COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 330 397
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 10 995
Абе още не е сигурно че втората доза ще може да е отново Астра за под 60, защото ако излезе общоевропейско решение за изтегляне на АЗ за употреба под 60, и се замени с друга ваксина, както Кунчев каза че ще отложат вторите дози за да изчакат ЕС какво ще нареди, не знам дали нашите ще могат да кажат на Европа гледайте си работата няма да се съобразим с вашият общ подход.

# 10 996

https://www.facebook.com/dnevnik/videos/1109505852897596

Току-що министър Ангелов каза, че обсъждат два варианта за хората с първа доза Астра Зенека: който иска, да му се постави втора доза Астра; тези, които не искат, да им се предложи друга ваксина.

Да, но ако спрат нацяло АЗ за България, обмисляли другата векторна да е Янсен?!
https://btvnovinite.bg/bulgaria/angelov-obsazhdame-kakvo-da-prav … -astrazeneka.html

Ами не съм съгласна изобщо с такива мешеници.

Не успях да изслушам до края, после пак ще потърся да чуя всичко.

Всички, които желаят да си поставят като втора доза ваксината на "Астра Зенека", могат да се ваксинират, каза здравният министър. Костадин Ангелов. Който не желае, ще трябва да почака, докато се вземе решение на европейско ниво, допълни той. Вероятно на тях ще им се постави втора доза или на "Пфайзер", или на "Модерна". Към момента интересът към продукта на "Астра Зенека" намалява все повече, отчете здравният министър.
https://m.dnevnik.bg/bulgaria/2021/04/13/4197476_koronavirusut_v … kum_vaksinata_na/

Не намирам никаква логика да откажат втора доза Астра Зенека и да предложат Янсен. Би трябвало дори и да решат да спрат Астра Зенека, да заделят и осигурят достатъчно количества, за да могат желаещите да си сложат и втора доза. А след това да мислят какво да правят с останалите бройки.

# 10 997
Аз съм доволна от това, което чух днес от министъра. Който желае, втората му доза ще си е пак АЗ. Друго не ме интересува.

Не е така съвсем.
Виж линка, който съм постнала, не мога да копирам текст.
Пише, че още обмислят и може втората игла да е Янсен.

# 10 998
Слагам си втора доза АЗ тогава при първа възможност след 2-ри май. Бях навита да експериментирам с друга ваксина за по-голяма ефективност, но от казаното от Ангелов разбирам, че трябва да чакам някакво общоевропейско решение, тоест 1 месец още, а кой знае може и повече и т.н. и тъй като не искам да чакам, това не ме устройва.
Но хубавото е, че хората с първа доза АЗ повече няма да се чудят и така е най-правилно.

# 10 999
А има ли някаква официална статистика с каква честота са такива случаи при боледуване от Ковид?
За статистика не знам, ама има изследвания, примерно това и това. Общо взето 49-50% от пациентите в интензивни грижи и към 10% от тези извън интензивното развиват тромбоза.

Тромбози да, а дали някой е публикувал данни за комбинацията тромбоза+тромбоцитопения, или както е там медицинският термин, което се спряга за проблем на ваксините?

# 11 000
Аз съм доволна от това, което чух днес от министъра. Който желае, втората му доза ще си е пак АЗ. Друго не ме интересува.

Не е така съвсем.
Ето точен цитат, аз го чух с ушите си днес на живо
Решението, което обсъждаме във връзка с ваксината на АстраЗенека е в две посоки. Всички, които искат, могат да си поставят втора доза от нея, защото е безопасна. Тези, които не желаят - за тях ще бъде взето решение с какво тя може да бъде заменена от наличните ваксини в страната - с ваксината на "Пфайзер" или тази на "Модерна". Това заяви по време на брифинг министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, предаде репортер на Novini.bg.

# 11 001
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Абсолютно същите резултати след Модерна- 1 на милион

Тази снимка е от статията- как изглеждат това подкожно кървене, при липса на тромбоцити

Жената от снимката е излекувана и изписана

Копирам си този пост от темата за ваксините

# 11 002
Слагам си втора доза АЗ тогава при първа възможност след 2-ри май.
LillyM, 11 седмица ли ти се пада?

# 11 003
Явно не смеят самостоятелно да вземат решение за смесване на ваксини (за разлика от Германия и Франция) и чакат общо решение (кога?).
Но поне дават сигнали, че ще има възможност за РНК за тези, които не искат втора Астра.

# 11 004
  • Отвъд алеята зад шкафа
Това смесване на ваксини тествано ли е вече как се отразява?

# 11 005
Не е тествано и никой не знае как се отразява.

# 11 006

Не е така съвсем.

С тези новини от FDA за Янсен, главата си залагам, че утре и Янсен ще са го отписали нашите експерти.

Според мен на хората с една доза АЗ ще дадат избор:
1) Втора доза АЗ;
2) Втора доза Пфайзер/Модерна.

И после пак ще чакаме нечия благословия за допълнителни количества, защото и с новите 1.2М дози Пфайзер няма да стигнем далеч. Векторните ваксини са/бяха сериозна част от националния план. Някак ще трябва да се попълни тази липса.

# 11 007
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Дано покрай Ковид и усложненията, учените и лекарите открият начин да лекуват тези редки тромбоцитопении по- успешно

# 11 008
Слагам си втора доза АЗ тогава при първа възможност след 2-ри май.
LillyM, 11 седмица ли ти се пада?

Да. На 2-ри май са 10 седмици от 1-ва доза.

Да, Янсен е още една ваксина, от която сме поръчали много дози.

# 11 009
Аз на този фон се радвам, че е започнало кл.изпитване от Пфайзер за специфично лекарство срещу Ковид. Така както е тръгнало, ще ни трябва. От това което прочетох, ще има вариант да се прилага и амбулаторно.

Общи условия

Активация на акаунт