COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 334 358
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 13 095
че не разбираш грам нито от пилотската работа
Напротив. При пилотите е точно така - трябва да тренират непрекъснато. Иначе няма да ги пуснат да пилотират.
Ако цял живот пилотораш един и същ самолет, по който никога не се правят промени, както и по процедурите по летищата, по които летиш - сигурно само ще се упражняваш. Добрите пилоти не летят само на един самолет. То ако ще издребняваме така - какви лекари има... пази, Боже да стигнеш до тях.

# 13 096
  • София
В Лидл не са ги забравили хич, много ми объркват работата.

В магазините не са, а и явно много ги притеснява да не ги нарушат, защото на мен ми се наложи да се моля 5 минути поне да ми маркират и подадат през вратата кутия тампони. Много са стриктни, което е разбираемо - глобите са солени, а може да има проверки от "тайни клиенти".
Но мисля, че от щаба и Министерството на здравеопазването са ги забравили. Освен че объркват хора с различен график от този "от 9 до 6", създават адска навалица по супермаркетите в събота и неделя по обяд...

# 13 097
И на мен ми пречат тези коридори. Между 8 и 10.30 ч има най-малко хора в Кауфланд. След като не ме пускат, аз трябва да се бутам в навалицата след 10.30 или да пратя майка си пенсионер преди 10.30.. Нито едното не е ОК.
Защо по д*лите не ги махнат!

# 13 098
Лекарите не могат, а и не е необходимо да са в час с всички новости при всички специалности. Не напразно са разделени по специалност.
Не напразно се създават единни протоколи и логаритми за заболяванията.

Ако все още някой не е разбрал смисъла на заключването - да може здравната с-ма адекватно да поеме заболелите от едно заболяване и да го лекуват съответните специалисти по създадените нормативи.

Няма как да искаш адекватно лечение и грижи, ако увеличиш бройката на пациентите при същото количество персонал, както и да преобразуваш отделения за заболяване което е "несвойствено" за персонала.

# 13 099
  • София
В Лидл не са ги забравили хич, много ми объркват работата.

В магазините не са, а и явно много ги притеснява да не ги нарушат, защото на мен ми се наложи да се моля 5 минути поне да ми маркират и подадат през вратата кутия тампони. Много са стриктни, което е разбираемо - глобите са солени, а може да има проверки от "тайни клиенти".
Но мисля, че от щаба и Министерството на здравеопазването са ги забравили. Освен че объркват хора с различен график от този "от 9 до 6", създават адска навалица по супермаркетите в събота и неделя по обяд...
В големите вериги не са ги забравили. Миналата седмица аз бях забравил - в 8.45 сутринта стига до касата с едно кисело мляко, касиерът вика не мога да ви обслужа, съжалявам (?!). Викам му - аз съм на изхода почти, дай да плащам и да се приключва, защото ако ида да ги върна продуктите по-тегаво става. Не можело, добре, че имаше от касите н самообслужване, та минах от там....
Коридорите са страшна глупост и трябва да отпаднат. Допуска се хранене вътре в заведения, мачове с публика и пр....

# 13 100
Вчера починалите (105) спрямо новите случаи (1708) са 16.15%.
Днес починалите (33) спрямо новите случаи (798) са 14. 15%.

Процент означава буквално на сто и може да се изчисли по следният начин (поне аз така го смятам):
Ако 1708 е 100% делим на 100 - значи 1% е около 17.
Виждаме 17 колко пъти влиза в 105 около 6.1 т.е. 105 е 6.15% от 1708

Не знам и каква статистика ни дава починали спрямо нови случаи.

# 13 101
Bandit Queen,
Стискаме ти палци!

На всички, които днес празнуват имен ден - да са живи и здрави!
Дай, Боже другата Цветница вече всичко да е лош спомен само!

# 13 102
  • Пловдив

Коридорите са страшна глупост и трябва да отпаднат. Допуска се хранене вътре в заведения, мачове с публика и пр....

Роналд, не си прав тук. Това, че работят заведения и стадиони, не означава, че възрастните хора трябва да загубят възможността да пазаруват без навалица. Да, знам, че има много възрастни, които не се възползват от коридорите , но има и спазващи и не е добре заради неспазващите, правото на спокойно пазаруване да бъде отнето за всички. Възрастните хора трябва да бъдат максимално защитени и трябва да разполагат с такъв отрязък от два часа, в които е гарантирано, че няма струпвания в магазините. Не е честно да бъдат лишени от правото да пазаруват на спокойствие.
Освен това, извинете, но е много егоистично да се оплакваме, че коридорите създават неудобства на нас. Пандемия е, логично е, че ще изтърпим някои неудобства. Борим се с коварен вирус все пак. Аз не искам възрастните да нямат възможността за спокойно пребиваване  в магазина.
За да избегна навалицата в Лидъл, ходя рано преди коридора, даже съм си настройвала алармата да ме събуди за ранно пазаруване Simple Smile, през зимата даже още в тъмно съм тръгвала към магазина в 7,30, за да имам време да приключа с пазаруването до 8,30. За утре също съм планирала алармено събуждане, че искам да купя някои неща и ще направя това преди 8,30.

Последна редакция: нд, 25 апр 2021, 11:45 от marzeliva

# 13 103
  • София
Да, коридорите май са ги забравили, дано от сдружение за търговия /или как му е името/ напомнят да се пусне заповед и да се махнат. Ама търговците какво ги бърка, не губят, същите клиенти ще дойдат следобед, вечер.

А като става дума да посочваме отделни случаи, не е вярно, че леко преболедувалите имат малко антитела. Позната ноември е имала само загуба на обоняние, сега си напвави тест за антитела - има много добър резултат и то след толкова време.

# 13 104
  • Буркина Фасо
Да, коридорите май са ги забравили, дано от сдружение за търговия /или как му е името/ напомнят да се пусне заповед и да се махнат. Ама търговците какво ги бърка, не губят, същите клиенти ще дойдат следобед, вечер.
бърка ги. не всички имат в близост Лидл, а когато са до него пък нямат възможност да влизат.
по този начин мен ме губят.

# 13 105
Или отскоро четеш тази тема, или не четеш внимателно. Лично за мен темата е много полезна и от тук научих, че според шведско изследване преболедуването дава поне 9 месечна защита. Като на по-късен етап ще се разбере колко точно трае клетъчния имунитет. Възможно е да продължи и повече от година. Като разбира се 100 процента защита няма, но процента на повторно заразени след прекаран ковид е много по-малък от този на заразените след ваксиниране с две дози. П.П." Главният извод от изследването е, че рискът от повторно заразяване е незначителен, а изкаралите го не могат да пренасят заразата върху околните."
Но други изследвания твърдят друго. Специалисти ето какво говорят https://www.google.com/amp/s/trud.bg/amp/%25D0%25BF%25D1%2580%25 … 0%25B8%25D1%2582/ "От 10 000 преболедували коронавируса едва 500 са имали антитела след една година. От тези 500 едва 40% са имали вирусоблокиращи антитела, тоест такива, които не биха позволили на вируса да навлезе в клетката. Това сочи проучване, направено в Китай, цитирано от проф. Сорен Хайрабедян, директор на Института по биология и имунология на размножаването при БАН, по Нова ТВ.

Той препоръча хората да не разчитат на имунитет, придобит след като са преболедували COVID-19.

„Вирусът модифицира имунната система по начин, по който й пречи да развива бързо антитела, пречи й да изчисти вируса”, обясни проф. Хайрабедян. „Минимумът, който дава ваксинирането, е, че човекът няма да влезе в болница, няма да го изкара тежко”, обясни още професорът."                                              

Амии това изследване: https://www.dw.com/bg/%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%B2 … %D0%B0/a-57275118

# 13 106
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Извинявайте, ама ако с едно неудобство от коридорите не можем да се справим...

# 13 107
  • София
Аз съм свикнала вече, ама се доказа, че далеч възрастните не са единствените застрашени. Не мисля, че заслужават повече привилегии от хронично болните например. Моята група хич и няма да я споменавам. И лошото е, че наистина си обикалят цял ден по магазините. Не става дума някой да е изтървал да купи нещо, масово е поведението им.

# 13 108
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
На мен ми е пределно ясно кое най-много работи, ама ако се нареди народа през метра и половина с пропускателен режим както миналия март воят ще е до небесата .

# 13 109
Аз съм свикнала вече, ама се доказа, че далеч възрастните не са единствените застрашени. Не мисля, че заслужават повече привилегии от хронично болните например. Моята група хич и няма да я споменавам. И лошото е, че наистина си обикалят цял ден по магазините. Не става дума някой да е изтървал да купи нещо, масово е поведението им.
На същото мнение съм.
Заради коридор за 10 човека, после стават опашки, струпване и бутане в магазина.

Общи условия

Активация на акаунт