COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 327 154
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 10 980
И аз съм с една доза АЗ и не съм сигурна, че искам да си слагам втора доза от друга ваксина. Чувствам се като опитно зайче. Накрая няма да слагам нищо повече и това е. Тест за антитела не съм си пускала все още.
И аз не съм, исках, но откакто прочетох Бърди, реших, че няма да си усложнавам психиката с вредни мисли.
Предпочитам да вярвам, че веществото работи в моя полза.

И да, много съм ядосана на някакви плитки решения да ни заменят втората доза с друг вид ваксина.
Вярвам в науката, но за мен тези истерични заменки са си чиста гавра с интелигентността на хората.
Много силно се надявам да отида за втората си доза АЗ и да я получа, а после рисковете са си за мен със самонаблюдението и всякакви кашпировски идиотии, които ни внушиха.
Ако ми предложат и РНК, ще искам протокол за отказ да ме ваксинират с АЗ, и ще откажа иРНК.
Каква е тази гавра насред пандемия с нас, не мога да си обясня.
Още отсега обмислям съдебна патардия, ако не ми се получи ваксинацията. И не защото не ме е страх, то какво ли не се случи да ни наплашат от странични реакции, ама заради принципни положения, ще си намеря основания да съдя МЗдр.

# 10 981
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
САЩ спират ваксината на Джонсън, докато разследват редки случаи на тромбоза

https://www.nytimes.com/2021/04/13/us/politics/johnson-johnson-v … lots-fda-cdc.html

Разследват 6 случая, всички на жени между 18 и 48 години. Случаите са се появили до 2 седмици след ваксината. Има един смъртен случай и 1 случай в критично състояние.

Досега с ваксината в САЩ са ваксинирани около 7 милиона души.

Тук пише :

Out of 34 million people who received the vaccine in Britain, the European Union and three other countries, 222 experienced blood clots that were linked with a low level of platelets. The majority of these cases occurred within the first 14 days following vaccination, mostly in women under 60 years of age.

Което прави около 6.5 случая на 1 милион
Не пише колко от тях са фатални

# 10 982
  • на пъпа на Златията
Съпругата на президента приета в болница с аневризъм в мозъка 
https://www.facebook.com/Plovdiv24.bg/posts/2776358295959940
Нямам  фб .

# 10 983
На САЩ това спиране едва ли ще им се отрази, те ваксинират основно с РНК ваксини, но явно случаите вече са станали повечко, въпреки че е доста рядко, засега с честота 1 на милион, смъртност 1 на няколко милиона .

ЕМА също обявиха, че разследват ваксината на Джонсън заради същата рядка тромбоцитопения.

Ако е нещо свързано с вектора , тогава и Спутника е в същия кюп.

Интересно е, че и при РНК ваксините има съобщени такива случаи, но засега май не са повече от това, което се смята, че е обичайно.

А има ли някаква официална статистика с каква честота са такива случаи при боледуване от Ковид?

# 10 984

https://www.facebook.com/dnevnik/videos/1109505852897596

Току-що министър Ангелов каза, че обсъждат два варианта за хората с първа доза Астра Зенека: който иска, да му се постави втора доза Астра; тези, които не искат, да им се предложи друга ваксина.

# 10 985
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
САЩ спират ваксината на Джонсън, докато разследват редки случаи на тромбоза

https://www.nytimes.com/2021/04/13/us/politics/johnson-johnson-v … lots-fda-cdc.html

Разследват 6 случая, всички на жени между 18 и 48 години. Случаите са се появили до 2 седмици след ваксината. Има един смъртен случай и 1 случай в критично състояние.

Досега с ваксината в САЩ са ваксинирани около 7 милиона души.

Тук пише :

Out of 34 million people who received the vaccine in Britain, the European Union and three other countries, 222 experienced blood clots that were linked with a low level of platelets. The majority of these cases occurred within the first 14 days following vaccination, mostly in women under 60 years of age.

Което прави около 6.5 случая на 1 милион
Не пише колко от тях са фатални

ЕМА пише друго : "The Committee carried out an in-depth review of 62 cases of cerebral venous sinus thrombosis and 24 cases of splanchnic vein thrombosis reported in the EU drug safety database (EudraVigilance) as of 22 March 2021, 18 of which were fatal.1 The cases came mainly from spontaneous reporting systems of the EEA and the UK, where around 25 million people had received the vaccine."

на 25 милиона, 18 фатални, което е по- малко от 1 на милион

Абе, няма страшно

# 10 986
Дойдоха новите флакони ремдесивир

https://www.24chasa.bg/novini/article/9703800

Но този човек отново няма притеснение за нищо. Е как е възможно - няма притеснение, че държи в неведение няколко хиляди човечета с поставена първа астра, за другото въобще не коментирам.

# 10 987
А има ли някаква официална статистика с каква честота са такива случаи при боледуване от Ковид?
За статистика не знам, ама има изследвания, примерно това и това. Общо взето 49-50% от пациентите в интензивни грижи и към 10% от тези извън интензивното развиват тромбоза.

# 10 988

Току-що министър Ангелов каза, че обсъждат два варианта за хората с първа доза Астра Зенека: който иска, да му се постави втора доза Астра; тези, които не искат, да им се предложи друга ваксина.

Да, но ако спрат нацяло АЗ за България, обмисляли другата векторна да е Янсен?!
https://btvnovinite.bg/bulgaria/angelov-obsazhdame-kakvo-da-prav … -astrazeneka.html

Ами не съм съгласна изобщо с такива мешеници.

# 10 989

Това е един хитър политически ход, едновременно да се угоди на Европа да изтеглим от употреба ваксината за под 60, ама не съвсем. Изтегляме я, но който иска може да си получи 2-а доза Астра. Grinning А то е добре, и държавата все пак да оползотвори количествата дози Астра, които има и ще получи защото и пари са хвърлени за тях и изобщо да се използва ваксината. Те повечето хора съм убеден че ще изберат да не си правят експерименти да смесват ваксини. В противен случай, за 2-а доза трябва да се използват РНК, т.е. още забавяне на ваксинацията, защото напрактика ще се пренасочат ваксини от фазите, и от хора които искат РНК към 2-и дози за Астра. Още забавяне на ваксинацията в която и без това сме последни. Въпроса е какво правим правим по принцип с Астрата. Това ни е основната ваксина в нашият ваксинационен портфейл.

# 10 990

Това е един хитър политически ход, едновременно да се угоди на Европа да изтеглим от употреба ваксината за под 60, ама не съвсем. Изтегляме я, но който иска може да си получи 2-а доза Астра. Grinning А то е добре, и държавата все пак да оползотвори количествата дози Астра, които има и ще получи защото и пари са хвърлени за тях и изобщо да се използва ваксината. Те повечето хора съм убеден че ще изберат да не си правят експерименти да смесват ваксини. В противен случай, за 2-а доза трябва да се използват РНК, т.е. още забавяне на ваксинацията, защото напрактика ще се пренасочат от хора които искат РНК към 2-и дози за Астра. Още забавяне на ваксинацията в която и без това сме последни. Въпроса е какво правим правим по принцип с Астрата. Това ни е основната ваксина в нашият ваксинационен портфейл.
Тесла, нищо умно няма.
Ние, с първата доза АЗ, ако сме достатъчно изплашени, ще заемем от хората иРНК, а те имат нужда.
На нас ни се промиват мозъците, че ще пукнем от АЗ, че чак ще я изтеглят. Ангелов направо да си взема под мишница тапиите и да си ходи в болницата, няма друга държава да обявява , че изтегля работеща ваксина. Нека изчакат, аз все си мисля, че ще ни държи сито доста с АЗ като ваксина, ама така си мисля де, Времето ще покаже коя е с по - стабилен защитен вал.

# 10 991
Аз съм доволна от това, което чух днес от министъра. Който желае, втората му доза ще си е пак АЗ. Друго не ме интересува. И да, в световен план ваксините са кът, а Янсен дава сигнали, че ще последва съдбата на АЗ. За огромно съжаление, нямаме много други варианти все още.

# 10 992
Аз съм доволна от това, което чух днес от министъра. Който желае, втората му доза ще си е пак АЗ. Друго не ме интересува. И да, в световен план ваксините са кът, а Янсен дава сигнали, че ще последва съдбата на АЗ. За огромно съжаление, нямаме много други варианти все още.
На десетата седмица, нали ?
Това чакане в моя полза направо ме убива.
Днес и мм ми грачи, че като съм под  60, не ми се препоръчва.
Забрави той, че като ни бодоха с първа игла, за него беше рисково. Тогава ваксинаторът от ВМА с такъв кеф го бодна. ОФ.

# 10 993
Хубаво е, че и нашите най-накрая казаха какво ще се предлага на хората с първа доза АЗ. Дано да няма много отказали втората доза, след като има избор.

# 10 994
На тези, които отказват втора дова АЗ щели да им слагат РНК ваксини.

Общи условия

Активация на акаунт