COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 331 484
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 11 565
  • Пловдив
Мутафчийски ще ми липсва.

Без Мутафчийски и щаба и без Ангелов ще е отчайващо. Генерал Мутафчийски винаги вдъхва чувство на сигурност. Надеждата ми е поне Симидчиев да поеме контрола над епидемията.

Последна редакция: чт, 15 апр 2021, 23:45 от marzeliva

# 11 566
  • София
Не става въпрос само за антиваксърство. Чакат Идеалната ваксина. Една държала само на Модерна, друга искала ваксина през носа, трета била много за ваксините, но конкретно тези нещо не били както трябва... Като прибавиш и антиваксъри, и чипирани...
И това не е вярно. От липса на организация е всичко, а липсата на организация просто прикрива изначалната липса на ваксини. Още през ноември стана ясно, че не са поръчани. За Пфайзер изобщо изпуснахме срока и не поръчахме нищо. Има ги данните публично. От всички останали квоти също сме на минимума. Това е по план. План, който предвижда рисковите и възрастните да са във фазата през есента. Не са приоритет. Ей такива неща.

# 11 567
Около мен всички които искаха да се ваксинират се ваксинираха. Останалите не чакат специална ваксина и няма да се ваксинират.
Да кажем, на пет човека, един ваксиниран. Останалите така ще си стоят неваксинирани. Възрастните пък хептен, нито при лични се записват, нито в портал, нито никъде.

# 11 568
  • София
Около мен всички които искаха да се ваксинират се ваксинираха. Останалите не чакат специална ваксина и няма да се ваксинират.
Да кажем, на пет човека, един ваксиниран. Останалите така ще си стоят неваксинирани.
Около мен на 100 човека има 5-ма неваксинирани, които го прекараха и сега и те ще се ваксинират. Антиваксърите са 4-ма. Толкова с личните извадки.

# 11 569
  • София
Въпреки малкото поръчани и доставени ваксини, имаше период, в който имаше АЗ свободно , но нямаше желаещи.

# 11 570
  • София
Вижте, никой няма да Поеме Контрола над епидемията, по начина който се очаква.
Днес от ИТН ясно завиха, че парламентът няма да изкара мандата си. Социологът Райчев им даде срок до президентските избори. Никоя, повтарям - никоя партия няма да рискува да взима непопулярни мерки и решения, още по-малко ИТН или тия, които горяха маски на Орлов мост.

Последна редакция: чт, 15 апр 2021, 21:15 от Ronald

# 11 571
Въпреки малкото поръчани и доставени ваксини, имаше период, в който имаше АЗ свободно , но нямаше желаещи.

Точно през този период всички, които имаха силно желание го направиха.

# 11 572
  • София
Точно това казвам и аз. Възможност имаше.

# 11 573
Мутафчийски ще ми липсва.

Без Мутафчийски и щаба и без Ангелов е отчайващо. Надеждата ми е поне Симитчиев да поеме контрола над епидемията. Но не се надявам много.

Е той Щаба беше към правителството, като е в оставка правителството е нормално да го разпуснат.

Здравният министър си продължава докато поеме ново правителство.

Дотогава е ясно, интересното е като дойде ново правителство какви ще са му действията, ще има ли такива...

# 11 574
В чужбина близките и познатите ми, които не са българи,  не са така наплашени, резервирани към ваксините. Близки в Македония си се ваксинираха с АЗ и даже гордо го заявяват. Други близки в Иразел казват, че съседи, цялото им голямо семейство и не знам още кой са се ваксинирали. Тука какви небивалици се говорят и хората са в някакъв уплах, че ще им се случат всички възможни странични ефекти и ще им навредят само.

# 11 575
Almondina, защото има значение как ти е разпределен рискът. Това се обяснява 200 пъти. Ако рискът ти е 1:5 000 000 и не е концентриран в определена група от населението, е едно. Ако рискът ти е 1:1 000 000 общо, но е например 1:75 000 при жени 20-40г е съвсем друго. Във втория случай рискът от определена ваксина надвишава ползата в една сериозна популация и се налагат мерки. В първия случай нищо не се налага.

Така по-ясно ли е? Точно затова като някой каже “има случаи” нищо не значи. Важно е как са разпределени тези случаи (пол/раса/години), колко са, какви са тези хора (предишни проблеми), доказана ли е причинно-следствена връзка и т.н. И точно затова има FDA, CDC, MHRA, EMA и сие - те следят всичко това в реално време и преценяват.

# 11 576
Епидемиите се управляват от РЗИ, които си съществуват и не могат да абдикират като НОЩ-ници и правителство. Те ще продължат, заедно с НЦЗПБ и Кантарджиев.
Освен ако не бъдат сменени ръководните единици, предвид новата власт. Които не са незаменими разбира се, но докато се напаснат нещата... Но краят на това пропадане трябва да започне отнякъде 🙃

# 11 577
Епидемиите се управляват от РЗИ, които си съществуват и не могат да абдикират като НОЩ-ници и правителство. Те ще продължат, заедно с НЦЗПБ и Кантарджиев.
Освен ако не бъдат сменени ръководните единици, предвид новата власт. Които не са незаменими разбира се, но докато се напаснат нещата... Но краят на това пропадане трябва да започне отнякъде 🙃

Докато не дойде новата власт във вид на правителство, нещата са в ръцете на предишното. Със или без НОЩ.

# 11 578
  • Там,където се събуждам щастлива.

Въобще не е вярно. Тукашното РЗИ  контролира разпространението на вирусните заболявания, чрез проследяване, тестване и ваксинация. Нямат никакво роля във взимането на решения за начин на ограничение от правителството. Последното взима решения след съвет със специална комисия от съветници, които са представители на Здравен съюз, вирусолози, Минустерство и т.н.
Рзи е инспекция. Няма правомощията на правителството.

# 11 579
Да кажем, на пет човека, един ваксиниран. Останалите така ще си стоят неваксинирани.
Около мен на 100 човека има 5-ма неваксинирани, които го прекараха и сега и те ще се ваксинират. Антиваксърите са 4-ма. Толкова с личните извадки.

Ами нали и аз същото казвам - всеки (почти), който е искал да се ваксинира, се е ваксинирал.

Няма значение на кого познатите повече са се ваксинирали, въпросът е, че който е искал вече го е направил.

Общи условия

Активация на акаунт