COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 331 088
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 12 585
  • София
Интересно щеше да бъде да се води статистика колко хора са направили кръвоизливи, от носа или другаде, заради предобряне с аспирин и антистенокардин. Аз лично познавам двама.

# 12 586
От това което виждам в "чипирай ме" след четвърти май няма нови дати. Ако не пуснат ъпдейт явно всеки трябва за първа и втора доза на място да ходи и да пита. Ега ти примитивната работа.

# 12 587
В UK в момента "фокуса" се измества към антивирусно лечение.
Антивирусните средства могат да бъдат трети метод за защита, заедно с ваксинацията /включително бустерни дози/ и масовите тестове.

Главният научен съветник сър Патрик Валанс заяви, че антивирусните лекарства "биха могли да помогнат за защитата на тези, при които ваксината не работи или не отговарят на условията за ваксини."

Сега правителството иска да помогне в усилията за намиране на лечения, които да спрат хората, които са заразени, да се разболеят на първо място.

Смята се, че има редица лечения, които се разглеждат, като действат чрез спиране на репликацията на вируса.

Бо Джо каза, че всичко е част от това да се научим да живеем с вируса.
Премиерът заяви, че се надява хапчета или капсули да бъдат на разположение до есента, за да помогнат в борбата с очакваната трета вълна.

Но в момента това е по-скоро стремеж, отколкото гаранция, че това наистина ще се случи.
https://www.bbc.co.uk/news/health-56823627

# 12 588
А противниците на ваксините какво ли не измислят срещу Израел - не бяха дела, не беше фашистки приказки, последното, което чух беше, че там са им слагали други ваксини. Grinning Не им изнася на тезите, които са антиваксърски и дай да плюят.
В Швеция хората си живеят свободно през цялото време. Браво на шведите. Единствено в началото направиха грешка със старческите домове, но като цяло се спрвиха страхотно и без никакъв стрес.

# 12 589
Здравейте, мъжът ми ще ходи да му слагат ваксина. Искам да купя оксиметър може ли някой да ми каже какво трябва да гледам за да е добър. И трябва ли да пие за всеки случай аспирин протект.  Благодаря.

Нямате нужда нито от оксиметър, нито от аспирин протект. Аспирин изобщо не трябва да пиете, ако няма нужда, само ще навреди.

# 12 590
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Ако се притеснявате от тромби, може да пробвате това лекарство

Ествествено, след одобрение от личния ви лекар

# 12 591
Франция планира да премахне ограниченията за пътуване и да облекчи националния си полицейски час /между 18:00 и 06:00 часа/ от 2 май, казва Франс прес.

Според плановете президентът Еманюел Макрон също ще позволи да се отворят отново кината, ресторантите, които обслужват клиенти навън, а театрите и музеите да посрещат посетители с намален капацитет от средата на май.
https://www.bbc.co.uk/news/live/uk-56826976

# 12 592
Помните как преди време мрънкотих,
Скрит текст:
че в една лаборатория в Бургас в обща стая взимаха ПСР за корона, без дистанция, без мерки. Същата лаборатория е обявена като такава, която не прави ПСР. Лаборантите са без предпазно облекло, в обща зала има поне по двама пациенти...абе недопустимомясто за ПСР проба.
Преди две седмици в друга лаборатория /пак на същата верига/, пак обявена за такава, която не прави ПСР, ходих да си пусна антитела. И чудо, пак взимаха ПСР в рарез с правилата.
След първата случка си пуснах сигнал до МЗ, те препратиха до РЗИ Бургас и днес получих отговор за резултат от направена проверка. Били направени две проби за грип същия ден. Ти да видиш. Присъствах лично на едната проба за "грип". Значи с двете си уши чух "проба ПСР коронавирус", "с двете си очи видях", но не съм разбрала грип било. Всичката ни е такава.
Заслужават поне двама, трима човека да им влязат за ПСР по лабораториите и да запишат преживяването. Да видим тогава как ще пишат, че е проба за грип.
И аз така нечула,невидяла и недоразбрала,нищо ,че можех и аз да взема пробата-толкова близо бях.Това е редовно явно при тях,но как пък се сетиха с проба за грип да маскират...Imp

Сега звъннах на приятелка ,която мин.месеци пътува няколко пъти извън страната и прави ПСР и каза,че пускала в която и е била по-наблизо в кварталите.. в 3 различни..Много интересно каква е пробата за грип за 80 лв....

Последна редакция: ср, 21 апр 2021, 12:55 от reninel

# 12 593
Ако се притеснявате от тромби, то спрете цигарите, алкохола, хранете се здравословно, спортувайте и спрете да пиете де що има "хранителни" добавки, както и лекарства без нужда.

# 12 594
В Пловдив случаите спродед мен са много и не намаляват, от доста време сме все с над 200 случая дневно. 264 вчера, 227 днес.
  Вчера 264, днес 227, преди време над 600. Това ако не е намаление не знам какво е.

# 12 595
Гледам и едноцифрени и двуцифрени бройки починали във Великобритания последните дни. За толкова милиона население си е голямо постижение. Малка България обикновено всеки ден с по над 100 човека починали, понякога и 200.

# 12 596
И аз споделих за болницата дето сега нашумя с брифинги тия дни, че също си чакат пср заедно с другите пациенти, нищо че на входа уууужжжж разделят потоците и уж е в различни часове. Предвид клиентите, а прдон, пациентите им, явно няма какво да се оплаквам.

# 12 597
Гледам и едноцифрени и двуцифрени бройки починали във Великобритания последните дни. За толкова милиона население си е голямо постижение. Малка България обикновено всеки ден с по над 100 човека починали, понякога и 200.

Ще продължи да има починали от ковид, както и новопостъпили в болница, но е важно те да бъдат малко и да не пречат на здравната с-ма да функционира адекватно.

В момента с ковид в болниците в UK са 1 900 човека и се започна "наваксването" с профилактичните програми и отложените операции.

# 12 598
Ако се притеснявате от тромби, може да пробвате това лекарство

Ествествено, след одобрение от личния ви лекар

Пих Натаспин точно по препоръка на лекар, след като от аспирина се сдобих с кръв в урината.

# 12 599
  • Bristol
UK
Изглежда, че първите дози ваксини имат драматичен ефект върху инфекциите на Covid.
Аз съм предпазлива, чакам 4 седмици от отварянето, за да се види накъде върви. 2 седмици да се заразиш и инкубационен период, 1 седмица да се развият симптоми и 1 да се влошиш. Ако средата и края на май бройката продължава да спада, тогава ще съм по-уверена, че ваксините работят 😊

Майка ми и тя е решила да се ваксинира в България, до сега изчакваше. Записала се е, казали са, че ще е с Модерна уж. Аз знам, че е подобна на Пфайзер, но да питам, често срещани странични ефекти като неразположение след ваксината има ли при нея? Надявам се, да е по-щадяща от АЗ. Писах тогава мен как ме повали за два дни Астрата 🤪 Сега с втората Астра, мисля четвъртък или петък да се ваксинирам, за да не ми отиде уикенда пак 😂

Общи условия

Активация на акаунт