COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 315 110
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 13 905
Е, неее, уникално.

# 13 906
Скрит текст:
Не знам как се стига до цифрата 2 милиона преболедували в България.
Скоро четох за последното изследване в Нидерландия и максимум преболедували са 2.6 милиона (със сериозна първа вълна, която нямаше в България.). Населението на Нидерландия е 17.3 милиона.
Може и да не са два милиона, но един сигурно има. Ако се разболее цяло семейство, обикновено само един е с отрицателен тест. А откакто пуснаха бързите тестове по аптеките, много болни изобщо не са в статистиката.
Отделно има те малко случаи с хора с антитела, без изобщо да са усетил нещо.
Само че отново не смятат вярно - доста от преболедувалите преди време се ваксинират, така че да се събират механично двете цифри е некоректно.
Ако имат желание, може да извадят от базата данни на сайта информацията за тези, които са в системата (ако някой е боледувал и ваксиниран, да не го броят за двама), но кой ли се интересува от това.

Абсурд, това означава да хващаме всеки втори заразен. Това дори и в страните, в които се тества масово, няма как да стане. Какво остава за България... Реално преболедувалите са по-скоро към 3 млн...
Ако е така, аз живея не знам къде, може би на друга планета... 3 милиона са близо 50% от живеещите в страната. А сред близките ми и познати заразените са много по-малко (не вярвам да са над 10%).

# 13 907
Изводите от нашия кръг не са представителни. В моето семейство сме четирима, трима от които сме изкарали ковид. Все едно въз основа на тези данни да направя извода, че 3/4 от населението на страната е изкарало ковид.

# 13 908
  • София
Ако се съди по броя положителни тестове това не е меродавно, защото много хора имат по повече от един положителен тест. Да не забравяме, че доста време беше нужно да имаш отрицателен тест, за да ти приключи карантината, а и лично познавам оздравели, които по два и повече месеца след оздравяването даваха положителни тестове. Та може и да не е нужно да умножаваме по 5, може и да е само по 2. Не мисля, че имаме 2 млн преболедували.

Иначе за строгите мерки и мотивацията за ваксинация е вярно, но у нас все още има 19% без доза, които биха се ваксинирали веднага. Т.е. липсва организация, както и ваксини, затова имаме малко ваксинирани. Бихме могли да имаме поне 30% ваксинирани ако сложим тези с една доза, тези с две и желаещите да се ваксинират веднага.

# 13 909
Австралия забранява на свои граждани да се върнат от Индия - ако някой австралийски гражданин иска да се прибере от Индия го грозят затвор и глоби.
https://www.reuters.com/world/asia-pacific/australia-bans-arriva … fines-2021-05-01/

# 13 910
Бояна, ако ще 300 теста да си направи един човек, той влиза в статистиката като един. Въвежда се ЕГН, което е уникално. Няма как да има дублиране.
Все пак съм съгласна, че поне милион и седем-осемстотин са го минали. Броят на починалите (особено, ако включим и част от излишната смъртност) е показател.
Със сигурност не са над 2 300 000.

Но! Не забравяйте, че тези хора също трябва да се ваксинират. Министър Ангелов ясно каза 65% ваксинирани. Това не включва преболедувалите. Има ясен протокол кога след боледуване се ваксинира човек. Дори и 60% да го изкарат (което ще е трагедия пред която и Индия ще бледнее) пак ще трябва да достигнем 65% ваксинирани.

Светъл празник.

# 13 911
Винаги ще има някакъв малък процент, които за нищо на света няма да се ваксинират (освен за да отиват на море в Гърция, както видяхме). Но повечето при добра кампания на всички фронтове ще се ваксинират.
Аз нямам желание да се ваксинирам.
И да, имам желание това лято да отида поне три пъти до Гърция. Но НЯМА да се ваксинирам заради почивката в Гърция.
Ще си правя ПСР тестове дотогава и дотолкова, доколкото да се съобразя със заповедите на правителство/ министерсто.

# 13 912
Умножавате броя на официално регистрираните заразени с ковид по число между 4 и 7.

# 13 913
Скрит текст:
Бояна, ако ще 300 теста да си направи един човек, той влиза в статистиката като един. Въвежда се ЕГН, което е уникално. Няма как да има дублиране.
Все пак съм съгласна, че поне милион и седем-осемстотин са го минали. Броят на починалите (особено, ако включим и част от излишната смъртност) е показател.
Със сигурност не са над 2 300 000.

Но! Не забравяйте, че тези хора също трябва да се ваксинират. Министър Ангелов ясно каза 65% ваксинирани.Това не включва преболедувалите. Има ясен протокол кога след боледуване се ваксинира човек. Дори и 60% да го изкарат (което ще е трагедия пред която и Индия ще бледнее) пак ще трябва да достигнем 65% ваксинирани.

Светъл празник.

Това, че Коце говори някакви неща, не означава, че научно и на практика са верни и има нужда от тях. Та честно казано много малко ме касае точно Ангелов, който е ортопед и се изложи с векторната противогрипна ваксина, какво е казал по въпроса за ваксините и процентите.

# 13 914
Давам линк с поредното интервю на д-р Кунчев, този път за в-к Монитор

https://dnes.dir.bg/obshtestvo/dots-kunchev-ochakva-se-prez-yuni … i-da-sa-fakt-v-es

За пореден път изказва едно мнение, с което аз не съм съгласна, че географските мерки били безсмислени и с малък ефект. Това мнение изказвал като епидемиолог, не от името на МЗ.

# 13 915
Габи, ти може и да не даваш 5 пари, но навсякъде, по цял свят се приема, че защитата от боледуване е 6 месеца.
Навсякъде има препоръки преболедувалите да се ваксинират.
Та теб може и да не те касае какво е казал министърът, но това няма голямо значение.

# 13 916
  • Bristol
Австралия забранява на свои граждани да се върнат от Индия - ако някой австралийски гражданин иска да се прибере от Индия го грозят затвор и глоби.
https://www.reuters.com/world/asia-pacific/australia-bans-arriva … fines-2021-05-01/
Австралийците от самото начало не си поплюват. Тотално се изолираха. Само техни граждани можеха да влизат и то задължително минаваха 2 седмици карантина в хотел. Не ги пускали дори от стаите да излизат за кратка разходка навън на въздух. Брутално просто. Но то и затова не са имали затваряния като нашите.

# 13 917
  • Пловдив
Ако броите 65% от 6.900 милона колкото официално е населението на държавата това са 4,6 милиона и никога няма да стане.Теоритично е невъзможно дори.Реално в страната живеят не повече от 6,2 - 6.3 милиона.Като махнете около 1,2 милиона до 18 години остават реално 5 милиона подлежащи на ваксиниране.Няма как да се ваксинира 90% от възрастното население.Това никъде няма да стане.От тези 5 милиона около 3 милиона да се ваксинират е повече от достатъчно.Но и това няма да е лесно, тъй като много хора които го изкараха и по лекарска препоръка изчакват между 3 и 6 месеца след заболяването за ваксина.В нашия колкектив много са с антитела, болшинството безсимптомни изкарали и отложиха за есента доста от тях.Друга част въпреки това заради паспорта и Гърция ще се ваксинират веднага или вече са.

# 13 918
Умножавате броя на официално регистрираните заразени с ковид по число между 4 и 7.

Аз пък не вярвам на всеки регистриран случай да има други шест или дори три случая на хора неразбрали, че са изкарали ковид. Как си го представяш въобще това? Случаите са най-вероятно колкото ги съобщават с някоя друга бройка отгоре, но не и в пъти.

# 13 919
Скрит текст:
Габи, ти може и да не даваш 5 пари, но навсякъде, по цял свят се приема, че защитата от боледуване е 6 месеца.
Навсякъде има препоръки преболедувалите да се ваксинират.
Та теб може и да не те касае какво е казал министърът, но това няма голямо значение.

Не, приема се, че е НАЙ-МАЛКО 6 месеца(дори има проучвания вече и за 8 месеца), а не че е САМО толкова.
Та както казах, Ангелов не ми е мерило за ваксини и имунитет.

Софт, естествено, че са разбрали, че са го изкарали, просто не са се тествали, или са се тествали с тест от аптеката. Няма страна, в която реалният брой случаи да е само по 2. Лили е права.

Общи условия

Активация на акаунт