COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 331 703
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 10 275
  • Другата България
Напротив, тук в темата това се писа многократно от едни и същи хора, дори аз, която съвсем спорадично влизам, съм го чела поне три пъти.
Но в полемика не ми се влиза, защото е безсмислено.

# 10 276
В Исландия реално може да се ваксинира цялото възрастно население с ваксината на АЗ и пак да нямате нито един случай на въпросната рядка тромбоцитопения.

# 10 277
  • София
Всъщност, пише същото, което Бояна е написала:
"Children were 0.00%-0.19% of all COVID-19 deaths, and 10 states reported zero child deaths"

Смъртността сред децата е между 0.0 % – 0.19% от всички смъртни случаи....
Написала е, че в 10 щата няма смъртни случаи, това не означава, че в САЩ от 3 милиона и нещо заразени няма починали деца.
И да съм казала, че няма починали деца? Казвам, че е изключително рядко щом при 3,5 млн болни деца има цели 10 щата без нито един случай, а за другите вече е цитирано, че смъртността е от 0,0 до 0,19. Да не споменавам грип, а още по-малко морбили, но децата от тях страдат повече. Ковид още е страшен за големите, особено възрастните, за децата не е смъртоносен. Не отричам, че деца има, които го карат по-тежко, но и това не е често. Няма нужда да се всява паника и за това. Другото ни стига  и се знае достатъчно, за да търсим проблеми, където ги няма.

# 10 278
Починала е и майката на художничката от Бургас- Лора Янева, която почина и роди преждевременно. Днес е починала майката, а Лора утре я погребват(( Не знам с детенцето какво е станало, дано оцелее. Голяма трагедия, направо всичко бледнее((
https://novini.bg/zdrave/bolesti/656183?fbclid=IwAR2QLHz9UPMKByv … CJ_Fr1yIflcpNoxO8

Извинявам се, но някоя добра душа може ли да ме ориентира и препоръча, че съвсем се обърках
Кой от тези тестове да искам за неутрализиращи антитела. Всички едно и също ми се вижда.
Това в Пирогов намерих за лабораторията и си мисля там да ходя, но какво да искам не разбирам
Това са възможностите

Антитела:

- ВИРУСНЕУТРАЛИЗИРАЩИ anti-SARS Cov2 RBD IgG

Чрез този метод специалистите определят функционалната активност на антителата или до каква степен те могат да бъдат ефективни срещу нова инфекция.

- anti-SARS Cov2 RBD специфични IgG, IgM и IgA, чрез ELISA

Експертите казват, че този метод е с висока чувствителност и с голяма точност показва нивото на защита.

- anti-SARS Cov2 RBD специфични IgG и IgM чрез хемилуминисценция

Предимството на този метод е бързината, с която дава резултат.

- Клетъчен имунитет

Оценка на SARS Cov2 специфичен клетъчен имунитет след ваксиниране и преболедуване.

Последна редакция: сб, 10 апр 2021, 22:31 от Анонимен

# 10 279
  • София
Извинявам се, но някоя добра душа може ли да ме ориентира и препоръча, че съвсем се обърках
Кой от тези тестове да искам за неутрализиращи антитела. Всички едно и също ми се вижда.
Това в Пирогов намерих за лабораторията и си мисля там да ходя, но какво да искам не разбирам
Това са възможностите

Антитела:

- ВИРУСНЕУТРАЛИЗИРАЩИ anti-SARS Cov2 RBD IgG

Чрез този метод специалистите определят функционалната активност на антителата или до каква степен те могат да бъдат ефективни срещу нова инфекция.

- anti-SARS Cov2 RBD специфични IgG, IgM и IgA, чрез ELISA

Експертите казват, че този метод е с висока чувствителност и с голяма точност показва нивото на защита.

- anti-SARS Cov2 RBD специфични IgG и IgM чрез хемилуминисценция

Предимството на този метод е бързината, с която дава резултат.

- Клетъчен имунитет

Оценка на SARS Cov2 специфичен клетъчен имунитет след ваксиниране и преболедуване.
Ако се нелъжа, поправете ме, но Тест 1 е този, който ти трябва - вируснеутрализиращи антитела, и Adventurer го беше обяснил много добре защо.
Тест 2 по-скоро показва само антитела (без данни какъв процент от тях са вируснеутрализиращи, плюс текуща/отминала инфекция.
Тест 3 - бърз тест за антитела и отминала инфекция.
Тест 4 - клетъчен имунитет, много добър, но и много скъп тест (над 200 лв.)

# 10 280
Фани, ти нали скоро си сложи втора доза.
Изчакай малко.
Неутрализиращи трябва да изследваш.

# 10 281
Роланд, благодаря.
Дева, ами не е скоро , вече май месец мина.
Потресена съм от разказа на съпруга на Лора. Вижда се, фини и възпитани хора, жалко, много жалко.
Прочетете линка на Пюр за разказа

# 10 282
Роланд, благодаря.
Дева, ами не е скоро , вече май месец мина.
Потресена съм от разказа на съпруга на Лора. Вижда се, фини и възпитани хора, жалко, много жалко.
Прочетете линка на Пюр за разказа
Нещо не мога да го открия. Искаше ми се да го прочета.

# 10 283
Найо Тицин пък се жалва, че не го пускали в страната само въз основа на ваксинационния сертификат, носел и изследване със стотици антитела.. Много строги ни били мерките, не като в другите държави, където те пускали без ПСР и карантина. Разчитат ти на границата изследванията и те пускат.

# 10 284
  • София
Лелеее...не знаех, че и майката на Лора е с Ковид  Ужасна трагедия.
Дейзи, изобщо не е рядкост доктори да са против ваксинирането.

# 10 285
Лелеее...не знаех, че и майката на Лора е с Ковид  Ужасна трагедия.
Дейзи, изобщо не е рядкост доктори да са против ваксинирането.
Доколкото си спомням, Лора се е заразила заради грижите по болната си майка.
Ужасна трагедия.

# 10 286
Цели семейства си отидоха, ужас...

# 10 287
В Норвегия е умрял един от най-известните и отявлени конспиратори там. След смъртта му е направен корона тест, който излезнал положителен. Наред с една камара конспиративни теории, които разпространявал, той е отричал и че корона вирусът е съществуващ вирус. Каква ирония. Умрял в дома си след двуседмично боледуване със симптоми на корона вирус според близките му.Денят преди да умре сериозно се влошил. Но до последно отричал корона вирусът да е истински и съществуващ и отказвал, когато близките му са го карали да отиде в болница.
Общината, в която е умрял, се опитва да проследи контактните му хора, но в конспиративните среди всички си мълчат и никой не казва кои са му контактни лица. Общината е сезирала полицията.
За умрели или хубаво, или нищо, но иначе ми се иска да напиша някои работи ...

# 10 288
Значи и при вас ги има такива.
Фанатици.

# 10 289
Навсякъде ги има. Този господин събирал съмишлениците си съконспиратори без маски, без дистанция. На конспираторите анти-ковиджии там относително доброто справяне на Норвегия с пандемията досега само им налива вода в мелницата, че видите ли не било толкова страшно и опасно, а само ни плашат с нещо измислено.
Естествен подбор ще кажа и с това ще завърша.

Общи условия

Активация на акаунт