COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 330 760
  • 22 610
  •   2
Отговори
# 12 855
dorisaneva, благодаря
Хубаво е, че имате чудесни резултати, но при вас е от преболедуване
Аз се чудех за ваксините и ме е яд, че не съобразих какво ми предложиха, та сега..
По-натам може и да пусна пак, вече изумявам всички у нас, дето да ме боцнат и изпадам в смешни състояния, сега доброволно ходих за ваксина, че се и изследвах...не е за вярване. Просто, като гледам как хората не спазват нищо, не ги е страх, крият, подиграват се и аз обратно трупам страх, нерви, притеснение. Може би на друго място в среда дето има мерки и се съобразява всеки бих била много по-спокойна и сигурна. Сега се качвам в ГТ и първата ми работа е да се огледам и преместя около хора с маски, ама то всяка спирка нещата се променят, в магазина също, за работата няма да отварям дума (там няма какво да се направи)

Пехоко, изгледах клипа, не разбрах много, не съм добре с английския толкова, но отдолу мненията са забележителни и неочаквани за мен. Мислех, че само българите сме особени, ама чета и други, 1 към 1 почти , като нас. Странно. Погледнах датата, ми то коментарите са от преди ден, не е преди да излезнат ваксините и използват.
Малко повече спокойствие, всичко ще е наред. За съжаление не може да контролираме останалите. Качиш се в ГТ и  около теб се намърдва често някой без маска, за съжаление доста често се случва. Но ми прави впечатление понеже обикновено по-често пътувам в ГТ и обикалям различни места по работа, винаги с маска, дезинфекцирам ръце, нося си спрей в чантата, та не се заразих навън. За съжаление от семейството вкъщи дойде заразяването. Но с лекото боледуване за 3,4 дни, антителата са ми доста малко на четвъртия месец от боледуването. Спазваме мерките и просто остава да се надяваме само, че ще се запазим. Освен ваксина и мерки, друго няма какво да направим. Но все повече се замислям, че училищата са фактор. Масово виждам деца, тийнейджъри без маски, явно си спестяват маските извън училище.

# 12 856
  • София
. Масово виждам деца, тийнейджъри без маски, явно си спестяват маските извън училище.
Нима в училище са с маски? Когато изобщо са на училище...
Никакви мерки няма, това е истината за мен.
Резултатите ни са впечатляващи. Дано някога науката да обясни на какво се дължат. И въпреки намалелите проценти си имаме висока бройка заразени, адски много хоспитализирани и интензивни. Починалите не коментирам, защото следващ с три седмици пика на заразените. Признавам, че в тези числа, зад които стоят твърде много неизвестни, лично аз не мога изобщо да се ориентирам.

# 12 857
Добре, в градския се качват всякакви, но ти ако си с маска n95 не е ли малка вероятността да се заразиш? Нали тези маски предпазвали на 95-96 процента..

# 12 858
. Масово виждам деца, тийнейджъри без маски, явно си спестяват маските извън училище.
Нима в училище са с маски? Когато изобщо са на училище...
Никакви мерки няма, това е истината за мен.
Резултатите ни са впечатляващи. Дано някога науката да обясни на какво се дължат. И въпреки намалелите проценти си имаме висока бройка заразени, адски много хоспитализирани и интензивни. Починалите не коментирам, защото следващ с три седмици пика на заразените. Признавам, че в тези числа, зад които стоят твърде много неизвестни, лично аз не мога изобщо да се ориентирам.
При по-големите би трябвало да е задължително в училище, но явно не е. Но определено са честа гледка в ГТ тийнове без маски. Явно, повечето ако слагат маска е в училище, ако там не слагат и никой не им прави забележка е проблем. В повечето държавни училища знам, че всичките заповеди са само на хартия за най-голямо съжаление.

# 12 859
Днес прочетох за жена, която била болна с британската мутация в Германия. Семейството й е карантинирано за 21 дена. На нея са й направили тест на 14 ден и е отрицателен, съответно карантината й е свършила. Някой чувал ли за такава карантина и за коя мутация става въпрос? Няма как да е първата британска, която се появи.

# 12 860
Добре, в градския се качват всякакви, но ти ако си с маска n95 не е ли малка вероятността да се заразиш? Нали тези маски предпазвали на 95-96 процента..
Според мен риск винаги има, ако в рейса и около теб са хора с маски под носа и без такива изобщо.

# 12 861
  • Където морето целува небето...
Онзи ден ми се наложи да вляза в МОЛ. По едно време сериозно се замислих дали наредбата за маските на закрито не е отпаднала. Още на входа видях две момичета без такива. В банката в мола също бяха без маски служителките. Вярно, че имат някакви пластмаси отпред, но това до колко предпазва... Общо взето ако някой имаше маска, то тя беше някъде на врата или под носа. Наистина не ми се беше случвало да влизам след новото отваряне и много се изненадах. Преди знам, че охранителите поне за това следяха. Преди няколко дни в голяма лаборатория, момчетата, които идват да взимат пробите си бяха вътре без маски и двамата. На въпросът ми защо са без, казаха, че влизали за минута-две само.  В кварталното ни магазинче не пускат без маски.

# 12 862
Скрит текст:
Според мен риск винаги има, ако в рейса и около теб са хора с маски под носа и без такива изобщо.

Така е, риск винаги има. Но нали е важно този риск да се минимизира.
А маските в голяма степен минимизират риска.
Който желае доказателство, моля да си потърси в интернет - има много клипчета, които нагледно показват.

По повод поста на Мама Сузана - и после ще кажат, че ваксините не работят..Парадоксът на Дростен ще го гледаме у нас още много пъти, явно..

# 12 863
Adventurer, благодаря за отговора и тестовете
Много си прав обаче, трябва ми откъсване, че вече ...
Иначе ми стана ясно както си го обяснил и се чувствам по-спокойна))
Добре, че ни разясняваш, щото такива , като мен...все пак е някакво успокоение))

# 12 864
Скрит текст:

Така е, риск винаги има. Но нали е важно този риск да се минимизира.
А маските в голяма степен минимизират риска.
Който желае доказателство, моля да си потърси в интернет - има много клипчета, които нагледно показват.
Разбира се, че помагат. Ако има разни интересни клипчета по въпроса може да пуснеш. Мисълта ми беше, че ефективността им намалява, когато има хора без маски около теб и в съответното затворено пространство. Ако всички носят правилно маски ефективността им е по-голяма. Помня имаше една картинка ако два души са с маски, ако са без и, ако единия е с маска.

# 12 865
  • Отвъд алеята зад шкафа

Аз съм от тези с лекото протичане и след 4 месеца имам само 4 неутрализиращи антитела, недостъчни за протективен имунитет. Както и подозирах при по-леко протичане имунитета не не много траен. За клетъчния имунитет не знам как е положението, не съм изследвала, ни то и с тези цени.

Извинявай, но как разбра, че имаш само 4 неутрализиращи антитела.
Питам, защото се чудех за процентите изследването и се ядосвах.
Значи, може да имаш само 4 антитела и те да са неутрализиращи (действащи активно) , тогава и процента може да ти е 100 като нищо си мисля, но фактически нямаш никаква защита. Ако си направиш само за неутрализиращи, значи няма да знаеш колко са ти антителата действащи в защита, защото не знаеш количеството им. Вероятно си правила и двата теста -количествен и процентен или...
Като нищо ще полудея и отида да си правя сега пък и количествен, все половинчати работи правя. Тъкмо се успокоя и пак полудея. Така и не ги разбрах тези тестове.
Изследвах само неутрализиращите наскоро - IgG антитела срещу spike  S1/RBD на Sars/CoV2, количествен. В коментар към изследването пишеше, че за имунитет  пост имунизационен титър се счита резултат, при който   концентрацията  е над  7 0.U/ml. При мен 4.72 - разочароващ резултат.  Аз се чудех дали да правя в проценти, но предпочетох да видя с число. Ако 7 се счита за пост имуназионния титър колко аджеба имам. Но ако си изследвала в проценти и имаш добър резултат, няма смисъл да изследваш пак и то толкова скоро.

На същото изследване аз имам 96.5

# 12 866

Аз съм от тези с лекото протичане и след 4 месеца имам само 4 неутрализиращи антитела, недостъчни за протективен имунитет. Както и подозирах при по-леко протичане имунитета не не много траен. За клетъчния имунитет не знам как е положението, не съм изследвала, ни то и с тези цени.

Извинявай, но как разбра, че имаш само 4 неутрализиращи антитела.
Питам, защото се чудех за процентите изследването и се ядосвах.
Значи, може да имаш само 4 антитела и те да са неутрализиращи (действащи активно) , тогава и процента може да ти е 100 като нищо си мисля, но фактически нямаш никаква защита. Ако си направиш само за неутрализиращи, значи няма да знаеш колко са ти антителата действащи в защита, защото не знаеш количеството им. Вероятно си правила и двата теста -количествен и процентен или...
Като нищо ще полудея и отида да си правя сега пък и количествен, все половинчати работи правя. Тъкмо се успокоя и пак полудея. Така и не ги разбрах тези тестове.
Изследвах само неутрализиращите наскоро - IgG антитела срещу spike  S1/RBD на Sars/CoV2, количествен. В коментар към изследването пишеше, че за имунитет  пост имунизационен титър се счита резултат, при който   концентрацията  е над  7 0.U/ml. При мен 4.72 - разочароващ резултат.  Аз се чудех дали да правя в проценти, но предпочетох да видя с число. Ако 7 се счита за пост имуназионния титър колко аджеба имам. Но ако си изследвала в проценти и имаш добър резултат, няма смисъл да изследваш пак и то толкова скоро.

На същото изследване аз имам 96.5
Браво, много добър резултат. След втора доза ли? И след коя ваксина?

# 12 867
  • Отвъд алеята зад шкафа
С Комирнати, 6 седмици след 2 доза.

# 12 868
Разбира се, че помагат. Ако има разни интересни клипчета по въпроса може да пуснеш. Мисълта ми беше, че ефективността им намалява, когато има хора без маски около теб и в съответното затворено пространство. Ако всички носят правилно маски ефективността им е по-голяма. Помня имаше една картинка ако два души са с маски, ако са без и, ако единия е с маска.

Дейзи, не е към теб в никакъв случай.

Не мога да повярвам просто, че след една година пак се връщаме на елементарни неща.
Ето например:
https://edition.cnn.com/2020/08/08/us/duke-university-face-mask- … t-trnd/index.html
https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMc2007800

# 12 869
"Антителата, които изграждаме срещу коронавирусите, са доказателство, че сме преминали през заразата и не са необходими никакви документални свидетелства затова. Който говори обратното, прави пълни глупости, които дори граничат с престъпление. Защото невежеството граничи винаги с престъпление.
Невежество е да кажеш, че един човек не е защитен, въпреки че има антитела, защото не е ваксиниран".

Ами все ще  трябва да измислят единенни критерии - антитела над определна стойност, доказателство, че имаш пълна ваксинация - и все някак ще трябва да се докаже документално, за да се приеме, че не прадаваш заразата.

Иначе има противоречие в съждението му - хем антителата са доказателство, хем няма нужда от никакви документални свидетелства - е, как ще знаем, че някой има антитела?

Аз пък бих казала, че с данните до момента е невежество, да се твърди по принцип, че щом имаш антитела ( какви, какъв титър) си защитен.

За данните за САЩ - трябва време, за да се поровим и да видим какво има предвид.
Наистина в момента нямам много време - но ето на "първо четене":
https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/vaccines/safety/adverse-events.html

To date, Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS) has not detected patterns in cause of death that would indicate a safety problem with COVID-19 vaccines.

FDA requires vaccination providers to report any death after COVID-19 vaccination to VAERS.
Reports of death to VAERS following vaccination do not necessarily mean the vaccine caused the death.
CDC follows up on any report of death to request additional information and learn more about what occurred and to determine whether the death was a result of the vaccine or unrelated.
CDC, FDA, and other federal partners will continue to monitor the safety of COVID-19 vaccines.
Over 211 million doses of COVID-19 vaccines were administered in the United States from December 14, 2020, through April 19, 2021. During this time, VAERS received 3,486 reports of death (0.0016%) among people who received a COVID-19 vaccine. CDC and FDA physicians review each case report of death as soon as notified and CDC requests medical records to further assess reports. A review of available clinical information including death certificates, autopsy, and medical records revealed no evidence that vaccination contributed to patient deaths. CDC and FDA will continue to investigate reports of adverse events, including deaths, reported to VAERS.

Have you experienced a side effect following COVID-19 vaccination?

You can report it to VAERSexternal icon.

More Information
Advisory Committee on Immunization Practices (ACIP): COVID-19 vaccine Safety update—January 2021 (slide deck) pdf icon[1.19 MB, 56 Pages]

Последна редакция: пт, 23 апр 2021, 11:34 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт