Предпочитам да вярвам, че веществото работи в моя полза.
И да, много съм ядосана на някакви плитки решения да ни заменят втората доза с друг вид ваксина.
Вярвам в науката, но за мен тези истерични заменки са си чиста гавра с интелигентността на хората.
Много силно се надявам да отида за втората си доза АЗ и да я получа, а после рисковете са си за мен със самонаблюдението и всякакви кашпировски идиотии, които ни внушиха.
Ако ми предложат и РНК, ще искам протокол за отказ да ме ваксинират с АЗ, и ще откажа иРНК.
Каква е тази гавра насред пандемия с нас, не мога да си обясня.
Още отсега обмислям съдебна патардия, ако не ми се получи ваксинацията. И не защото не ме е страх, то какво ли не се случи да ни наплашат от странични реакции, ама заради принципни положения, ще си намеря основания да съдя МЗдр.
А то е добре, и държавата все пак да оползотвори количествата дози Астра, които има и ще получи защото и пари са хвърлени за тях и изобщо да се използва ваксината. Те повечето хора съм убеден че ще изберат да не си правят експерименти да смесват ваксини. В противен случай, за 2-а доза трябва да се използват РНК, т.е. още забавяне на ваксинацията, защото напрактика ще се пренасочат ваксини от фазите, и от хора които искат РНК към 2-и дози за Астра. Още забавяне на ваксинацията в която и без това сме последни. Въпроса е какво правим правим по принцип с Астрата. Това ни е основната ваксина в нашият ваксинационен портфейл.