните грижи и въпреки увеличеното разпространение на инфекцията. Сега сме в трета вълна, но смъртността е бетон и не се повтаря сценарият със смъртността от предишните две вълни.

Кривата на Израел продължава да потъва - вчера са отчели 188 нови случаи от 43 000 теста или 0,5% положителни и така са от 10 дни.

Последна редакция: нд, 11 апр 2021, 01:19 от Анонимен

# 10 240
Днес надали ще има повече от две три хиляди ваксинирани. А и не чувам да съобщават за зелени коридири, белким някой се реши да иде.

Къде слушаш Simple Smile ?
По БТВ в обедните новини казаха за ИСУЛ, на сайта на ВМА си пише за ВМА, сигурно и други има.

# 10 241
Happy, на 10 години е дъщеря ми. След 3 дни над 39 градуса температура и съмнение за апендицит ни приеха по спешност в Пирогов.
Прекрасни педиатри има там, познаваха синдрома, знаеха какво правят и какво да търсят и следят. Поклон пред тях! Ръка им целувам, на всичките!

Симптомите бяха висока температура, стигаща до 39.8, неповлияваща се от нищо, повръщане, тежест в корема / основно в областта на апендицита/, "обрив", който не е точно обрив, а петна, покрая червени, по дланите и тялото.
Бясна съм, меко казано, че не се говори за това. Още миналото лято, бях чела статии в английската преса за този синдром, наподобяващ признаци на болестта Кавасаки. А тук се тръби, че децата го карат безсимптомно или леко и до там, но...
Аз, съпругът ми и голямата ми дъщеря боледувахме вируса през ноември. Мъжът ми и малката нямаха антитела.

Благодаря на всички за пожеланията за бързо възстановяване! Дано, дано!
Наистина, пазете и наблюдавайте децата си!
Поправи си поста. Така написано излиза, че половинката ти няма антитела, а той има и то доста.

# 10 242
И какво само се хвалят по ТВ колко РНК ваксини пристигнали. Докато не ги осигурят за хората от платформата, да не дразнят народа и да си уведомяват само банкерите и шоумените, за които са предназначени.

# 10 243
Cubayo, отговорих на Barsa, подробно. След изкаран ковид, края на октомври, началото на ноември мъжът ми нямаше антитела , малкото ми дете също, аз и голямото имахме/ тестовете ги правихме декември/.
Данните, описани от мен, в предния пост, са от тест за антитела направен преди 20 дни.

# 10 244
  • София

И още нещо... видях се с бивш колега, който работи като охрана в 3-та градска болница, каза, че имало и много починали деца, не му повярвах.... има ли статистика до този момент колко са децата. Последно знаех за 9.
От 3 милиона и половина преболедували деца в САЩ, с всякаква коморбидност в 10 щата няма нито едно починало дете, но охраните, санитарките и прочее из нашите болници умрат да се правят на интересни. Наистина. Починалите деца в световен мащаб са единици и с тежка коморбидност, т.е. тежко болни от друго и преди Ковид. Не всявайте паника, моля ви!

Общи условия

Активация на акаунт