COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 331 052
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 10 530
Обмисля се разхлабване на още мерки. Борисов казва че трябва да се помисли за връщане на публика по стадионите.
Тогава защо ако съпруга ми пътува за България от чужбина, трябва да се тества или да е под карантина? Ваксиниран е, с двете дози на АЗ след прекаран ковид. Дари кръвна плазма, т.е. има антитела.

# 10 531
  • Там,където се събуждам щастлива.
Тесла, как ще обясниш % тестове, които оптимистично те карат да казваш, че намалява вируса и моите 9 роднини и познати, от които 1 е в статистиката? Другите са с тестове от аптеката.

Последна редакция: пн, 12 апр 2021, 12:06 от Kalinka

# 10 532
Тесла, събота и неделя е нормално да приемат по-малко хора в болница.
В другата тема се оплакват, че никъде не ги искат, не че няма болни.

# 10 533
Обмисля се разхлабване на още мерки. Борисов казва че трябва да се помисли за връщане на публика по стадионите.
Тогава защо ако съпруга ми пътува за България от чужбина, трябва да се тества или да е под карантина? Ваксиниран е, с двете дози на АЗ след прекаран ковид. Дари кръвна плазма, т.е. има антитела.
Не е и сигурно дали след ваксина все пак не разнасяш вируса.

Последна редакция: пн, 12 апр 2021, 08:56 от Уейв

# 10 534
  • София
Определено има неразбории около пътуването на ваксинираните, които ще се изчистят. Просто в момента се вдига излишен шум около подобни казуси, нищо повече.

# 10 535
  • София
Нали от юни би трябвало тези ваксинационни паспорти, или както решат да ги кръстят, да влязат в сила? Дотогава няма привилегии за ваксинирани при пътуване.

# 10 536
Тогава защо ако съпруга ми пътува за България от чужбина, трябва да се тества или да е под карантина?
Аз съм питала. Казват, че властите нямат стандартен международен документ в момента.

# 10 537
  • София
В темата за ваксините съфорумка беше пуснала това отн. паспортите – https://ec.europa.eu/info/live-work-travel-eu/coronavirus-respon … n-certificates_bg
Тук пише, че ще бъдат издавани от юни – https://www.dw.com/bg/%D0%BE%D1%82-%D1%8E%D0%BD%D0%B8-%D1%89%D0% … %D0%BE/a-56914843

# 10 538
  • София
Нищо странно няма, системата е с доста инерция а не забравяй, че се регистрират малка част от случаите. Не бих се учудил отново да тръгне покачване свързано с отхлабването на някои мерки особено с отварянето на училищата.
На мен странното ми е че продължават да не слизат хоспитализираните. .....Явно времевият лаг е сериозен и слизането на вируса в останалата част от стат, още се бави при хоспитализираните, което мен ме учудва, защото то има и известен лаг и при новозаразените. ....  журналистите трябва да почнат да питат, какво става, защо вируса спада, а хоспитализираните не. Защо вируса спада а болниците стоят пълни и не се опразват.
Може би това е причината?
https://offnews.bg/zdrave/v-tretata-valna-covid-19-proticha-po-b … vat-p-749697.html

# 10 539
Професор Петрунов е казал, че може до 10% от ваксинираните да не изградят защита, а че около 3% са защитени по рождение.
Препоръчва да не се правят тестове за антитела две седмици след ваксините, а всеки да си завършва имунизацията с по две дози от една и съща ваксина.
Той е на мнение, че всяка година ще трябва да се ваксинираме, а и след последните поръчки на ЕС за ваксини за 2022 и 2023 се подразбира, че ще бъде така, но вероятно с по една доза вече.

Офф без да искам съм го понижил, академик е човекът и да добавя, че препоръчва втора доза АЗ на 12 седмица Wink

Последна редакция: пн, 12 апр 2021, 09:30 от 0001

# 10 540
Вирусът не спада, спада броят на хората, които се тестват. В момента е пълно с болни, които не са се тествали.

# 10 541
Вирусът не спада, спада броят на хората, които се тестват. В момента е пълно с болни, които не са се тествали.
И аз съм на мнение, че се тестват само хора с явни симптоми на ковид, носителите са в пъти повече.

# 10 542
Не знам как има смелчаци, навити да изкарат вируса, при положение че има леко преболедували които се влачат по няколко месеца като парцал. Какво грипче, какво вирусче. Аз за 40 години такова чудо не бях виждала.
    Чак ми е странно сега, че се чувствам толкова добре. В един момент си мислех, че никога няма да свърши това влачене.
    На лекото грипче, с леките симптоми.
А за каращите го по тежко... Confused

# 10 543
Никола Тесла  как изчисляваш R?
За UK в момента R го дават между 0,8-1

# 10 544
  • София
И аз съм на мнение, че се тестват само хора с явни симптоми на ковид, носителите са в пъти повече.
Това е така при всяка вълна, не е само сега.

Общи условия

Активация на акаунт